Tricket bakom trumshowen för Mimi Werner i Melodifestivalen 2018
Deltävling 2: Göteborg 

Tricket bakom trumshowen för Mimi Werner i Melodifestivalen 2018

Mimi Werner har sällskap av fyra trumtjejer på scenen. De är egentligen dansare – två av dem är husdansare i år, och de andra två är minst lika meriterade på Melodifestivalscenen.

Men spela trummor var de inte lika vassa på. Mimis pappa Göran fick rycka in. Han medverkar som låtskrivare till bidraget och lärde dansarna trumma i det ena rummet medan Mimi repeterade låten i det andra rummet.

Vid ett annat tillfälle i införarbetet saknades trummorna när det var dags att repetera. Då fick dansarna trumma i luften, med följden att de fick brännsår på händerna.

Redan från början i arbetet var Mimi tydlig med att hon vill ha ett varmt nummer där färgerna har varma toner. I bakgrunden på skärmarna blir det väldigt varmt i form av lavaliknande explosioner som illustrerar låttiteln ”Songburning”.

I avslutningen av låten får Mimi ett en klassisk vägg av fallande gnistor. Men på ett nytänkande sätt. Mimi och dansarna, förlåt, trumslagarna, står längre in på scenen, medan glödväggen faller mellan henne och publiken.

I införrepetitionerna har Mimi spridit positiv energi, och hon beskrivs som en tjej som vet vad hon vill. Vid ett tillfälle kom hon för sent till sin repetitionstid på grund av sitt husdjur.

– Jag fick ett sms: ”jag är lite sen, för jag fick inte in papegojan i buren”. Det händer bara på Mello, säger bidragsproducenten Lotta Furebäck.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Läs mer:

Bidragsbibeln: Mimi Werner
Allt om Mimi Werner i Melodifestivalen 2018