Benjamin Ingrosso vill spränga skalan i Melodifestivalen 2018
Deltävling 1: Karlstad  Inför Melodifestivalen 2018 

Benjamin Ingrosso vill spränga skalan i Melodifestivalen 2018

Startnummer 7 i deltävling 1: Karlstad. Artist: Benjamin Ingrosso. Bidrag: ”Dance You Off”. Låtskrivare: Benjamin Ingrosso, MAG, Louis Schoorl och K Nita.

Foto: Janne Danielsson/SVT

Debuterade i Melodifestivalen år 2017 och gick direkt till final med ”Good Lovin’”. Vann Lilla Melodifestivalen 2006.

Benjamin Ingrosso om ”Dance You Off”

Show 200 % | Udda 100 % | Tempo 50 % | Humor 25 % | Dans 50 %

• Låten:
– Min låt har en väldigt minimalistisk club vibe. Den bygger på falsettrefräng med baselement. Det är enkelt för mig med falsett, men det kommer att bli sjukt mycket svårare live när jag ska röra på mig samtidigt.

• Budskap:
– Texten är lite mörkare och deppigare än ”Good Lovin’”, den beskriver storyn som tog vid efter den förra låten.

• Melodifestivalreferens: Benjamin Ingrosso – ”Good Lovin'”
– Textmässigt är det här ”Good Lovin'” del två, där sjöng jag om att jag saknade vad vi hade och vill ha det igen. Den här låten säger jag mer att jag inte pallar hur du leker med mig och måste gå vidare. Jag tror folk känner igen mitt sound, men den här låten är mycket mer avskalad.

När Benjamin debuterade i Melodifestivalen förra året skrev jag att han har förutsättningarna för att bli en ny Måns Zelmerlöw. En annan som imponerades var Christer Björkman. I sin självbiografi Generalen tillskriver han det unga stjärnskottet en enorm potential. Foto: Stina Stjernkvist/SVT & TT

Gustavs överkurs

Christer Björkman har vissa år valt att peka ut det avslutande startnumret i den första deltävlingen som en prestigeplats. Benjamin går ut på den så kallade ”Loreen-platsen”, som var det utgångsläge som ”Euphoria” hade 2012.

Men det är ovanligt att ett bidrag från den första deltävlingen står som slutsegrare i Melodifestivalen – det vanligaste är att vi återfinner slutsegraren i deltävling fyra.

Benjamin var charmant redan när jag träffade honom inför Melodifestivalen 2017, men i år tycks han ändå gå in med stärkt självförtroende. Åtminstone är det intrycket från hur han fyllde i vårt formulär.

Där vissa debutanter sätter försiktiga streck (John Lundvik satte till och med ett respektfullt kryss under respektive parameter, som för att inte inkräkta på grafiken) använder Benjamin sina egna regler och överskrider och modifierar skalan med härligt yviga markeringar.

Missa inte:

SVT Play: Se Benjamin Ingrosso presentera bidraget
Benjamin om bidraget i SVT Play: ”Det är mognare den här gången”
Hela listan: Alla artister och låtar i Melodifestivalen 2018
Alla Inför Melodifestivalen 2018-bloggar – ett nytt bidrag om dagen