Okategoriserade 

Han tävlar för Sverige i Eurovision 2015 – och byter namn veckorna innan

I tisdags var jag inbjuden med den svenska delegationen till Österrikes ambassad. Värdlandet gav en försmak av vad som väntar i form av soppa, öl, wienerbröd och en trevlig mottagning.

Måns dök som vanligt upp med sin hund Messi som stal fokus (i bildlig bemärkelse). På ambassaden passade Christer Björkman på att dela ut Sångfåglarna till årets Melodifestivalvinnare. Till skillnad från efter finalen var statyetterna nu graverade med vinnarnas namn. Foto: Gustav Dahlander/SVT
Måns dök som vanligt upp med sin hund Messi som stal fokus (åtminstone på det här fotot). På ambassaden passade Christer Björkman på att dela ut Sångfåglarna till årets Melodifestivalvinnare. Till skillnad från efter finalen var statyetterna nu graverade med vinnarnas namn. Foto: Gustav Dahlander/SVT

Men en av de stora nyheterna kom från de egna leden.

Ni har sett honom i Melodifestivalen. Han vann tävlingen i år och ligger i startgroparna för att representera Sverige i Eurovision Song Contest 2015 med ”Hero”.

Då byter han namn.

Ja, ryktena är sanna. Låtskrivaren Anton Malmberg Hård af Segerstad heter numer bara Anton Hård af Segerstad.

Han har tidigare haft båda föräldrarnas namn, men i samband med att han blev pappa nyligen ville han korta namnet. Förändringen trädde i kraft här om veckan.

Anton Hård af Segerstad flankerad av sina medlåtskrivare Linnea och Joy Deb. Foto: Gustav Dahlander/SVT
Anton Hård af Segerstad flankerad av sina medlåtskrivare Linnea och Joy Deb. Foto: Gustav Dahlander/SVT