Artisterna berättar: Så var första repetitionen inför finalen i Melodifestivalen
Melodifestivalen 2020 

Artisterna berättar: Så var första repetitionen inför finalen i Melodifestivalen

Dotter har maxat sitt nummer och blir belyst av ännu fler lampor i finalen. Men så här mångfärgat ser det bara ut i en mästerlig stillbildsfotografs lins. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

I dag har vi gjort livesända intervjuer med alla artister.

Med undantag för enskilda intervjuer och glimtar på sociala medier är det här det färskaste som finns att få inför finalen – fram till presskonferensen på fredag kväll, då nya intervjuer kommer att flöda ut över Världsväven från ackrediterad media.

Tidigare veckor har våra egna intervjuer oftast varit på onsdagarna. Men nu är det final, så vi körde dem direkt efter att artisterna repeterat på scen, för att kunna ge er allt det senaste om hur det gick, finalformen och om de planerar att ändra något.

Dessutom blev det mängder av tittarfrågor.

Onlineprogramledaren Sofia Dalén körde de två första intervjuerna, sedan hoppade jag in och vikarierade i de återstående nio medan Sofia jobbade med annat. Där blev det alltså lite extra Expertbloggsvinklar med snack om bland annat startnummer.

Eftersom jag satt i livesändningarna blev det inte så mycket bloggat i dag, och det blev inte heller något Mellosvep, men att titta igenom artistintervjuerna ger mängder av matiga uppdateringar. Alla artister hann medverka utom Victor Crone.

Paul Rey

The Mamas

Mohombi

Hanna Ferm

Mendez feat. Alvaro Estrella

Dotter

Robin Bengtsson

Mariette

Felix Sandman

Anna Bergendahl

Anis Don Demina