Sommarblommor

Huvva för allt det hära med attentaten som sker överallt. Barcelona är en av mina favoritplatser på jorden. På den här platsen, i matmarknaden bredvid är jag varje dag jag är där. Tanken att det finns länder där dessa attentat sker varje dag. Frid till alla som drabbats. Må detta krigsvansinne få sluta.

IMG_2240

Hur tänker ni om det här? Reser ni som vanligt? Följer ni rapporteringen? Vars är världen på väg?

Så många frågor… Jag har nyss fått veta att mina vänner som bor i Barcelona är ok, men så många drabbades. Det fina känns på nåt sätt ännu viktigare nu, skickar ut blommor & kärlek härifrån. Kram på er kompisar!

Läsar- och artikelkommentarer är inte redaktionellt material

Kommentarerna är inte förhandsgranskade av SVT. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. Du måste följa SVT:s regler och villkor för kommentarer.

 • Liljan

  Jaadu Susanne, detta vansinne som bara fortsätter och verkar hända oftare och oftare…visst tänker man på det, t.ex på Ströget i Köpenhamn för en tid sedan. Vi flanerade och hade det mysigt , mycket människor…. och så frågar jag väninnan om hon tänkt tanken att detta kunde var ett ställe för terrorister, ja helt klart sa hon också. Men som Kristin sade, man måste fortsätta leva och man hoppas att det goda ska segra…även om det känns mörkt ibland… Men, kärleken är störst-alltid!! Jag tror kanske att man bara kan utgå från sej själv,att vara en så god människa som möjligt. Men så tänker kanske DE också ????känns som om detta skulle kunna bli timslånga samtal… nu på nyheterna om ett dåd i Finland ..sänder iallafall all min värme och omtanke till er alla här och önskar en fin helg,kramar Liljan
  ps…och jag som tänkte gå in här och skriva hur glad jag var över nyheten att de nu odlar quinoa och linser i Skåne och att vi i framtiden ska kunna köpa egenproducerade sådana varor…ds…

  • Susanne Jonsson

   Hej Liljan! Åh! Ja! Heja Skåne! Håller med, låt oss lyfta kärlek och det fina. Som ni. Vilka underbara vänner ni är. Tack allihopa!

 • Annacarin

  Fint att du berör det ofattbara som hänt. Vackra blommor. Svårt att formulera något vettigt känner jag. Fin blogg du har. Kram o allt gott till dig.

  • Susanne Jonsson

   Hej Annacarin! Tack! Vad roligt att du har hittat hit till oss. Varmt välkommen!

 • Kristin

  Vi måste fortsätta att leva dom får inte skrämma oss. Jag tänker att gör man gott mot sina medmänniskor så sprider det sig som ringar på vattnet. Det är min filosofi och den kan dom inte ta ifrån mig. Styrka, mod och värme behöver vi. Kram

  • Susanne Jonsson

   Åh så fina ord. Instämmer helt.

 • Margot

  En dag som denna går ju tankar till alla de drabbade och deras nära och kära man kan ju inte förstå rädslan när något så otäckt sker. Vår värld är så drabbad av otäcka händelser att man undrar vart vi är på väg men kan ju inte sluta leva och resa för då vinner det onda vilket inte får ske.
  Vi matas för massor av elakheter via massmedia att det går inte att blunda för det och förskräckas men kärlek måste få råda över det onda. Kärlek och varma tankar till alla vill jag skicka kramar i massor .

  • Ingmari

   Fina ord! Tack för dem, Margot! Kärlek sänder jag också till alla. Både till alla här på sidan och till alla i världen.

  • Susanne Jonsson

   Så sant Margot. Jag har dragit ner på nyhetskonsumtionen för att hålla mig i god energi. Det har vart ett sätt att behålla fokus på det goda, kärleksfulla, för mig. Massa kramar!

 • Ingmari

  Rånade. Naturligtvis.

 • Ingmari

  Sänder många tankar till de drabbade. Inte lockar det längre att resa som förr. Terror och attentat, resistenta bakterier, lurendrejerier och stölder gör att man håller sig hemma. Men även runt oss hemma är allt så förändrat. Vad som är så hemskt är att all terror, ideliga svåra dödsskjutningar och knivattentat med mord varenda dag runt där man bor gör att man knappt eller inte ens reagerar längre. Och vart är världen då på väg? När smäller det där jag går? När blir jag rånad? Tidigare fanns hedersregler och man råkade absolut inte någon i rullstol, handikappade eller äldre personer osv. Nu är de som inte kan springa efter just de bästa offren. Smycken kan man inte ha på sig, varken hemma eller som turist, eftersom någon kan rycka av dem. Hunger, droger, krig och elände leder till så mycket ont. Ofta i något konstigt religiöst namn. Ändå har vi det bra här uppe i norr på något vis men hotet finns där. Tack, tappra poliser och alla som kämpar mot ondskan. Hoppas att kommande generationer kan få resa och se och uppleva saker. Prova lokal mat och träffa människor i andra länder och kulturer. Mat förenar oss alla. Och mat splittrar oss alla. Mat behöver vi. Hoppas vi i bästa sämja i framtiden kan jobba för att alla ska få mat i fred och under goda villkor.

  • Susanne Jonsson

   Hej Ingmari! Så intressant att få höra hur ni tänker. Jag är glad att det här kan få vara en kärleksfull plats med vänliga människor som älskar ljus och kärlek!