Du kan inte säga nej till Kikki Danielsson
Deltävling 1: Karlstad 

Du kan inte säga nej till Kikki Danielsson

Till skillnad från alla andra nu för tiden uppträder Kikki Danielsson med mikrofon med sladd. Här sitter retrokänslan direkt.

Med sig i arbetet med numret har hon haft Rickard Engfors, som också har haft hand om införrepetitionerna i Stockholm. Rickard och Kikki är gamla vänner och har jobbat ihop tidigare.

Less is more brukar inte vara Rickard Engfors grej, men å andra sidan är han inte den som tackar nej till att jobba med en Melodifestivallegend.

På scen får vi se Kikki tillsammans med bandet. Hela bandet sågs och repeterade för första gången först tidigare den här veckan. Det är många musiker med olika jobb som behöver synka samtidigt.

Artisten Idde Schultz är en av bandmedlemmarna bakom Kikki.

Kikki har varit otursförföljd inför Melodifestivalen 2018. Först skadade hon benet samma dag som hon presenterades som artist till festivalen. När hon sedan kom tillbaka för att göra sina inspelningar med SVT den 19 januari var hon förkyld. Men nu har rösten precis kommit tillbaka.

Och det var tänkt från början att hon skulle sitta ner under numret, så det är inget som har påverkats av hennes fot. Som för övrigt inte hindrar henne från att promenera normalt här.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Läs mer:

• Bidragsbibeln: Kikki Danielsson
• Allt om John Lundvik