Emmi Christensson vill blanda Loreen och Enya i Melodifestivalen 2018
Deltävling 4: Örnsköldsvik  Inför Melodifestivalen 2018 

Emmi Christensson vill blanda Loreen och Enya i Melodifestivalen 2018

Startnummer 1 i deltävling 4: Örnsköldsvik. Artist: Emmi Christensson. Bidrag: ”Icarus”. Låtskrivare: Sara Biglert, Thomas G:son, Andreas Hedlund och Christian Schneider.

Etablerad musikalartist med många år på Europas scener. Har bland annat spelat i Mamma MiaSound of MusicWest Side Story och Les miserables.

Foto: Janne Danielsson/SVT

Emmi Christensson om ”Icarus”

Show 75 % | Udda 80 % | Tempo 50 % | Humor 0 % | Dans 23 %

• Låten:
– Jag skulle säga att låten är ganska pampig, det är ingen upptempo och ingen ballad utan mittemellan. Lite filmisk i sin känsla.

• Budskap:
– Låten kan betyda olika saker beroende på hur man tolkar den. Ikaros i grekisk mytologi är han som mot sin faders vilja flög mot solen, för det var hans dröm. Men tyvärr brändes han ju, han flög för nära. Det är många genom tiderna som varit tvungna att kämpa för något som de tror på för att vi ska vara där vi är i dag, utan att det slutat positivt för dem.

• Melodifestivalreferens: Loreen – ”Euphoria”
– Tänk dig en blandning mellan Loreen och Enya så kommer du i närheten av mitt bidrag. Jag tyckte att ”Euphoria” var fantastisk, det fanns en spänning i hela numret. Jag tror att mitt bidrag kommer att vara annorlunda jämför med många som är med i Melodifestivalen. Man vill ju alltid vara unik, men det ska också vara något som publiken kan tycka om.

Gustavs överkurs

Melodifestivalen har en lång tradition av musikalartister. Bland många andra har Petra Nielsen, Thérèse Andersson och Niklas Andersson prövat vingarna i festivalen.

En sentida parallell är Annika Herlitz, som precis som Emmi gjort framträdande jobb som röstskådespelare och dessutom deltog i den fjärde deltävlingen. Annikas ”Ett andetag” bar dock inte längre än till en sjätteplats.

Musikalartisterna är i allmänhet extremt kompetenta och behärskar många olika uttryck. En nyckel i Melodifestivalen blir då att hitta identiteten som artist.

– Jag har en ganska tydlig bild av vad jag skulle vilja som soloartist. Man vet ju aldrig vad som händer på vägen, men jag har drömmar och mål, säger Emmi.

Missa inte:

Hela listan: Alla artister och låtar i Melodifestivalen 2018
Alla Inför Melodifestivalen 2018-bloggar – ett nytt bidrag om dagen