Artisterna är på plats – senaste nytt inför finalen av Melodifestivalen 2018
Finalen 

Artisterna är på plats – senaste nytt inför finalen av Melodifestivalen 2018

Förberedelserna inför finalen är igång i Friends Arena! I dag är artisterna på plats och känner in sina bidrag backstage tillsammans med SVT-produktionen. På de här torrepen handlar det om att planera in kameravinklar – men jag är också på plats och snappar upp senaste nytt åt dig.

Mendez var som synes på spexhumör när jag kom till replokalen. Han hade glömt sina öronsnäckor, men han behöver dem inte här förrän i morgon.

Att inte bli sjuk är en nyckel för artisterna i det här läget.

– Min fru har fått halsfluss, så hon flyttade faktiskt hem till sina föräldrar så länge. Jag hade hela sängen för mig själv i natt, det var faktiskt ganska skönt, haha!

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Benjamin Ingrosso och hans gäng med koreografen Zain Odelstål i spetsen ägnade tid åt att diskutera tv-produktionen. Planen är att göra den tajtare i slutet av låten och inte visa lika mycket av arenan och den ordinarie scenen som i deltävlingen.

Benjamin själv har ägnat en del av tiden sedan deltävlingen i USA och skrivit låtar. Han verkar ha kvar den avslappnade känslan från deltävlingen, och det gällde även inställningen till den egna scenshowen i dag.

– Jag glömde jäkligt många steg. Det var en månad sedan! utbrast han efter första försöket med låten.

Förra året var Benjamin mycket nervös inför Melodifestivalen. Skälet till att han är lugnare nu tror han kan vara den ökade erfarenheten, och kanske att han har en scenshow som han kan luta sig mot.