Nektarin-& körsbärstarte

Tänk att stenfrukterna fortfarande är så fina i butikerna, har ni sett? Idag vill jag tipsa om en snabblagad dessert, en frasig tarte som är favorit här hemma.

IMG_0648

Jag har använt fryst smördeg, den sorten som har smör i sig. Riktigt smör alltså. Kavlade ut den lätt, la på skivad frukt, vek upp kanten, penslade med ägg och strödde på råsocker. Sockret ger en härligt, knaprig yta. Love it! Sedan gräddade jag dem gyllene i ugn på 225 grader. Garnerade med körsbär, pistaschkärnor & lavendel från örtträdgården❤️

Så enkelt. Kanske en kula glass till?

Tips:

Man kan ha lite mandelmassa om man vill, eller lemon curd under frukten.

Läsar- och artikelkommentarer är inte redaktionellt material

Kommentarerna är inte förhandsgranskade av SVT. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. Du måste följa SVT:s regler och villkor för kommentarer.

 • Liljan

  Oj, såå gott det ser ut!! Du vet hur man frestar du Susanne…:o). Gjorde Chutney på Nektariner i år istället för Rabarber som jag brukar, det blev då minst lika gott. Slängde i lite plommon i jordgubbssylten, det gick också finfint. Gillar också alla stenfrukter som du förstår! Ha en fin vecka alla, på onsdag åker jag till Tjurkö igen i Karlskronas skärgård för en övernattning, detta är EGENTID..bara för mej…. THANK YOU !!! Sådan behövs också…Kramar till er, Liljan

  • Susanne Jonsson

   Mums, så gott Liljan. Njut nu finaste du. Kramar!

 • Ingmari

  Go’kväll start i veckan som kommer! Så fort sommaren gick och hösten är här! Det ska bli kul! Får se när vi får se dig, Susanne, i rutan igen.

  • Susanne Jonsson

   Ikväll!

 • Ingmari

  Spännande. Och verkar så enkelt. Det ska finnas glutenfri sådan smördeg nu. Har inte hittat än men det vore ett bra alternativ till allt frestande gott. Kramar till alla! Glöm inte att komma ihåg att spana efter solförmörkelsen i morgon. Dröjer mycket länge tills nästa.

  • Susanne Jonsson

   Precis, den glutenfria brukar finnas i frysdisken.