Okategoriserade 

David Lindgren utmanar SVT – med laser

Foto: Lina Åhman/SVT

Det är nästan ännu mer tekniskt avancerade scenshower den här veckan än förra, enligt Melodifestivalens bidragsproducenter. Samir & Viktor och Ace Wilder bjöd på de största utmaningarna för SVT-produktionen i Göteborg.

En av motsvarigheterna den här veckan kommer från David Lindgren. ”We are Your Tomorrow” blir en avancerad lasershow, där vi får vänta på morgondagen och repen på scen innan vi får se alla detaljer.

David Lindgren har inte hymlat med att han siktar fullt ut på seger i Melodifestivalen 2016. Låten har han kallat för ”en så kallad vinnarlåt”.

– Om jag är med måste jag satsa på seger, det är enda alternativet för mig, säger han.

David jobbar återigen med koreograferna och dansarna Dawid Bienkowski och Mario Pérez Amigo. De båda flankerar David under stora delar av framträdandet. Med på scen finns också husdansarna Daniel Koivunen, Edin Jusuframic, Linda Hansson och Nathalie Akselen.

När gänget repeterade första gången hamnade Edin helt fel och krockade med Dawid Bienkowski, men stora skratt som följd.

David Lindgren inleder bidraget på ett laserpodium i scenens bakdel (på torr-repet lånade han Molly Pettersson Hammars plexiglaspodium i stället). Sedan kommer han fram till scenkanten till första refrängen. I andra versen kommer de sex dansarna in och påbörjar en tung, street-influerad koreografi tätt inpå huvudartisten. Ibland står David Lindgren längst fram, ibland är han omringad av dansarna.

– Texten handlar för mig om att det är mycket skit som händer i världen just nu, och det är lätt att känna att man är maktlös. Världen är för stor. Vi vill inspirera att till att vi tillsammans kan skapa en bättre morgondag, säger David.

Foto: Lina Åhman/SVT