Drama inför Melodifestivalen 2018 i Malmö: Jessica Andersson får ny dansare
Deltävling 3: Malmö 

Drama inför Melodifestivalen 2018 i Malmö: Jessica Andersson får ny dansare

Bild: Felicia Maurice, till höger, får en oväntad uppgift när hon är klar med Monchos bidrag. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Det händer mycket nu på sändningsdagen. Som Aftonbladet var först med att berätta tvingas Jessica Andersson ta in en dansare på kort varsel.

Dansaren Åsa Engman ligger däckad i influensa. Tanken var att hon skulle vila sig i form, men i dag konstaterade hon att det inte kommer att funka.

Jessicas gäng frågade i stället dansaren Felicia Maurice om hon kan hoppa in. Felicia står just nu borta vid logerna och repar in numret.

De andra i gänget har alltså repeterat det här numret i månader. Felicia får ett par timmar och har aldrig gjort låten inför publik. Läget är rätt unikt.

Både på fredagen och i dag har Jessica Andersson repeterat med bara tre dansare. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Felicia Maurice är redan på plats i Malmö som dansare bakom Moncho och Mendez. Det blir alltså ett mycket snabbt klädbyte för henne mellan Moncho och Jessica, som kommer direkt efter.

Jag känner för stackars Åsa Engman som ligger däckad på hotellrummet. För att en dansare ska ställa in krävs det att den är så dålig att det praktiskt taget inte är möjligt att stå på benen. Förhoppningsvis repar hon sig snabbt, men influensa är influensa.