Fab Freddie blir sidekick till David Lindgren under Melodifestivalen 2018
Melodifestivalen 2018 

Fab Freddie blir sidekick till David Lindgren under Melodifestivalen 2018

När David Lindgren presenterades som programledare för Melodifestivalen 2018 sade han att han kommer att ha med sig kompisar.

Nu får vi veta något av vad det innebär.

Fab Freddie från programmet Random Mix i SVT Play blir sidekick under Melodifestivalen 2018. Pressmeddelandet från SVT beskriver också hans roll som ”glitter-ambassadör ute i folkhavet”.

Fab Freddie heter egentligen Freddie Svensson och är en 27-åring från Påryd, en liten ort strax utanför Kalmar. Han inledde sin karriär som programledare för olika Youtube-serier och värvades 2016 till Barnkanalen som programledare för Morgonshowen.

Sedan 2017 är han en av programledarna för Barnkanalens populära talkshow Random Mix. Fab Freddie är ett hängivet fan av Melodifestivalen. Nu är det tänkt att han ska sprida glädje och glitter hos tittarna och i publiken under årets Melodifestival.

– Jag är verkligen så hedrad att få bege mig ut på turné med hela Sveriges folkfest, och dessutom med härliga David Lindgren i spetsen. Jag lovar att bjuda hela Sverige på galna outfits och glitterfest!

Läs mer om Fab Freddies roll i den här informativa artikeln från Aftonbladet

Foto: Janne Danielsson/SVT