Välkommen våren!

Äntligen vårdagjämning.

Så härligt att få läsa om era vårtecken, berätta gärna mer hur långt våren har kommit hos er.

IMG_8103

Hit har den kommit i helgen, med ranunkler. De stora, Clooney Ranunklarna (stavar jag rätt nu?ni vet vad jag menar, de på bilden ovan). Ett säkert vårtecken hos mig. De är i prima säsong just nu. Även Viburnum, de gröna bolliga blommorna ovan, som jag älskar för sin färg, sin vilda uppsyn och vägran att låta sig tyglas. Jag har börjat göra mina buketter själv. Köper lösa snitt och olika gröna blad, sedan går jag loss. Det är superroligt. Det gröna håller sig länge, så när stjälkarna på ranunklerna ger med sig klipper jag ner dem och har i en skål, så får det gröna stå kvar tills jag hunnit fixa nya blommor. Men ranunklerna brukar ofta stå 2-3 veckor. Mitt bästa tips för att få dem att hålla så länge är att snitta om varje dag, byta vatten och ställa svalt på natten.

Välkommen våren!

 

Läsar- och artikelkommentarer är inte redaktionellt material

Kommentarerna är inte förhandsgranskade av SVT. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. Du måste följa SVT:s regler och villkor för kommentarer.

 • Ingmari

  Hej alla och tack för glada tillrop! Diktandet är förstås tillägnat Susanne. Alltid glad så hon kan vara solen i våra liv när blasket retar oss.
  Men! Liljan! Påskliljor! Fantastiskt!
  Önskar er alla en fortsatt trevlig vecka. Och i slutet av veckan så går vi visst över till sommartid ute. Otroligt! Nyss var det julmat och nyårsbuffé.

  • Ingmari

   Haha. Blir ju även sommartid inne. Igen… skulle det stå. Självstavningen.
   Tänk om självstavningen ändrat så här i matrecepten också. Blir surprise-meny!

 • Ingmari

  Jaså. Vad ska man säga?

  Go’kväll kära vår ville jag tänka,
  tankar som vällust ska skänka,
  det man trodde skulle vara vår och tö, gömmer sig idag i blask och SNÖ,
  kallt och gråtrist och kulet,
  regn och murrigt och mulet,
  radion spelar Sommar, sommar glatt,
  har de på SR helt fått fnatt?
  nej, de vill ha pratare till sitt program,
  som sänds när solen tittar fram,
  och vi är snart där minsann,
  när vi ute bada och sola kan,
  kanske med en picnickorg med gott,
  recept som vi av Susanne fått,
  toppen i naturen,
  koppen i naturen,
  kaffetåren allra godast ju är,
  när den dricks bland buskar och bär,
  eller vid hav och sjö eller på en äng,
  efter en sovmorgon i skönaste säng,
  något att drömma om i mars så kall,
  kom, snälla, sköna sommar, i alla fall,
  dig vi drömmer om när blasket stör,
  sommaren vi ju nästan lever för,
  men då finns ju broms, knott och mygg,
  nä, nu ska man inte vara så stygg,
  snöblask bits ju inte ändå,
  får väl stå ut och acceptera vädret ändå.

  • Margot

   Vår på gång ja vem kan mer förklara och författa om detta om inte fantastiska Ingmari man blir helt stum hur du kan få ihop allt detta men vissa har författandet gåva. Tack Ingmari.
   Här regnar det för tillfället och så skiner solen en stund men krokusarna har tittat fram och de små botaniska tulpanerna börjar synas knoppar i bladvecken talgoxarna kvittrar och cirklar kring fågelholken så gör även blåmesarna som bott där några år. Men jag är så glad åt ljuset det är vår tycker jag. Vår hälsningar till er alla från Borås

  • Kristin

   Din skrivarkonst är till glädje för oss alla. Här snöar det, men det är snön som ska ta bort den gamla snön och isen för att det ska bli vår, brukade pappa säga. Det är bara till att ha tålamod, naturen har sin gång. Kramar till alla !

  • Liljan

   Åh Ingmari, vilken poet du är, TACK !!
   Igår såg jag 2 st. utslagna påskliljor mot en vägg, har tyvärr inte varit ute i skog och mark ännu men är sugen på att se lite sippor…
   Idag,strålande sol ,ösregn och hagel…typiskt Marsväder.
   Önskar alla en fin tisdagskväll, kramar Liljan

 • Kristin

  Här där jag bor är det klass 1 varning det kan komma rikligt med snö under natten och imorgon. Vi bor verkligen i ett land med alla de årstider. Däremot är ljuset tillbaka och fåglarna kvittrar och solen lyser. Man känner att våren är på gång. Glad vårdagjämning till er alla !

 • Ingmari

  Blåsippor och tussilago har setts runt Kgl Hufvudstaden. Tulpanbladen är uppe till hälften. En bit bort är det gult av krokus. Några fik börjar sätta ut bord och stolar med filtar till. Vårdagjämning är det idag kl 11.29. Då var det åter 0° och SNÖ! Tack och lov ligger inte snön kvar. Igår sken solen så härligt. Men… Den fina solen kommer nog igen. Marskatterna fortsätter jama och skatan samlar pinnar till sin fina enrummare i björken. Duvorna kuttrar och småfåglar kvittrar. Just nu är de tystare för det är lite mulet. Nog är våren på g. Även om det är två steg fram och ett bak. Tålamod!