Så var eftermiddagens rep inför Melodifestivalen 2018 i Ö-vik
Deltävling 4: Örnsköldsvik 

Så var eftermiddagens rep inför Melodifestivalen 2018 i Ö-vik

Efrermiddagens repetitioner är avklarade i Ö-vik och snart är det dags för genrep. Jag är mycket spänd på vad genrepspubliken kommer att tycka, kanske kan de säga något viktigt om hur hela Melodifestivalen 2018 kommer att sluta i kväll.

Mariette (ovan) har ganska enkla scenkläder. Håret hålls robust på plats, vilket behövs med hennes rörelsemönster. När hon repade i onsdags hade hon vissa problem med att det föll framåt.

Emmi Christensson har ett släp modell större. I en annan del av numret visas brinnande vingar på skärmen bakom henne. Myten om Ikaros, som låten anspelar på, handlar ju om han som flög för nära solen och brann.

Vår fotograf Stina Stjernkvist bad mig ta med den här bilden på fantasigiraffen Elias Abbas.

Felicia Olsson har fransar på scenkläderna (annars ett signum för Mimi Werner) och har fått förändrad ljussättning sedan repet i går.

 

Rolandz testade fyrverkeri (en variant som vi i festivalsammanhang kan kalla Caracola-solar) även i dag. Man har dragit ner på omfattningen av säkerhetsskäl.

En rälskamera gick sönder under Olivias nummer. Bildproduktionen får med andra ord något mindre tid att repetera in helheten i bidraget, men det finns ju hela två genrep.

Felix Sandman är kryare i rösten än i går, men han är bräcklig efter att ha sjungit den personliga texten.

Snart dags för genrep, jag lägger ut ett blogginlägget med programmet minut för minut när det börjar.