Benjamin Ingrosso och Felix Sandman öppnar Melodifestivalen 2019-finalen
Melodifestivalen 2019 

Benjamin Ingrosso och Felix Sandman öppnar Melodifestivalen 2019-finalen

Finalens stora öppningsnummer blir en hyllning av vänskap och värme.

På scen får tittarna se fjolårets etta Benjamin Ingrosso och tvåa Felix Sandman. Det blir ett musiknummer med Benjamin och Felix hit ”Tror du att han bryr sig” i specialmixad version, och sedan tar Benjamin till med en ny cover på Lionel Riches ”All night long”.

”Vi är så taggade på att få komma till finalen och dra igång årets fest med alla grymma finalister! För bara ett år sedan hände det sjukaste när Sverige röstade fram oss som favoriter! Att få komma tillbaka ett år senare som gästartister och sprida glädje ska bli magiskt!!” hälsar Benjamin och Felix i ett meddelande.

Öppningen kommer också att innehålla ytterligare spektakulära moment och ska sprida glädje och vänskap.

– Vi är många som blickar tillbaka till förra årets final med värme och minns Benjamin och Felix fina vänskap när resultatet presenterades. Vi börjar årets final med att hylla vänskap och ta med oss värme och kärlek in i programmet, säger producenten Henric von Zweigbergk.

Den klassiska bilden på Felix Sandman och Benjamin Ingrosso från det avgörande ögonblicket i finalen 2018. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

English summary

The 2018 Melodifestivalen winner Benjamin Ingrosso will open the final – together with runner up Felix Sandman. The opening will include additional spectacular features, to be revealed in the dress rehearsals.