Okategoriserade 

I Melodifestivalen 2017 kan Benjamin Ingrosso ha blivit den nya Måns Zelmerlöw

Benjamin Ingrosso har förutsättningarna för att bli nästa Måns Zelmerlöw. Foto: Stina Stjernkvist/SVT & TT
Benjamin Ingrosso har förutsättningarna för att bli nästa Måns Zelmerlöw. Foto: Stina Stjernkvist/SVT & TT

Benjamin Ingrosso är i final i Melodifestivalen 2017. Han har vunnit det mesta han ställt upp och i kan redan spegla sig i guldmedaljer från Lilla Melodifestivalen och Let’s Dance.

För tio år sedan vann en annan yngling med blick för kamerorna en deltävling i Melodifestivalen. Han hette Måns Zelmerlöw och har en hel del gemensamt med Benjamin. Inte minst segern i Let’s Dance.

Benjamin Ingrosso har allt som krävs för att bli en storstjärna på Melodifestivalens himmel. Men medan Måns Zelmerlöw gick in med inställningen att tävla 2007 är Benjamin i Melodifestivalen för att visa upp sig som artist. I mars får vi se om ”Good Lovin'” trots det kan bli en ”Cara Mia” för hans del.

Mariette. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Mariette knep också en finalbiljett. Hon seglade tidigt upp som favorit i Malmö. ”A Million Years” slog an en ton hos många. Och så har hon en intensitet på scenen som tränger rakt igenom kameran. Den saken är viktig för att nå de högsta platserna i Melodifestivalen.

Att ha en scenshow som imponerar skadar inte heller. Koreografen Zain Odelstål har skapar numret med bungylinor, som ska symbolisera kärleksband. Inspirationen kom när han såg en ny träningstrend som går ut på den övningen. Tydligen extremt fysiskt krävande.

Oftast är svenska scenshower inspirerade av amerikanska artister och ”inlånade”, med små variationer. Att våga göra något helt eget var modigt och innovativt av Mariettes gäng. När de kom till Malmö visste de inte om tekniken skulle fungera.

Men det gjorde den.