Nu passar det…

Puh, vilken natt. Storasyster vaknade vid tre och ville bli omstoppad (vilket inte egentligen var så farligt, sedan vi bytte till stor säng har hon kommit tillbaka till sina rutiner och somnar nu vid åtta / halvnio efter sagoläsning och välling för att sedan vakna runt sju) och lille Klas var hungrig mest hela tiden. Han bestämde sig helt enkelt för att – inatt mamma, så ska jag ÄTA. Men nu ligger han här i min famn alldeles utslagen, nu passar det att sova. Jag borde förstås göra detsamma men istället plockar jag disk, bäddar, grejar med lite tvätt, gör morgonens andra stora kaffekopp, besvarar lite mail och skriver några rader här. Tänk om man skulle försöka tippa honom försiktigt i sin korg, så kanske man kan hinna med en dusch också. Vilken lyx… Jo, jag gör ett försök!

Läsar- och artikelkommentarer är inte redaktionellt material

Kommentarerna är inte förhandsgranskade av SVT. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. Du måste följa SVT:s regler och villkor för kommentarer.

 • Ellen

  Vilka vackra kalufser era barn får:) Så fina!

 • Sessan

  Och just det; hur gick det med duschen?

 • Sessan

  Åh hej lille du. Klas. Åh jag skulle vilja lukta lite på din nacke och sen bara gosa lite. De är ju så mjuka och luktar sååå gott de där små grynen. Jag ligger här med min 4-åring som har massa växtvärk. Inget kul. Min 1-åring snarkar bredvid. Barn alltså – det allra allra finaste som finns i livet!

 • en mormor

  Alltså!En baby dör inte av att skrika några minuter när mamma duschar eller går på toa.

 • Linda

  Så söt, där han hänger på din arm!

 • Andersson-malin

  Gud Ebba! Du är inte bara en supermamma utan jag tycker du är så rackarns snygg också!!!
  Ååå vilken bedårande liten nacke! Tyckte inte det va länge sedan min dotter va så liten men hon är redan 8 månader! Jisses vad tiden gå fort!

  Tänkte höra med dig vad du tycker om elodie details vagn? Fundera på att köpa en till sommaren!
  Kram!

 • Therese_k

  Som man kan längta efter en dusch alltså! 3 minuter egentid under den ljuvliga duschstrålen är freakin’ paradise.

  Du, nu när du är nybliven andragångsmamma och allt, så måste jag bara tipsa om den här listan jag läste på en av mina favoritbloggar: http://hormonerhemorrojder.com/2013/02/28/saker-jag-hade-velat-ha-hemma-den-forsta-tiden/

  Skrattade så jag grät! Kunde inte sagt det bättre själv.

 • Johansson Katarina

  Men HJÄLP vilket litet fint huvud! Härlig bild! Mysigt!

 • LB

  Vilken alldeles underbar bild – mätt och trött liten pojke som växer så det knakar efter att ha tankat upp hela natten! Du är så duktig, Ebba, som tar dig igenom dessa första veckor med amningsjox etc. på ett beundransvärt sätt.

 • Granskogen

  Vilket alldeles uuuunderbart fjunigt litet huvud! Han ser så go ut att jag nästan svimmar!

 • Maria

  Känner igen mig mycket i det du skriver Ebba. Har själv en dotter i samma ålder som din M och väntar syskon (tror också på en liten lillebror) till slutet av sommaren. Längtar sååå när jag ser dig och Klas! :)
  Nu till min fråga; vad har ni för säng till M nu? Min lilla tjej är inne i en fas då hon absolut inte vill sova! Hon vaknar flera gånger per natt och nu börjar sömnbristen kännas. Puh! Läste att ni hade samma sömnbekymmer för ett tag sedan. Vad göra?

 • Tvåbarnsmor

  Många självklarheter blir lyx, då man får barn. Sånt man inte kunde uppskatta tidigare.

 • en farmor

  Du verkar så otroligt stark och klok!
  Lycka till med de fina små :)

 • Eva

  I början, de där första tre månaderna brukade jag försöka amma sent på kvällen vid halv 12 och då klarade sig babypojken med en gång till på natten – och han var ett matvrak!  Då slapp jag undan med bara en uppstigning på natten.

 • Ebba

  Lille skrutten!
  Kul att det går bra för M att sova i sin nya säng.
  Btw, stolen du sitter på… snyggaste stolarna som finns!

 • Mysigt ni har det, fördelen med en vårbäbis till – du får liksom möta ljuset som återvänder under de där amningsnätterna!
  Håll er friska nu :-), sömn är lyxigt, precis som dusch!
  Hälsningar
  Susann

 • Hannah

  oj blev visst lite fel i mitten det ska vara Men  det värsta jag kämpar mot är de som hela tiden tror att jag försummar min älskade son

 • Hannah

  Ebba! Du är en sådan bra förebild! Jag läser till lärare och blev gravid. Nu visade det sig att det inte bara var att ta mammaledig så det enklaste är att fortsätta läsa trots en liten bebis. Som jag har kämpat för att få ihop det och det har gått med mantrat ”Kan Ebba så kan jag!”. Men värsta är alla som tror  det värsta jag kämpar mot är de som hela tiden tror att jag försummar min älskade son. Att ständigt försvara sig och sina val. Därför Ebba är det all heder till dig! Du är så grym som orkar blogga ovanpå allt detta och få vissa av de kommentarer du ibland får! Heja dig! Du är min största idol! Stor kram 

 • Liza Lindmark

  Hoppas du hinner med en dusch i lugn och ro, det kan man behöva ibland! 

 • http://karingustafsson.wordpress.com/ Karin

  Vardagen fortgår! Kram!