Beyoncé: Olivia Krantz träffade Beyoncé i Oslo

Frilansjournalisten Olivia Krantz lyckades komma över ett åtråvärt möte med Beyoncé efter konserten i Oslo igår. Här hittar du hennes berättelse om hur det är att gå på meet and greet och när kommer albumet egentligen?.


Du har precis träffat Beyoncé i Oslo, hur lyckades du få till detta möte?

Jag vann en tävling på en radiokanal där man skulle motivera varför man skulle vinna träffen med B. Jag vann! Min motivering började såhär: ”I över femton år har Beyoncé been schoolin my life om allt som är värt att veta om män, fierceness och att vara en äkta female version of a hustler…”

Hur kändes det att stå ansikte mot ansikte med Beyoncé Giselle Knowles?

I slutet av konserten i Oslo, under det låtklimax som är ”Halo”, sprang de som vunnit meet and greeten på led efter sponsorfolket in till ett rum backstage som var täckt med svarta sammetsdraperier och gigantiska bakvända B:n.

Instruktionerna haglade: ”ni får inte ta i henne, ni får inte fråga henne något, ni får inte ge henne något och ni får ABSOLUT inte ta bilder på henne med era mobiler.” Vi delades in i tre grupper om sju och sju.

Efter all väntan, en hysteriskt bra spelning, och de yngre fansen som började skaka i kroppen vid blotta tanken på att snart stå öga mot öga med en livs levande Beyoncé så stod hon plötsligt bara där, i en svart t-shirt och med väldigt vita tänder. Total känsla av overklighet. Jag fick fotas med henne i den andra gruppen, allt gick extremt fort. Det kändes väldigt overkligt, och också ganska fånigt att stå framför en person som man tror sig veta allt om, men som man i själv verket inser att man inte känner överhuvudtaget.

Vad sa du till henne? Hade du planerat i förväg?

Jag hade tänkt ut extremt mycket saker som jag skulle vilja säga, och framförallt fråga. Tacka henne för allt hennes musik gett mig, fråga henne hur det är att vara hon, hur en perfekt ledig dag ser ut, hur det är att inte ens kunna åka tunnelbana i sin egen stad, vilken låt som är hennes mest personliga…
Men eftersom allt gick så snabbt hann jag bara säga att jag älskar ”Grown Woman” samt fråga henne när skivan kommer. ”I november” blev svaret innan blicken gled vidare till nästa fan. Fick en svag känsla av att hon ogillade frågan…

Hur var hon som person?

Sponsorfolket sa efteråt att Beyoncé sällan gör meet and greets eftersom hon är väldigt reserverad som person och verkligen ger allt på scen – hon har inte så mycket mer att komma med efteråt. Och det var precis det intrycket jag fick.

Hon var väldigt vänlig och artig, kramade alla, höll om de fans som grät lite extra, svarade på frågor och sa ”so many beautiful women” med ett bländvitt leende när vi kom in. Men hon kändes väldigt reserverad.

Fast å andra sidan – vem hade inte varit reserverad vid mötet av tjugo hysteriska fans framför en upplyst reklamvägg, inte direkt de perfekta förutsättningarna för ett ”naturligt möte”.

Vad kommer du minnas speciellt från mötet?

Beyoncés enorma ögon post-show med extremt mycket eyeliner, guldig ögonskugga och lösögonfransar. Hur hennes blick något missnöjt gled undan när jag frågade om skivan. Hur håret frasade lätt när jag kramade henne.

Bild från Olivias födelsedagsfest med det självklara temat ”Beyoncé”.
Fotograf: Isabel Nellde.

Läsar- och artikelkommentarer är inte redaktionellt material

Kommentarerna är inte förhandsgranskade av SVT. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. Du måste följa SVT:s regler och villkor för kommentarer.

Öppna alla

Fotoalbumet: Hey Elbow

10155178_514481781995932_1730470068_n

Låtaktuella Malmötrion Hey Elbow öppnade sitt fotoalbum… (mer…)

I veckan släpptes ”Martin” – en ny, distad shoegazedröm signerad Hey Elbow – Malmötrion som PSL har följt med stor nyfikenhet länge nu (somliga av er läsare såg dem till exempel spela live på PSL:s egna Malmöfestival i våras).

På senare tid har de hörts och synts med Alice Boman och just nu befinner de sig ute på vägarna för en längre Norden/Englandsturné. Trots full aktivitet tog sig Liam, Ellen och Julia tiden att samla ihop ett par betydelsefulla bilder ur sitt bandalbum.


Vi och alla instrumenten.


Soundcheck på Sing-Sang-Studion i Malmö.


Vi.


Repan.


Sälar.Studio Möllan.Hey Elbow-sefie.
Frukost på tak.Midsommarafton.
Blåsig sommardag innan spelning på Backafestivalen.En gammal goding från vår första konsert.

Hey Elbow spelar just nu in sitt debutalbum, beräknat till tidigt 2015.

Läsar- och artikelkommentarer är inte redaktionellt material

Kommentarerna är inte förhandsgranskade av SVT. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. Du måste följa SVT:s regler och villkor för kommentarer.

Dan Lissvik vill vara hemlig om sitt nya musikprojekt

dan lissvik

Två låtar från det helt nya soloprojektet Atelje har sipprat ut på nätet. (mer…)


Bakom namnet Atelje döljer sig Göteborgsproducenten Dan Lissvik – även välkänd som ena halvan av numera insomnade duon Studio. På senare tid har Lissvik ägnat mest studiotid åt att producera andra artister, som The Mary Onettes, CEO och Kendal Johansson samt att tjoffa ihop utmärkta remixer på exempelvis Tove Styrke och Nottee.

Det nya soloprojektet finns det ännu lite att läsa om, och inifrån studion hälsar Lissvik själv att Atelje är en mellangrej och att det inte finns mer att säga om projektet i nuläget. En skiva med namnet ”Meditation” är utannonserad via producentens hemsida, men utan releasedatum.

Klart är åtminstone att betydligt mer musik är på ingång – både från Atelje men även nya soloprojekt som PSL hoppas kunna berätta mer om, inom en snar framtid.

Tills dess: Håll till godo med de två drömska, instrumentala spåren ”Ode To Studio” och ”Transition”.

Läsar- och artikelkommentarer är inte redaktionellt material

Kommentarerna är inte förhandsgranskade av SVT. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. Du måste följa SVT:s regler och villkor för kommentarer.

”Just nu är jag inne på Farstaglitter-grejen” (Beatrice Eli i Studio PSL)

IMG_2968

Sopranos, häxor och Farstaglitter – Beatrice Eli berättar om sin stilinspiration i senaste avsnittet av Studio PSL. (mer…)

Har du också undrat hur man undviker mäns uppmärksamhet och vad Farstaglitter egentligen innebär? Nu behöver du inte undra längre. Se Beatrice berätta om sin stilinspiration och lista sina stilförebilder här ovan.

Här ser du hela avsnittet av Studio PSL där Bea också berättar om det hyllade debutalbumet ”Die Another Day” och lär sina musikkollegor att skriva bättre om sex. Dessutom gästar Jonathan Johansson för att prata om nya skivan och sin chartervideo.

Läsar- och artikelkommentarer är inte redaktionellt material

Kommentarerna är inte förhandsgranskade av SVT. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. Du måste följa SVT:s regler och villkor för kommentarer.

Hej redaktör: Vad vill du fråga Dogge Doggelito?

dogge

Han är en av svensk hiphops största legender och firar i år 20 år som artist. I veckan gör Dogge Doggelito oss sällskap i Studio PSL! (mer…)

Tidigare i oktober släpptes Kim Veerabuthroo Nordbergs uppmärksammade bok ”Ibland Vill Man Bara Försvinna”. Studio PSL får i veckan finbesök av biografins huvudperson: hiphoplegenden och multikonstnären Dogge Doggelito, som i år firar 20 år som artist.

Istället för att hålla Dogge helt för oss själva frågar vi nu: Vilken fråga får vi inte missa att ställa tycker du?

Fyll på i kommentarsfältet så tar vi med oss frågorna till studion på fredag!

Läsar- och artikelkommentarer är inte redaktionellt material

Kommentarerna är inte förhandsgranskade av SVT. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. Du måste följa SVT:s regler och villkor för kommentarer.

TITTA: Marlene – ”I Do This For You”

Skärmavbild 2014-10-29 kl. 12.33.06

Marlene fryser fortfarande sedan videoinspelningen i mars.
(mer…)

Ett år har gått sedan PSL åkte taxi i Stockholmsnatten med Marlene (och spelade in en väldigt fin video). Under året som gått har Marlenes karriär fullkomligen exploderat och i somras släppte hon sin första ep ”Indian Summer”.

Låten ”I Do This For You”, som nu blivit med video, är hämtad från samma ep och spelades in i Palm Springs i USA i våras. På sinFacebook hälsar Marlene att hon fortfarande fryser efter inspelningen av nattscenerna i öknen, men att det var värt det.

Andreas Öhman och Oskar Sikow har regisserat den ökenromantiska videon.

Läsar- och artikelkommentarer är inte redaktionellt material

Kommentarerna är inte förhandsgranskade av SVT. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. Du måste följa SVT:s regler och villkor för kommentarer.

You either love someone

lisapsl

Det här gjorde min morgon. (mer…)

Blood Orange live hos Jimmy Kimmel. Dev Hynes må vara Adam Bainbridges bror från en annan mor men de har skor från samma koreograf (och singlar man kan göra medleyn emellan). Utrustad med rosa klappstol, upprullade vita mjukisbyxor, mim och allt sitt allvar koncentrerat till tröjan gör han något som man bara kan älska eller inte förstå*.

Och här gör han det igen, med Dita Von Teese, sin tjej Samantha Urbani och en golvmopp.

*Man kan också tycka att det är larv förstås men för mig är det världens bästa motvikt till kommersiellast-vinner-tänket som äter upp nästan all popmusik just nu.

Läsar- och artikelkommentarer är inte redaktionellt material

Kommentarerna är inte förhandsgranskade av SVT. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. Du måste följa SVT:s regler och villkor för kommentarer.

LYSSNA: Beldina – ”Ocean”

Beldina

Beldina hypnotiserar med sin nya vatteninspirerade sång. (mer…)

Sen hon sa bye bye till skivbolagspamparna i Los Angeles har Beldina bland annat hunnit släppa gratis mixtape, stå på scen med bland andra Timbuktu och härom månaden agera förband till Pharell Williams. Nu är hon på gång med ny EP.

Från det kommande släppet (som väntas till mitten av november) har soulsångerskans plockat fram nya låten ”Ocean”, där hon lindar sin superröst runt ett marimbaplingande beat. Snart väntar även en video till låten, i regi av PSL-omskrivna Saga Berlin.

Läsar- och artikelkommentarer är inte redaktionellt material

Kommentarerna är inte förhandsgranskade av SVT. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. Du måste följa SVT:s regler och villkor för kommentarer.

TITTA: First Aid Kit – ”Stay Gold”

firstaidkit

För First Aid Kit går solen inte ner 16:09. (mer…)

Inte nog med att vi ställt tillbaka klockan och förbereder oss på ett halvår av totalt mörker - vi ska dessutom förlika oss med tanken på att det heter ”normaltid” (jfr. sommartid!). First Aid Kit verkar dock trotsa alla tidsregler och har just släppt en ny, sommardoftande video.

Systrarna Söderberg porträtterar titelspåret till senaste albumet ”Stay Gold” med landsbygdsromantik, solsken och gröna ängar. Allt på bästa Lana Del Rey-manér.

Läsar- och artikelkommentarer är inte redaktionellt material

Kommentarerna är inte förhandsgranskade av SVT. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. Du måste följa SVT:s regler och villkor för kommentarer.

Veronica Maggio först ut i Dom Kallar Oss Artister

Veronica Maggio

I morgon drar den femte säsongen av ”Dom Kallar Oss Artister” igång. Premiäravsnittet är Veronica Maggios. (mer…)

Äntligen är det dags för ny säsong av SVT:s musikserie ”Dom Kallar Oss Artister”. Premiäravsnittet, som är spikat till i morgon, följer Veronica Maggio i Oslo inför hennes första stora arenaspelning. Där varvas intervjuer med selfiefotografering - och en ligga-sked-förfrågan (som du ser i klippet här ovan).

Nästa vecka kretsar programmet kring Steve Angello och därefter väntar möten med Edda Magnason, Bob Hund, Kleerup, Lilla Namo och till sist Tomas Ledin.

Säsongsstarten ser du i morgon klockan 21.00 i SVT1 och på SVT Play. Missa inte!

Läsar- och artikelkommentarer är inte redaktionellt material

Kommentarerna är inte förhandsgranskade av SVT. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. Du måste följa SVT:s regler och villkor för kommentarer.

+ Ladda in fler inlägg