Emmi Christensson med varm mytologi i Melodifestivalen 2018
Deltävling 4: Örnsköldsvik 

Emmi Christensson med varm mytologi i Melodifestivalen 2018

Emmi Christensson är en av Sveriges mest uppbokade artister. Hon har repeterat sin nya musikal i Stockholm i januari, så här har Melodifestivalens produktion fått klämma in reptider med stor precision.

På scen har Emmi en stor fond av tyg och kommer att ha spektakulära scenkläder. Hon är ensam på scen och har efterfrågat att det ska vara just så.

– De flesta som vi har haft i den genren har varit i Frost-världen, med norrsken och nordiska färgtyger. Men den här låten vill vi göra varm och omhuldande men fortfarande pampig, säger bidragsproducenten Mari Ryberger.

I låten sjunger ju Emmi om Ikaros ur grekisk mytologi, något som har fått sätta avtryck i färgvalen.

Jag att rapporterar som vanligt till alla artisters repetitioner i dag. Men det finns redan så många som följer varje steg som artisterna tar på scenen på torsdagarna. Om det kan du läsa hos bland annat Schlagerprofilerna, DN:s Hanna Fahl och Schlagerbloggen.

Här kommer du i stället att få synvinkeln av vad som händer i produktionen bakom scenen. Och så berättar jag om något som vi aldrig har täckt in förut – hur de tidiga repetitionerna i Stockholm varit. Artisterna har ju tränat på sina nummer i replokal flera gånger tidigare tillsammans med SVT-produktionen.

Artisterna repeterar i startnummersordning under hela eftermiddagen.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Läs mer:

Bidragsbibeln: Emmi Christensson
Allt om Emmi Christensson i Melodifestivalen 2018