Barbi Escobar bryter ihop på scenen
Deltävling 3: Malmö 

Barbi Escobar bryter ihop på scenen

Barbi Escobar har berättat att hon skrev sin låt ”Stark” en tid efter att hennes pappa gick bort i cancer. Hon vill dela med sig av känslorna.

På den första repetitionen på scen blev det för mycket för sångerskan, som bröt ihop mitt under andra genomsjungningen.

I slutet av bidragen syns en bild på hennes pappa på skärmen bakom.

Barbi förklarar vad som hände för våra reportrar Moa Linette Lindahl och Ida Scharf efter repetitionen.

– Det blev lite för mycket. Man har ju ganska mycket runt omkring sig när man är med i Mello. Det är mycket man ska tänka på och prestera, och sedan när jag stod där och började tänka på vad jag sjöng och vem jag sjöng till, då blev det för mycket. Så jag var tvungen att släppa ut det. Jag tänkte bara, skitsamma, jag gör det nu så att det inte kommer under live-sändningen.

Hon tror inte att det kommer att hända igen.

– Nu har det släppt, nu har det kommit ut. Det är ut ur ”universum”. Jag har förnyat min goda energi, så nu känns det bättre.

Bidraget är konstnärligt med dans signerad ”Euphoria”-koreografen Ambra Succi. Dansarna är mer som installationer och ska fungera som siluetter som förstärker vad Barbi sjunger.

– Hennes låt betyder väldigt mycket för henne, och dansarna ska förmedla hennes känslor genom att kännas som individer som är ömsom starka, ömsom bräckliga, säger bidragsproducenten Lotta Furebäck.

Under de tidigare repetitionerna i Stockholm har bidragsproducenterna jobbat med Barbi (som för övrigt är kortform av Barbara) medan Ambra Succi har jobbat med dansarna. Bidragsproducenterna har fokuserat på att arbeta med Barbis uttryck och hur hon ska förmedla texten med rätt dynamik.

– Om man själv har en känsla kan den vara för introvert för att alla ska se den. För att få folk att känna samma sak som hon gör för texten måste hon ibland få ut sitt hjärta på golvet, säger bidragsproducenten Mari Ryberger.

Det kan man säga att artisten gjorde fullt ut på repetitionen i dag.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Läs mer:

Bidragsbibeln: Barbi Escobar
Allt om Barbi Escobar i Melodifestivalen 2018