Edward Bloms galenskap sätter husdansarna på prov
Deltävling 1: Karlstad 

Edward Bloms galenskap sätter husdansarna på prov

När Edward Blom mötte SVT och presenterade sin vision var orden han valde ”Ernst Rolf möter Bolibompa”. Här dyker de fyra husdansarna upp i matkostymer. Det var en viss spänning inför festivalen för kostymerna, som kom fram bara någon vecka innan sändning.

Men att repetera det här numret i Stockholm har varit en skrattfest. Husdansarna tycker att det är galet roligt.

– Jag är en hummer. Det här blir en klassiker, tror den rutinerade husdansaren Daniel Koivunen.

Efter matkläderna har dansarna 20 sekunder på sig under sticket av låten till att i stället få dukade bord runt midjan. Klädbytet sker synligt för publiken men utanför bild. Dansarna tvingas slita av de första kläder och trä på sig borden. Bytet krävde en del övning på onsdagens repetitioner, där det här bidraget var det enda som man genomförde i scenkläder.

Edward Blom går också runt på scen och viftar med en gigantisk gaffel. I avslutningen av numret får vi ett rejält fyrverkeri i form av silverfontäner som för tankarna till isfacklor som man kan sätta i till exempel en tårta.

Frontmannen har själv uttryckt viss oro inför att sjunga, eftersom han inte är professionell sångare. Sångcoachning är inget som SVT tillhandahåller, men låtskrivaren Thomas G:son har bistått med en hjälpande hand genom att spela in en särskild medhörning som Edward har i öronen, där låtskrivaren räknar in så att Edward vet när han ska börja sjunga.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Läs mer:

• Bidragsbibeln: Edward Blom
• Allt om Edward Blom