Bin, björnar och Blatter

Läs- och sevärt från veckan som gått.

Hur bra är då Barcelona
, numera ofta porträtterat som från en annan planet i europeiska medier? Frågan har förstås inget svar, även om så många den senaste tiden vill ge ett. I Football Pantheons ambitiösa sammanställning blir det hur som helst ”bara” en fjärdeplats.

Said & Done lanserar en form av dårarnas prispall. Maurizio Zamparini, Louis Nicollin, Gigi Becali, Larissa Riquelme & Co släpps fram igen. Ta skydd.

Michael Mancienne leder tåget av Chelseaspelare till Hamburg SV. Men som engelsman och arvtagare till Kevin Keegan behöver han kunskap om sin nya miljö, anser Les Rosbif, och har satt samman ett brev.

De spanska klubbarna försöker överträffa varandra i udda filmer för att locka säsongskortsköp. Först var det Getafe och den suicidala koalan. Sedan Valencia med Joaquín och Roberto Soldado som munkar.

Gil Scott-Heron

”Hiphopens gudfader” Gil Scott Heron gick bort i förra veckan och på något plan gjorde även Fifa det. Det här är vad som kan hända när man slår ihop händelserna.

Väsentlig läsning för den som håller på Arsenal eller vill veta hur läget egentligen är i den omhuldade men pokaltorrlagda klubben. Har man råd att köpa stort? Vad betyder Kroenkes närvaro? Förstås signerat Swiss Ramble.

BBC har den engelskspråkiga världens bästa Afrikabevakning och i Piers Edward en fanbärare. I hans afrikanska XI:a för 2010/2011 finns ingen plats för gamla meriter, därför ingen Michael Essien eller Didier Drogba.

Ju mindre sagt om Sepp Blatter efter den senaste tidens händelser desto bättre. Men han har kanske en poäng i oron över VM-förberedelserna i Brasilien. Här VM-arenan Fielzão i Brasiliens största stad São Paulo två år före avspark. Arbetet med den påbörjades i veckan och planerna är stora.

Människan slår tillbaka. Bin motas bort i samband med VM-kvalmatch i Mexiko för två år sedan.

Brasilien har också andra problem, svärmar av bin. Corumbaense 1-0-seger mot Itaporã förra veckan nådde utanför regionsgränser på grund av just denna händelse. Det var andra gången på kort tid som en hyfsat stor brasiliansk match fick brytas på grund av bin. Nyligen hände det också i Panama.

Säsongen 2010/2011 för spanska ligan summerad i tre delar och med höjdpunkter och bottennapp. Allt i La Liga Locas regi. Fler säsongssammanfattningar: tyska ligan i Raphael Honigsteins ord och italienska ligan i Paolo Bandinis.

Missade ni Dunfermlines björnmaskot, Sammy The Tammy, som ”sköt ner” motståndarsupportrar i en papptanks? Irish Times hopkok från säsongen innehåller en del märkliga citat och händelser.

Det blev en besvikelsens 0-0 mellan Brasilien och Holland i lördags, men som vagga för skönfotbollens filosofier Jogo Bonito respektive Totaalvoetbal, roar sig Sabotage Times med att slå samman en historisk best-of-XI:a av de båda nationernas många profilstarka lirare. Då hjälper det inte att man heter Van Basten eller Rivelino.

Läsar- och artikelkommentarer är inte redaktionellt material

Kommentarerna är inte förhandsgranskade av SVT. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. Du måste följa SVT:s regler och villkor för kommentarer.

Kommentarer inaktiverade.