Okategoriserade 

Fredagens repetitioner av Melodifestivalen 2016 i Göteborg

Hela eftermiddagen nu på fredagen repeterar artisterna igen på scen – den här gången med scenkläder. Här får du en uppdatering om kläderna och dagsformen.

Samir & Viktor – ”Bada nakna”

Samir. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Viktor kör med en mörk skjorta. Samir har en vit tröja – och på ryggen står texten ”Freedom Peace War”, med det sista ordet överstruket. Killarna har mörka byxor, och dansarna har olikfärgade kläder med ledig stil. Vi kan sköja en hel del vattenresistenta syntetmaterial, särskilt på breakdansaren Saga Ax som har närkontakt med en vattenpool på pucken.

Jag tror inte att killarna är jätteförtjusta i att ha den första repetitionstiden på dagen. Det betyder att de måste gå upp först, och glöden i ögonen kanske inte riktigt är på plats än. För det behövs publik i arenan. Det får de på genrepet i kväll. Och sedan följer förhoppningsvis en god natts sömn.

Pernilla Andersson – ”Mitt guld”

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Bidragen inleds med en promenad där artisten går ner från greenroom till scenen. Årets greenroom, där artisterna väntar under programmet, finns fyra meter upp vid sidan av scenen. Därifrån går en trappa ner till scenen, och artisterna gör promenaden ner från den i bild på eftermiddagens repetitioner. Sedan visas som traditionen bjuder ett förinspelat klipp där artisten berättar om sitt bidrag.

Pernilla Andersson har en elegant vinröd klänning som sin scenklädsel. Hon bär också en gitarr under hela framförandet och har sitt band och en tavla bakom sig på scen.

Mimi Werner – ”Ain’t No Good”

Mimi Werner har fransar på ärmarna. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Mimi Werners framför sin låt i en dress med fransar på jackärmarna och utsvängda byxben. Hennes stylist är Melodifestivalveteranen Jenny Petersson, med artistnamnet Velvet.

– Jag har alltid haft ett stort intresse för kläder. Mimi har en countrypopstil och en tydlig bild av hur hon vill se ut, sade hon till mig tidigare i veckan.

Det som sticker ut i scenklädseln är att Mimi har en död fågel som smycke på handen. Hur de har tänkt här lär vi få anledning att återkomma till på webbplatsen!

Bakom sig har hon sex stycken danskillar i mörkblå kläder. Det är inga mindre än medlemmar ut dansgruppen Complete, som bland annat medverkade i ett öppningsnummer och i Dinah Nahs bidrag i Melodifestivalen 2015.

Albin & Mattias – ”Rik”

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Här är det svartvitt som gäller. Mattias har en bombarjacka med vita detaljer och en vit skjorta under. Albin har en svart jacka med vita detaljer. På scenen dominerar blått ljus med snabbt blinkade lampor i ett modernt nummer.

Robin Bengtsson – ”Constellation Prize”

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Robin satsar på svartvitt, precis som den föregående duon. Här handlar det om en ganska åtsittande helvit skjorta och dito svarta byxor. På fötterna sitter blanka svarta skor.

Han inleder framträdandet med kameran nära. I bildproduktionen används ett filter som får det vita ljuset mot skjortan att glöda. Sedan går tempot upp till midtempo. Robin står ensam på scen hela numret på ett podium med helt täckt av LED-ytor.

Precis som Albin i numret innan har Robin delvis synliga tatueringar på underarmarna.

Ace Wilder – ”Don’t Worry”

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Ace Wilder inleder sin promenad inför numret längre bak i greenroom med Melodifestivalens logotyp i bakgrunden. Promenaden i trappan ner till scen är alltså inte i bild under alla bidrag.

Ace Wilder har ett stort örhänge med sina initialer ”AW”. Passande nog är det inte helt olikt Melodifestivalens nya logotyp.

Hon har håret uppsatt i asiatisk stil, och när dansarna senare i numret dyker upp har de kläder i samma stil, med svarta, vida och glänsande pyjamasliknande kreationer.

Själv har Ace Wilder en bronsglittrande topp och vida svarta byxor.

Anna Books diskvalificerade bidrag ”Himmel för två” kommer att framföras utom tävlan på lördag, och efter önskemål från Anna repeteras det sist i ordningen i dag utan närvaro av journalister i arenan. Vi på svt.se/melodifestivalen ger förstås Anna allt stöd och all kärlek som vi kan och kommer därför inte heller att bevaka den repetitionen i eftermiddag.