Tarantinos nya blir en spaghettiwestern: Django Unchained

Christophe Waltz (Inglourious Basterds, Water for Elephants) är klar för en roll i Quentin Tarantinos nyaste filmprojekt ”Django Unchained”. Det uppger Huffington Post.

Ryktesspridningen är omfattande på filmsajterna på nätet men manusets omslag ligger ute. Filmens titel är tydlig: ”Django Unchained.”, liksom datumet den 26 april då manuset färdgställts.

Förlagor till den nya filmen uppges enligt Tarantino Archives vara italienska regissören Sergio Corbucci’s spaghettiwestern ”Django” and japanska  Takashi Miikes ”Sukiyaki Western Django.”

Tarantinos har i tidigare  intervjuer talat om att göra en film i spagehttiwesterngenren (kallades på 60 och 70-talen en våldsam lågbudget- western som spelades in i Spanien av italienska filmskapare) Den skulle utspela sig i amerikanska södern och följdriktigt kallas en ”southern” istället för en western.

Handlingen till denna hämndhistoria under slaveriets tid i USA är det också ryktesspridning om.
Enligt en källa på sajten Shadows and Act handlar filmen om Django,  en frigiven slav som  under handledning av en tysk prisjägare (Christophe Waltz) blir en kapabel prisjägare själv och spårar upp och befriar sin förslavade fru från en ondsint plantageägare.
Hämnd tas ut på onda slavägare,  i enlighet med hur Tarantino behandlade nazister i ”Inglourious Basterds”, enligt källan.
Rasister straffas med våld så att det står härliga till, skulle man kunna sammanfatta.

 

 

Läsar- och artikelkommentarer är inte redaktionellt material

Kommentarerna är inte förhandsgranskade av SVT. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. Du måste följa SVT:s regler och villkor för kommentarer.

  • http://fiedeli.blogg.se

    Hej! WME, Tarantinos produktionsbolag, bekräftar att den beskrivna handlingen är den riktiga. Källor finns angivna på min blogg (http://fiedeli.blogg.se). (: