75 miljoner till Världens Barn – slog förra årets insamling

SLUTBILD-75millar

Radiohjälpens största kampanj har i år genomförts för sjuttonde året med ett lysande resultat. Totalt samlades 75 miljoner in under veckan, det är fyra miljoner mer än förra året. Insamlingen Världens Barn pågår under hela året men har sin topp under Världens Barn-veckan i SVT.

Insamlingen Världens Barn är unik genom sitt samarbete mellan Radiohjälpen och 22 humanitära organisationer, SVT och Sveriges Radio samt ett stort antal skolor, föreningar och privatpersoner i landets 290 kommuner. Sedan starten 1997 har runt 1,3 miljarder kronor samlats in till långsiktig hjälp åt världens mest utsatta barn och de insamlade medlen går till att förändra villkoren för de barn  som har det allra tuffast.

Ett lekfullt inslag i insamlingen är en kommunkamp som på många håll bidrar till en kraftsamling och stort engagemang. Med Kajsa, Stephan och Pernillas hjälp, petade i år Markaryd kommun i Småland ner Sorsele kommun i Västerbotten från första platsen. Sorsele har tidigare kammat hem segern tio år i rad – 2014 med hela 109,92 insamlade kronor per invånare. Bästa storstad över 50 000 invånare blev återigen Eskilstuna på 13,47 kronor per invånare. Årets uppstickare blev Markaryd kommun som ökade med 9276 procent från föregående år.

Mest generösa kommun

1) Markaryd 159,39 kr/inv 2) Sorsele 148,83 kr/inv 3) Arjeplog 131,96 kr/inv

Mest generösa storstad

1) Eskilstuna 13,47 kr/inv 2) Örebro 12,30 kr/inv 3) Växjö 12,22 kr/inv

Mest generösa län

1) Kronoberg 19,82 kr/inv 2) Gotland 14,73 kr/inv 3) Örebro län 11,28 kr/inv

Årets Raket

Markaryd har ökat med 9276 procents från 2014

Tack för allt ditt engagemang!

Här kommer en hälsning från uppdragstagarna i Världens Barn-veckan. De vill personligen tacka alla er som har engagerat er för det viktiga och långsiktiga arbetet med att göra världen till en bättre plats. En plats där inget barn behöver frukta för sitt liv eller sin framtid. En plats där barn får vara barn. Det är ett svårt uppdrag om man är ensam. Men tillsammans kan vi lyckas! Och den här veckan har vi kommit en god bit på vägen. Tack!

Se Världens Barn-galan här

Kommer Pernilla, Kajsa och Stephan lyckas samla in 1,1 miljoner i Markaryd. Hinner Lasse och Doreen fram i tid till galan? Hur har upplevelsen varit för Pererik och Danijela i Irak? Har superhjälten hittat några andra superhjältar och hur ser William och Victorias underhållningsnummer ut? Alla svar får du i sändningen här ovan.

Cykla sista biten med Lasse och Doreen från Järva krog in i mål

I kväll behöver Lasse, Doreen och OS-Bernt all pepp de kan få för att lyckas spräcka målsnöret under Världens Barn-galan. Kom och cykla med hjältarna sista biten!

• De beräknas anlända till Järva Krog utanför Stockholm i kväll 19.30. Då ser vi gärna att så många som möjligt finns på plats med sina cyklar.
• 20.00 påbörjas slutspurten tillsammans med Lasse, Doreen, Bernt och gänget.

SE DETALJERAD CYKELRUTT HÄR

Undrar du var de befinner sig just nu kan du se deras aktuella position HÄR.