Caroline af Ugglas tolkar Robin Bengtsson i Melodifestivalen 2018-finalen
Finalen 

Caroline af Ugglas tolkar Robin Bengtsson i Melodifestivalen 2018-finalen

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Traditionen lever. Även i Melodifestivalen 2018 kommer finalen att innehålla en nytolkning av förra årets vinnarlåt.

Och det blir Caroline af Ugglas som tolkar Robin Bengtssons ”I Can’t Go On”, tillsammans med kören Gränslösa röster.

– Caroline har jobbat med körer länge, och det här är en kör bestående av asylsökande och nysvenskar. Vissa av de asylsökande kommer ju så småningom att få avslag. Men kören träffas en gång i veckan för att skapa hopp, och det är så himla fint. Tillsammans skapar de ett fantastiskt vackert nummer som Sacha Jean Baptiste har koreograferat, säger innehållsregissören Sunil Munshi.

Caroline af Ugglas under genrepet till finalen i Melodifestivalen 2016, där hon medverkade i medleyt i mellanakten. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Arrangemanget av ”I Can’t Go On” är skapat av Sunil Munshi och Peter Kvint.

– Robins låt är en poppig, sexig discolåt, och vi ville gå åt det totalt motsatta hållet. För textraden ”I can’t go on” gör vi en piruett med innebörden i slutet av låten som man kan lyssna efter. Mer står på spel med den här tolkningen, och det blir mer innerligt när Caroline sjunger den. Som en vädjan eller ett rop på hjälp i stället för än ett sexigt konstaterande, säger Sunil.

Caroline af Ugglas har tävlat som artist i Melodifestivalen tre gånger. År 2009 slutade hon på andra plats med ”Snälla snälla”.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT