Benjamin Ingrosso skapar en egen musikvideo på scen
Deltävling 1: Karlstad 

Benjamin Ingrosso skapar en egen musikvideo på scen

Benjamin Ingrosso gör sitt andra år i Melodifestivalen. Och den här gången har han med sig en helt egen scen. Det handlar om en sju gånger två meter stor konstruktion som måste få plats bakom den vanliga scenen innan den rullas ut till bidrag nummer sju.

På plats bildar konstruktionen en ljusscen gjord av lysrör.

När Benjamin uppträder byter alltså scenbilden miljö fullständigt. Plötsligt befinner vi oss i en musikvideo, där artisten interagerar med ljuset. Det är stramt och snyggt, men samtidigt fullständigt spektakulärt.

Numret är skapat av Zain Odelstål, som på kort tid har etablerat sig som Melodifestivalens stora visuella kreatör. Förra året låg han bakom de flesta framgångsrika scenshower, inte minst Robin Bengtssons vinnande bidrag. Det här är en man som verkligen börjat forma tävlingsresultatet i Melodifestivalen.

Benjamin har gett ett avslappnat intryck så här långt i Karlstad. Det har sett likadant ut på införrepetitionerna i Stockholm.

– Han har lärt sig från det första året, känns det som. Det har blivit en utveckling. Han har varit trygg och älskar idén, säger bidragsproducenten Lotta Furebäck.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Läs mer:

• Bidragsbibeln: Benjamin Ingrosso
• Allt om Benjamin Ingrosso