Vi ses den 8 juni!

Yes, nu kan jag berätta. Vi ses i rutan den 8 juni när det är dags för prinsessbröllop. Det ni! Ett så roligt uppdrag att jag helt enkelt inte kunde tacka nej, trots att jag nästan hade lovat mig själv att vara så ledig från tv-jobb under våren och sommaren…

Vi börjar sända innan vigseln och kommer att ha ett riktigt superteam på plats. Fler detaljer kommer senare, givetvis uppdaterar jag om det här i bloggen. Jag tror förresten att min baby faktiskt är ännu yngre än Petra Medes kommer vara när hon sänder ”Eurovision” (!) men det ska nog gå fint och jag ber er bespara mig syrliga kommentarer kring detta. Han var för övrigt betydligt vildare när han sparkade runt i min mage under Nobel-sändningarna i december…

För egen del känner jag först och främst – åh, vad skoj det ska bli! Detta är ju också något som aldrig kommer igen. Det känns faktiskt lite roligt att en dag kunna berätta för mina små att deras mamma sände båda prinsessornas bröllop…

Läsar- och artikelkommentarer är inte redaktionellt material

Kommentarerna är inte förhandsgranskade av SVT. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. Du måste följa SVT:s regler och villkor för kommentarer.

 • Fredrik

  Grattis! Major!!! Kul och lycka till!

 • Marie

  Grattis Ebba, verkligen roligt tycker jag!

 • Rebecka

  Grattis och lycka till! :)

 • http://www.citymamma.se/ Jenny

  Vad roligt Ebba. Jag tycker du gör helt rätt. Jag började frilansa lite smått när min ”trea” var några veckor och gör det fortfarande några dagar i månaden (lilleman är 7 månader nu). Det fungerar bra och den övriga tiden hemma med min bebis känns ännu mer fantastisk än om jag skulle gå hemma och ”skrota” hela tiden. Dessutom är ju ditt uppdrag, att sända prinsessbröllopet hur stort som helst och jag förstår dig verkligen att du vill vara med. Som du skriver det kommer aldrig hända igen. Stort grattis och lycka till!

 • Sara

  Helt rätt Ebba!Synd att du redan när du skriver inlägget vet vad alla (avundsjuka?) traditionalister kommer ha för synpunkter.
  Själv bor jag i Hong Kong och driver eget och väntar mitt första barn om tre veckor. Till detta hör att jag är egenföretagare och har lovat mig själv att ta två veckor ”semester” i samband med förlossningen men sen blir jag nog så illa tvungen att slå på datorn och börja svara på mail. Här känns det inte som att det är några konstigheter, de flesta mammor arbetar och gör det ganska så snabbt efter förlossningen men HERREGUD om jag vore en offentlig person som du och någon i Sverige skulle veta om min situation, det skulle ju bli ett ramaskri!Det gör mig inte så mycket vad folk tycker och tänker, jag gör vad som funkar för mig, men det tråkiga i kråksången är att det inte är NÅN som skulle höjt ens ett ögonbryn om det i ditt fall varit en MAN som skulle sänt prinsessbröllopet i juni, eller i mitt fall börjat jobba igen efter två veckor. Trist, trist att vi fortfarande har en så långt ifrån jämställd syn på många saker här i livet.

 • Emmsal

  GRATTIS!
  Superkul och bra jobbat med två barn. En härlig inspiration för oss andra som harvar på med livet och samvete. DU ÄR BÄST!!!

 • Annchristine Nordlund

  Ebba!
  Vad kul att Du sänder prinsessbröllop. Du är så skärpt och mysig.
  Det blir en heldag framför TV:n liknande den på Viktorias o Daniels bröllop

 • Ginilla Lundberg

  Bästaste Ebba….140 kommentarer helt enl föreskrift……Grattis ……..Du lyckas med allt!!

 • Elin

  Grattis Ebba till jobbet! Ska bli kul och följa dig på denna resa fram till 8 juni :) kommer sitta klistrad framför tv 8 juni!

 • http://www.facebook.com/mumsy.johansson Mumsy Johansson

  Stort grattis!
  En fråga från mig som också är journalist, men skriver mest om inredning och byggnation: kan du känna att du som skribent eller reporter alltid hamnar i ett fack som är för ”lättsamt”? Känner du någongång för Janne Josefsson-grävet (inga övriga paralleller 😉 ), det tunga, djupa, som kostar på och rör om i grytan?
  Detta är ingen kritik, ´jag ställer mig samma fråga själv nämligen. Skulle vara kul att höra om dina erfarenheter av t ex nyhetsjournalistik eller gräv eller din ev längtan efter det, när kläder, familjeliv, kokböcker och prinsessor falnat…
  Lycka till i juni!

 • lena

  Det skulle ju vara roligt med lite hemlig information om Chris O´Neill och hans tidigare flickvänner, han har tydligen fem halvsystrar och hans mamma har varit gift tre gånger. Däremot tycker jag inte att han passar ihop med Madeleine, förstår inte vad hon ser hos honom, men hon är väl tvungen att gifta sig för att få ett eget privatliv någon gång.

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Hej Lena, hemlig information om brudgummen kommer du inte att få i SVT. Mvh / Ebba

 • Maggan

  Lycka till Ebba. Du är så himla bra. Du är BÄST.
  Maggan.

 • Stroberg2

  Grattis.Må väl så går allt bra.
  Ser fram emot detta datum.
  Kram.

 • Camilla Jilderup

  Det ser vi framemot!

 • Caroline Å

  Ja, vad kul!!! Stort grattis!! Om jag var den som bestämde allt här i världen (tack o lov slipper jag) så hade jag gärna sett dig även i Eurovision.

 • http://rivierabloggen.se

  Måste bara säga Grattis igen :) Verkligen så himla roligt att det är du som kommer att sända bröllopet! :)
  Och en sak till.. här i Frankrike är man mammaledig i 3-4 månader…

 • Sofia

  Ebba du är det solklara valet, ser fram emot det!
  Kram på dig

 • http://panylund.blogspot.se/ Daniela

  Grattis! Det kommer bli kanonbra!

  Kram

 • Matilda Bergstrom91

  Hurra! Precis vad jag hoppats på.
  Jag, min mamma, moster och kusin har redan bokat en date den 8 juni så vi ska fira och kolla bröllopet tillsammans. Grattis Ebba 😀 Kram!

 • Mia

  Grattis, så roligt.

 • http://www.facebook.com/people/Susanne-Ringskog-Vagnhammar/100003105937934 Susanne Ringskog Vagnhammar

  Vad jag tycker? Att du är väldigt söt på den här bilden! Och att du kommer göra prinsessbröllopet sevärt! (Och sedan kommer Sofia och Carl-Philip…)

 • Spacegirl_

  Åh vad roligt att det blir just DU som ska göra det :-)

 • Johanna

  Jag förstår inte tjafsandet kring hur länge man ska vänta innan man går tillbaka till jobbet efter att ha fått barn. Herregud, Sverige har ju typ den längsta föräldraledigheten i världen, så om du vill ta ett gig efter några månader är det väl inte hela världen – kör på och gör det som känns rätt för dig! I USA hade de ju förväntat sig att du redan skulle vara tillbaka på jobbet sedan några veckor tillbaka…

 • http://alexochcarin.wordpress.com/ Alexocarin

  Grattis Ebba, vilket hedersuppdrag. Bra val SVT!
  Kram Carin

 • Therese

  Åh vad kul! Grattis! :)

 • evailund

  Ja? vem skulle de annars välja ?  😉
  Grattis såklart!
  Eva

 • Jonna

  Heja Ebba! Det kommer bli fantastiskt

 • Linda Sjolin

  Kul Ebba! Saknat dig i rutan! Kram

 • Starlet

  Grattis, kommer att sitta bänkad!

 • http://whatdecoratesmyday.blogg.se/ Emma Johansson Communicator

  Underbart! Tänk Madeleine som brud, oj, oj, man blir ju nästan irriterad av hur vacker hon är ;)!

 • Emma

  Härligt Ebba! Du är så duktig! 

 • Jannike

  Jag tycker att du är så jäkla grym. En riktig förebild för oss småbarnsmammor. Jag ser så fram emot att få se dig sända även denna sessas bröllop.

 • Maria

  Åh vad roligt! Hade känts konstigt om man inte hade fått se dig i rutan den 8 juni. Du gjorde sändningen av Victoria och Daniels bröllop väldigt bra!

 • tingeling

  Heja Ebba , man skall göra det man brinner för och helt ignorera elaka tungor , de delar sig ändå och luktar illa , fortfarande i Danmark är man hemma 6 månader efter att bäbisen är född , ack ja dumma elakingar, vad är det för fel att jobba lite ?
  Stort lycka till med prinsess sändningarna , det hade varit konstigt om någon annan fått ”ditt jobb”

 • Jonna

  Så roligt! Grattis Ebba!!

 • http://ladyannajansson.blogg.se/ Anna Jansson

  Så bra! Du gjorde ett kanonbra jobb vid Victorias bröllop så det är kanon att du gör nästa bröllop också!

 • Jonas

  Ja nästa prinsessbröllop blir väl Estelle, så kör på! :) 

 • Mary

  Det är väl ingen som tackar nej till ett drömuppdrag pga mammaledighet! Man ska väl kunna göra precis vad man vill även fast man har en bebis! Stort Grattis Ebba!!!

 • Elin

  Det är ju inte så länge sen som mammaledigheten var bara fyra månader efter babyns födelse.  Då förväntades man återgå till arbetet.  Så var det här i Finland för drygt 30 år sedan, när vår dotter föddes.  Det ansågs inte konstigt alls att man började jobba. 

  Numera är det vanligt att mammor tar ut förlängd vårdledighet på tre år, vilket kan vara både till fördel och nackdel.  Skönt för barnen, men mammorna riskerar att hamna utanför arbetslivet efter lång frånvaro.

 • Daniela

  JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ÅH VAD ROLIGT

 • Sofia

  Heja dig Ebba! Ser fram emot att se dig i rutan igen. Du gjorde det såå bra på på kronprinsessans bröllop. Lycka till!

  /Sofia

 • Gittan

  Så glad jag blir att man på SVT visste att välja den person som är mest lämplig för uppdraget. Jag kommer sitta bänkad!