David Lindgren hyllar våra udda sidor i veckans öppningsnummer
Deltävling 4: Örnsköldsvik 

David Lindgren hyllar våra udda sidor i veckans öppningsnummer

Bild: David Lindgren i veckans öppningsnummer. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Jag har pratat med Melodifestivalens regissör Sunil Munshi om veckans öppningsnummer. Helena Nilsson i onlineredaktionen har hjälpt er tidspressade bloggare med texten …

Öppningsnumret i Örnsköldsvik blir en hyllning för allt som är annorlunda och som kan tyckas sticka ut. Vid rodret står som vanligt David Lindgren, och denna vecka framför han låten ”This Is Me”.

– Melodifestivalen har allomfattande i sitt DNA. Här får personer klädda i ballonger plats i ”Livet på en pinne”, Jonas Gardell sjunger om att det finns en väg ut ur skam och Robert Gustafsson gör dansbandsglitter-bonanza, säger Sunil Munshi.

David Lindgren är sminkad något mer på ena halvan av ansiktet i öppningen. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Öppningen ska på så sätt vara en hyllning till det som är udda inom oss. Det vi lär oss att dölja och fila bort. Men i stället för att gömma våra särdrag ska dessa hyllas och framföras, då de gör oss unika.

– Veckans öppningsnummer är en riktig stå-på-barrikaderna låt. Den är tillägnad alla som någonsin känt sig udda eller utanför.

David Lindgren framför låten ”This Is Me” i ett nummer utformat för att vara starkt och poetiskt, skapat av Sacha Jean-Baptiste. Det ska vara teatralt med känsla och mod för att visa vem du är.

– För att inte säga för mycket så visar numret två sidor av människan. En sida som man visar utåt och en som är sårbar, säger Sunil Munshi.