Hjördis & Susanne

Tack för Er omtanke om Hjördis!

Hon hälsar och tackar ödmjukast. Nu ska jag berätta hur det gick. Vi fick ju påbackning på bilprovningen, efter vad man ändå måste säga var en trevlig och annorlunda upplevelse. Det är ju så att när Hjördis närmar sig så åker mungiporna upp på nåt sätt. Och när man ska prova köra henne åker de upp ännu mera. Det är nämligen specialknep som gäller för att starta den här sköna gröna tjejen från 1971.

Susanne-VW-4678-1200pxl

Foto: Anderas Nilsson

Så Hjördis fick åka till mekanikern med stort M. Han är en klippa med en magisk förmåga att plocka fram sina verktyg och göra underverk med reparationer som är riktiga utmaningar för mig. Rost och bromsar tex. Nåväl, jag lämnade henne med honom när jag var bortrest och höll tummarna att det skulle gå att ordna det mesta. Det var int självklart för en grej var extra trixig. Men proffs som han är, så hade han inte bara fixat allt utan även vart på bilprovningen och besiktat. Så nu är Hjördis i form och får köra i 2 år till.

Tack & Hurra för människor som levererar mer

än man kunde drömma om i sin vildaste fantasi!

 

 

Läsar- och artikelkommentarer är inte redaktionellt material

Kommentarerna är inte förhandsgranskade av SVT. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. Du måste följa SVT:s regler och villkor för kommentarer.

 • Susanne Jonsson

  Underbart! Njut Ami!

 • Margot

  Vilken glad nyhet du kommer med jag har verkligen tänkt på henne och funderat hur det gått. Skönt med mekaniker med speciella kunskaper som fixar det mesta och att ni kan ut och fröjda er på vägarna igen.
  Nu har ni sommaren framför er för vad jag förstår kan du fixa lite mat under resans gång och kanske ta en liten slummer när tröttheten smyger på så ha det nu riktigt gott båda två. Trevlig fortsatt helg alla.

  • Susanne Jonsson

   Hihi, precis! Tack Margot!

 • Kristin

  Länge leve Hjördis ! Glad pingst på er allihopa !

  • Susanne Jonsson

   Hurra Kristin!

 • Ingmari

  Grattis! Härliga Hjördis! Det är ju så att med quinnor med några år på nacken så blir det bra med kunskap, en öm hand, bra kräm och rostbekämpning samt vänliga ord. Dessa lite äldre exemplar brukar man kunna trolla med bara man vet hur de ska tas. Dagens moderna fordon består ju av kretskort och annat konstigt som inte en vanlig hammare rår på. Så kul att hon får rulla vidare på vägarna ett tag till och ta med sin Susanne på spännande äventyr. Tack för fantastiska nyheter! Fram för mera mat bak i skåpet. Eller vad Hjördis nu kan dölja i sitt inre. En riktigt spännande dam i sina bästa år!

  • Susanne Jonsson

   Tack Ingmari!