Jordgubbsbakelse❤️

Gillar skarpt det här att man kan göra tjusiga grejor på ett par råvaror man råkar ha hemma. Här var det ett par bulla i frysen som förvandlades till jordgubbsbakelser. Lite som Gör om mig, fast med mat. Sommarsemla. Eller Bekvämimpa, som nån Ni känn sku säga.

IMG_0130

Dom hära blev till när jag var på stugan långt ifrån affären och ville tvärsvänga ihop nåt gott. Jojo.

IMG_0032

Älskar den färdiga kolakrämen. Så bra att ha hemma i skafferiet. Underbar till sommarens desserter, speciellt om bären är lite extra syrliga. Hur gjorde jag då?

IMG_0068

Jo, jag skar bullen ungefär som en semmelbulle, klickade på färdig kolakräm, spritsade på grädde och la tillbaka toppen.

IMG_0063

Jag hade ingen spritspåse på stuga, så det fick gå med ena hörnan av en vanlig plastpåse. Funkade det med.

IMG_0105

För att piffa lite extra kan man pudra på florsocker eller ringla över vanlig florsockerglasyr.

Tips! Testa fylla andra bakverk. Färdiga donuts, croissanter, muffins/minimuffins. Fyll och toppa med glass, kompott, sylt, färskost, frukt, bär, toppa med strössel, karra- låt fantasin flöda darlings.

Med det här inlägget vill jag också tacka er alla fina människor som läser min blogg. Vi hade en sorts sommar-rekordvecka med kompisar som hälsade på här förra veckan. Ni gör mig så glad och motiverad att fortsätta skapa och dela vad som kommer till mig.

Stor Kram på er!

 

Läsar- och artikelkommentarer är inte redaktionellt material

Kommentarerna är inte förhandsgranskade av SVT. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. Du måste följa SVT:s regler och villkor för kommentarer.

 • Liljan

  Jadu, fina Susanne- jag instämmer i alla hyllningar till dej-men det vet du ju!!! Man blir så glad av dina inlägg med underbara bilder och häftiga påhitt som dina fina bullar ovan, ser så mumsiga ut. Nu måste jag bara baka lite så jag får lite gamla bullar sen :o) ! Jag hoppas ju verkligen också att träffen kan bli av..men det är ju det här med livspusslet ibland.. för oss alla, antar jag. Jag tänker så på Margot som jobbat så för att det ska kunna hända, TACK !!
  Här går dagarna vidare med barnbarnet, möten, läkarbesök osv. MEN, på lördag ska vi på bröllop i Småland, makens dotter (som känns som min) gifter sej och det ska bli såå roligt. De gifter sej ute vid en sjö så håll tummarna att vädret inte blir som utlovat… Kramar till er alla så länge, Liljan

  • Susanne Jonsson

   Hej Liljan, Tusen tack finaste du. Jag uppskattar så mycket att få höra vad ni gillar och att vi kan kommunicera här. Ja det är det dära med datum, vi får hålla tummarna. Så roligt med bröllop i familjen. Hälsa grattis! Kramar till er alla!

 • Anne

  Alltså, underbara människa! Jag blir så varm i själen av dig och härligt inspirerad att njuta loss i köket. Tusen tack för allt du delar med dig av. Ofta gör du min dag!! Stor varm kram!!
  Anne från Värmland

  • Susanne Jonsson

   Åh TACK Anne! Vad roligt för mig att höra! Nu gjorde du min dag! Stor kram tillbaka

 • Mona Eriksson

  Å vad finurligt! Och vackert! Och med all säkerhet gott! 😀

  • Susanne Jonsson

   Hihi, japp Mona, det smakade fint 😀 Tack!

 • Ingmari

  Så vackert att lägga jordgubbsskivorna som en stjärna eller som en blomma. Och så frestande gott! Tack för din härliga, informativa mat blogg och alla underbara foton! Hälsningar till alla här.

  • Susanne Jonsson

   Tusen Tack!

 • Barbro

  Du fixar ju till det med enkla medel och sånt tycker man om men aldrig kommer på.
  Gillar dina fina kaffekoppar i bakgrunden.
  Ha nu en fin kväll alla mina underbara vänner.
  Kram

  • Susanne Jonsson

   Hej Barbro! Tack, vad roligt att du gillar. Ha en superfin kväll fina du!

 • Margot

  God kväll får det bli för min del har inte hunnit kolla dessa läckerheter man blir ju bara så glad av inspirationen du förmedlar så fantastiskt vackert…….uppdukat . Man blir sugen att fixa detta men inte innan till helgen.
  Tack för all din värme du förmedlar till oss alla här på bloggen och ha en skön sommar och njut av den. Sommarkramar till er alla

  • Susanne Jonsson

   Tack och allt detsamma till dig Margot. Sommarkramar!

 • Kristin

  God morgon god morgon det är väl inte att undra på att man är inne på din blogg. När man möts av dessa bilder på en tisdagmorgon. Bakelserna, fatet, kaffekopparna, skärbrädan oj oj, barndomsminnen i kubik. Själv ska jag baka glöhyppen, hastbullar på svenska för jag har lite ”gammelgrädde” kvar. Tack Susanne för att du finns och delar med dig av härliga recept, idéer och inspiration. Håll i hatten här håller vi på att blåsa bort. Idag är det dock uppehåll och solen försöker komma igenom molnen. Solskenskramar till er alla !!!

  • Susanne Jonsson

   Hej Kristin! Vad roligt att höra! Ja, det är nostalgi från stugan i Nordmaling :) Vad kul, jag ska också baka det snart, längtar så efter det. Tack skälv för att du och alla kompisar här finns och sprider värme. Håll i hatten och hoppas ni får se solen snart. Sommarkramar!

  • Margot

   Vad är glöhyppen ?

   • Kristin

    Det kan jämföras med kubb. Det var ett sätt att ta tillvara grädde som började bli dålig och det gick fort att göra dem. Dom innehåller mjöl, socker, lite smält smör, hjortronsalt, ägg och grädde. Inga fin krus utan grovdoppe ska ätas färska.