Dotter vill att förnuftet ska övervinna känslorna i Melodifestivalen 2018
Deltävling 3: Malmö  Inför Melodifestivalen 2018 

Dotter vill att förnuftet ska övervinna känslorna i Melodifestivalen 2018

Startnummer 6 i deltävling 3: Malmö. Artist: Dotter. Bidrag: ”Cry”. Låtskrivare: Peter Boström, Linnea Deb, Thomas G:son och Johanna ”Dotter” Jansson.

Foto: SVT

Johanna Jansson är en svensk sångerska och låtskrivare som debuterade 2014 med artistnamnet Dotter. Tävlade i Melodifestivalen 2017 som låtskrivare till Mariettes ”A Million Years”.

Dotter om ”Cry”

Show 0 % | Udda 20 % | Tempo 40 % | Humor 0 % | Dans 0 %

• Låten:
– Den är en modern popballad med lite quirkiness, som jag brukar säga. Jag fick låten när den var färdig och gick in och ändrade i melodin så att det verkligen skulle vara ”jag”.

• Budskap:
– Den handlar om att min vän har en pojkvän, och jag har fått nog. Och tycker att hon också borde ha fått det, det är dags för henne att lämna honom. Jag är hennes vän som står kvar och stöttar henne. Ibland måste man vara personen utifrån som säger till. Det finns ju både gott och ont i en relation, men när det negativa har tagit över är det kanske andra som ser det i första hand. Jag har själv upplevt att vara en sådan vän. Man älskar personen man är med, och då blir det så mycket svårare att medge att något inte är bra för en.

• Melodifestivalreferens: Loreen – ”My Heart Is Refusing Me”
– Från modern tid är det absolut Loreen som jag känner mig förknippad med. Hon är en väldigt varm person, och jag försöker också komma med ett positivt budskap. Men sett till min låt har jag egentligen inte hört något liknande i Mello, den är väldigt udda.

Göteborg den 12 februari 2011. Loreen uppträder med ”My Heart is Refusing Me” i Scandinavium. Bidraget fick lämna tävlingen i Andra chansen. Men året efter vann det ”Tredje chansen”, en omröstning som anordnades bland historiskt utslagna bidrag på svt.se/melodifestivalen. Foto: Claudio Bresciani/TT

Gustavs överkurs

Dotter har en stjärnspäckad uppställning låtskrivare. Thomas G:son och Peter Boström skrev ”Euphoria” och Linnea Deb var med på ”Heroes”. Tillsammans är de alltså ansvariga för Sveriges två senaste vinnarbidrag i Eurovision Song Contest.

– Det är få förunnat att att få ha alla dem som är så grymma låtskrivare, det känns bara så kul, säger Dotter.

Thomas G:son har jobbat med Dotter tidigare och var låtskrivare till hennes singel ”Evolution”.

Missa inte:

Hela listan: Alla artister och låtar i Melodifestivalen 2018
Alla Inför Melodifestivalen 2018-bloggar – ett nytt bidrag om dagen