10 Somriga buffédesserter

Jordgubbstårta och sommarkalas känns ju som en given kombination. Det funkar alltid. Men, det finns många, många goda sommardesserter att testa, här kommer 10 av mina favoriter.

Susanne_Jonsson_2014-5081-HR

Foto: Andreas Nilsson

1. Pavlova är alltid uppskattat. Jag gillar att baka den neutral och fylla med lemon curd. Den går enkelt att variera efter din personliga smak.

Susanne_Jonsson_2014-5073-1200pxl-HR

Nedan en version med choklad. För en rolig twist kan man smaksätta smeten med hårda, krossade karameller.

midsommartårtor2016-62-web

Då gillar jag polkagrisar. Mums!

100825_foodie 055

Foto Polkamaränger: Sara Danielsson

2. Här hittar du recept på mina sega polkamaränger. Ett tips är att göra små och låta gästerna kombinera sin egen minipavlovatårta/bakelse.

100825_foodie 007

Jag gillar ju även det hära att servera i små glas, speciellt om gästerna kommer utspritt över tiden. Då tar man enkelt fram dem i sommarvärmen eftersom.

3. Citroncheesecake i glas är fräscht och smakar underbart med säsongens färska jordgubbar på toppen.

Skärmavbild 2017-05-31 kl. 11.11.53

Foto: Sara Danielsson

4. På tal om smådesserter. De här små glasen med krämig mjölkchokladmousse är också helt underbara.

Jonas50-20-web

5. Här hittar du recept på min banoffeetårta med browniebotten i långpanna. Jordgubbar passar utmärkt istället för hallon tills de kommer i säsong senare i sommar.

tarta-upplagd

Foto: Josefin Peciva, SVT

6. Mazarintårta med hallon eller jordgubbar

mazarintarta

7. Brownietårta i långpanna

Jag älskar enkelheten i det här, och att det är kakor i själva fyllningen.

Jonas50-23-web

8. Vit choklad- & jordgubbstårta

Så ljuvlig smakkombo!

tårta_pekka

9. Pekkas glasstårta de lux. Botten är en kladdkaksbotten i springform, sedan har jag ställt ner savoardikex i formen, skar bort botten så de blev raka nedåt. Sedan fyllde jag med 2 sorters glass och ställde i frysen. Sedan är det bara att garnera på toppen och knyta ena vackert band runt om.

10. Om glasstårta är för svårt i värmen, så testa de här goda glassbiskvierna!

Så enkelt: kula valfri glass, frys in dem igen. Rulla in dem i marsipan. Färdigkavlad går bara bra. Frys in och garnera tex med smält choklad eller doppa i smält choklad och rulla i strössel.

glass1

Har ni testat något av recepten? Någon som har andra favoriter? Berätta gärna för mig och kompisarna här!

 

Läsar- och artikelkommentarer är inte redaktionellt material

Kommentarerna är inte förhandsgranskade av SVT. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. Du måste följa SVT:s regler och villkor för kommentarer.

 • Susanne Jonsson

  Ni är gulliga!

 • Susanne Jonsson

  Vad roligt att du gillar! 1000-Tack Ami!

 • Susanne Jonsson

  Hehe, det låter bra det Elin 😀

 • Kristin

  Tack Susanne för recepten jag har nämligen blivit ombedd att göra en tårta till ett kalas. Nu har jag ju mycket att välja på. När vi är många personer brukar jag köra Britta-tårtan (kärt barn har många namn). Görs i långpanna en typ av sockerkaksbotten och sedan maräng ovanpå. Dekorera med grädde och säsongens bär samt flagad mandel. 27 september inbokat, det ska bli så kul.

  • Susanne Jonsson

   Hej Kristin! Vad roligt att du gillar! Den är ju SÅ god, Brittatårtan! Njut av kalaset!

 • Ingmari

  Fina, glada Susanne! Vilket fint foto! Och härliga bilder. Tack för underbart goda recept! Kul förslag med biskvi. Nu kommer sommaren!

  • Susanne Jonsson

   Tusen tack! Och välkommen sommar!

 • Margot

  Godmorgon jag har ju fastnat för mazarintårtan tycker den är enkel men blir så vacker och god när man spritsar den och fyllt med jordgubbar ska försöka testa pavlova men är alltid så rädd för maräng att den inte går upp som den ska. Små bägare med fyllning är toppen har prövat men jordgubbar glass och en klick grädde är ju så gott när det är säsong. Ha en bra dag alla och glöm inte 27 september om ni kan komma och träffa kocken till alla dessa läckerheter!!!!

  • Susanne Jonsson

   Hihi, visst är det spännande Margot?! Ha en superfin dag allihopa!

   • Margot

    Det kommer mail till mig och frågar hur tv huset ligger i förhållande till staden ang var vi ska bo vi vill nog bo alla på samma ställe men det är väl gott om tid men det krävs ju planering. Tänk vad detta blir roligt !!!!!

    • Susanne Jonsson

     TV-huset ligger på Ersboda, det är inte långt, man kan ta buss eller taxi. När jag vet mer så ska jag be vårt stammisställe om ett pris för en övernattning :-)