Andreas Johnson mot Anna Bergendahl: Andra chansen-duell 1 i Melodifestivalen 2019
Andra chansen  Melodifestivalen 2019 

Andreas Johnson mot Anna Bergendahl: Andra chansen-duell 1 i Melodifestivalen 2019

På onsdagen repeterar artisterna som vanligt backstage. I Expertbloggen hänger vi med, känner av dagsformen, pratar med artisterna och listar ändringar sedan deltävlingen. I enskilda fall kan ytterligare ändringar tillkomma i morgon.

Till de två första repetitionerna har Helena Nilsson hoppat in och fixat intervjuerna och spaningarna.

Andreas Johnson – ”Army of Us”

Andreas Johnson rapporterar om bra dagsform inför Andra Chansen, trots en eller annan vårförkylning i gänget. Repetitionerna lär inte orsaka några bekymmer.

– Allting kommer tillbaka väldigt snabbt – var man har kamerorna och så vidare. Så det räckte med en genomkörning. Sedan får vi ta alltsammans mer i detalj i morgon med riktiga kameror och allt. Men det känns verkligen bra, säger han.

Det kan bli en ändring i numret från deltävlingen.

– Eventuellt kommer vi bara addera något pyro i slutet för att maxa de sista 15 sekunderna. Vi får se om det ser snyggt ut i morgon. Annars får vi steka det.

Andreas basist Jocke var inte på plats under torrepet, och istället hoppade Melodifestivalens innehållskoreograf Linda Hansson in och syns med blont hår till höger på bilden.

– Jocke kommer i morgon så Linda behöver inte vara stand-in, även om hon passade bra in. Vi är bara lite småförkylda som man är så här på våren. Men den här veckan brukar vara mycket lugnare än en deltävling. Det är inte mycket media och press så jag får mer tid för återhämtning.

Andreas Johnsons ändringar till Andra chansen:

• Kommer att testa pyro på torsdagen.

Anna Bergendahl – ”Ashes to Ashes”

Under onsdagens backstagerep är Anna Bergendahl och hennes team i full gång med att finjustera numret. Hennes skog visualiseras i dag med case, som leder fram till mikrofonstativet. Färgsättningen under de olika partierna i låten är det hetaste samtalsämnet. Mättat rött och blå/lila är ett par av färgerna som nämns för låtens stick.

– Vi jobbar mycket med min energi, att jag ska få ut allt som bubblar inom mig. Att det ska synas genom tv-rutan. I färgsättningen och i stagingen tänker vi att vi ska få fram en tydligare känsla och göra det något mer dramatiskt, säger Anna.

– När man går ut i en deltävling gör man det i blindo. Ni i Andra chansen känner jag att jag redan fått sådan fin respons från svenska folket. Jag har ju redan gått vidare ett steg. Nu har jag en annan självsäkerhet.

– Sedan Göteborg har jag repat och tänkt väldigt mycket på det här. Jag har följt Melodifestivalen under dessa veckor såklart. Plus att jag fortfarande pluggar och har gjort praktik.

Anna Bergendahls ändringar till Andra chansen:

• Ljussättningen kan komma att justeras märkbart.

English summary

As on all Wednesdays, the artists are rehearsing backstage today. Andreas Johnson will try out some pyro on the stage rehearsal tomorrow but will keep the basics of his stage show. Anna Bergendahl, making out the other part of the duel, will adjust the lighting.

Intervju och texthjälp: Helena Nilsson/SVT

Foton: Helena Nilsson/SVT

Se också:

Bidragsbibeln: Andreas Johnson – ”Army of Us”
Bidragsbibeln: Anna Bergendahl – ”Ashes to Ashes”
Allt om Andra chansen-duellerna i Melodifestivalen 2019
Melodifestivalen i veckan: Andra chansen i Nyköping