Okategoriserade 

Här är artisterna som får största intresset inför Andra chansen 2017

De Vet Du och Loreen går starkt – men det gör deras duellmotståndare också. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Att titta på vilka som får flest besök på våra artistsidor är alltid spännande. Ibland ger det avgörande ledtrådar, men ibland ger det i stället blindspår eftersom vissa artister har en publik som är intensivare online.

Så här placerar sig Andra chansen-artisterna i den här rankningen sedan i tisdags:

 1. Loreen
 2. FO&O
 3. De Vet Du
 4. Anton Hagman
 5. Axel Schylström
 6. Dismissed
 7. Lisa Ajax
 8. Boris René

Loreen har stort internationellt intresse som kan ge en extra skjuts, och hon har starkt stöd av den intresserade publiken. Hon har hittills vunnit varenda omröstning där hon deltar som vi har lagt upp på svt.se/melodifestivalen.

FO&O och De Vet Du har hela tiden gått starkt hos oss med sin unga engagerade publik. Men också Anton Hagman har faktiskt gått bra hos oss ända sedan innan Melodifestivalen startade – han har en publik inom samma grupp.

Vi ser också att duell 1 och 4 upptar hela den första halvan av listan. Webbmässigt är dessa helt klart de starkaste.

För Loreens del kan vi också se att hon vann Melodifestivalklubbens publikundersökning på fredagskvällen. Loreen vann också Webbfavoriten här hos oss tidigare under kvällen. Hennes duellmotståndare Anton Hagman har gått starkt på listorna med sin låt och fått flera att tippa att han kommer att slå ut Loreen.

Men att Loreen får stödet från genrepspubliken, som ofta premierar de unga, enkla och barnvänliga bidragen, ger henne ny vind i seglen. I publikundersökningen i deltävlingen 2012 fick hon stryk med ”Euphoria” – av Sean Banan. Nu kan publiken alltså ha vant sig lite mer vid ”Statements”, som är omvittnat svår vid första lyssningen.

I publikundersökningen förra veckan slutade ju Loreen bara trea. Å andra sidan mot ett motstånd som kan förväntas vara tuffare än ett Andra chansen-startfält.

Jag tar en blick mot finalen också. Vi ser nämligen i besöken på våra artistsidor att det redan finns ett stort intresse för finalbidragen. Wiktoria och Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia gick vidare från lördagens deltävling och kan förväntas ha extra momentum just nu. Men också Nano och Robin Bengtsson är med:

 1. Wiktoria
 2. Nano
 3. Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia
 4. Robin Bengtsson
 • Nisse i Hökarängen

  Varför går ALLTID endast TVÅ bidrag på svenska till finalen?

  • Gustav Dahlander

   Jag har inte tänkt på att det finns en sådan trend, men jag tror att det stämmer att bidrag på svenska går svagare än genomsnittet, statistiskt sett. Det kan bero på att det ofta används i uttryck som till exempel Sara Varga och Juha Mulari som inte brukar ha så stor chans. Moderna uttryck inom pop som brukar gå bättre har mer sällan text på svenska.

   • Nisse i Hökarängen

    Jag måste personligen säga att jag hatar den här utvecklingen. Därför borde samtliga bidrag som skickas in framöver ha en text på både engelska och svenska, så får den språkversion låter bäst tävla med den låten i Mellon.
    Bert Karlsson måste också tillbaks samtidigt som man borde kasta ut den grovt överskattade fjantan Ace Wilder.

 • Putte

  När får vi veta vilka 11 länder som kommer utgöra IJ?