Vårdrömmar – i januari

Jag vet, det är fullständigt fel att påstå detta i januari – men plötsligt, när vi var ute och promenerade nyss, tittade solen fram och jag kände en liten, liten glimt av våren. M föddes ju den 9 april (26 mars var hon beräknad…) och det var så härligt med en vårbaby. Nu ska vi få en till! I slutet av februari förvisso men denna lilla människa kommer ändå till världen när vi är på väg mot ljusare tider.

Lättare skor, tunnare jackor, längre dagar, ljusare kvällar, inte riktigt lika snoriga näsor. Den ljuvligt långa sommaren i sikte. Det känns otroligt skönt. Inte minst då jag den här gången också vet vad som väntar den där första tiden. Inte bara rosa moln, direkt. Puh.

Alltså, får väl tillägga att det är fantastiskt att få en baby när som helst på året. Men man tänker väl alltid ut det absolut bästa med just den tiden man själv har… Eller hur?!

Läsar- och artikelkommentarer är inte redaktionellt material

Kommentarerna är inte förhandsgranskade av SVT. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. Du måste följa SVT:s regler och villkor för kommentarer.

 • Hanna

  Man ser nog fördelarna oavsett tidpunkt på året. Själv tyckte jag det var helt PERFEKT att få vår son 25 augusti. När jag blev större var det dags för lättare kläder och som höggravid gick jag bara i luftiga klänningar och stack fötterna i tofflor – det måste ju vara oslagbart ur klädsynpunkt. Och underbart att bada när man känner sig så tung. Vill poängtera att tidpunkten oftast inte är något man styr över (exakt) ;). Men tycker jag hade tur! Tyckte det var sååå skönt att i lugn och ro, som kommer med hösten, vara i vår bubbla och ha tillvaron kravlös. Och härligt med höstpromenader som inte blir för varma för en liten bebis. Tyckte det var så bra för bebisen att vi inte hade sommaren framför oss direkt (sol och värme). Och för mig själv (att det ska hända saker hela tiden/umgås hela tiden). ;))

 • Rebecca

  Jag misstänker nog att du har så rätt! Jag tänker nog precis som du. Och datumet för vår guldklimps uttittande är också beräknat till den 26 mars :) Men förväntar mig ett litet aprilbarn. Jag ser fram emot vårpromenader i april/maj för att till sommaren vara mer bekväm och kunna röra mig mer ute i sommarsverige. Jag hoppas jag kommer vara lika bekväm som du verkade vara med Marianne dock och ge mig ut på äventyr redan i vårsolen också.

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Rebecca – Åh, 26 mars! Ja, tänk på mig, det KAN lika gärna bli 9 april… 😉 Lycka till!!

 • Elin

  Vilken härlig bild på er!

 • Linda

  Vad söta ni är!!

 • http://emsliv.wordpress.com/ Em – mitt liv på NZ

  Vårt första barn kom i mitten av September, och jag kan ärligt säga att jag tyckte att det var ganska mysigt att få dra på sej stövlar och snygga halsdukar efter en lång härlig sommar där jag som gravid njutit av svala klänningar av sol och bad nästan varje dag. När vår älskade lille kille sen kom så gjorde det inget att vi gick mot mörkare tider, man kunde kura hemma på soffan i sin lilla bubbla med gott samvete! Men sen blev vår vinter inte så lång heller, åkte tillbaka till NZ i december och här var det ju högsommar igen. Denna gång ska vi få en liten marsbebis så nu får jag känna på hur det är att ha en vårbebis med den underbara svenska sommaren framför oss istället! Ombyte förnöjer :)

 • Malin

  Jag menade alltså att jag höll med dig… Om att vårbebis är bra :)

  Sen är såklart alla bebisar bra oavsett årstid, men det fattar jag att du fattar :)

  (Kändes på ditt svar som att du trodde att min kommentar var”kritik… Baahh, ibland är tonfall svårt att skriva…)

 • Lina

  Här ser vi fram mot bebis i maj och det ska bli så skönt att slippa alla varma kläder. Förra gången fick vi i början av februari och det var så kallt det året så vi vågade oss knappt ut! Men då blev det ju bara bättre och bättre och varmare och ljusare för varje dag. Så härligt att följa dig och dina tankar eftersom du också ska bli tvåbarnsmamma precis som jag!

 • Emlan

  Längtar också till våren! Tänkte fråga dig om du har några bra tips på skor för i vår? Vad gäller om man, som jag, är en sneakerstjej men skulle vilja se lite mer business ut?

 • Malin

  Vår etta kom på vintern, då var det mysigt att kura inne. Tvåan kom i april och det var så skönt att slippa stöka med tusen vinterplagg de där första månaderna när man relativt nyförlöst skulle till lekparken med springsugen storebror och minibebis. Nu kunde jag ju dessutom amma ute utan att frysa 😉 Det behovet fanns inte alls på samma sätt med ettan.

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Ja, som sagt, allt har verkligen sina för- och nackdelar och jag är lycklig över en baby, NÄR den än skulle kommit! Nu blev det såhär och då är jag såklart ööövertygad om att det är det bästa… 😉

 • Karin

  Självklart önskar man att man kan bestämma tid för bebis. Jag är glad att det blir en bebis till…..dessutom i sommar! har en 3-åring också som är född i mars.  :)
  Önskar dig all lycka med nr 2….själv är jag lika nervös som du trots en bit kvar! kram

 • Barbro

  Vilken fin bild på dej och Mariann !!!
  Ha en fortsatt bra dag:
  Kram på ER.

 • http://brevfranamerika.blogspot.se/ Lina, brev från Amerika

  Mysigt! Drömde förresten att jag skulle hälsa på min svägerska och deras nya bäbis på BB och då mötte jag din mamma eftersom du och din lille son (jo det blir en son tror jag tydligen också) också låg där. Fick dock inte träffa dig hälsade din mor eftersom du var för trött. Men din mamma var väldigt trevlig och glad och det såg väldigt lyxigt ut på BB (typ Grand hotel) så du verkade ju ha det bra i alla fall :)

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Haha, ojdå! 😀

 • Pethra Sjöberg

  Självklart är det fantastiskt att få en baby när som på året, men vi är ändå lite extra glada att vi får ytterligare en sommarbebis. 😉

 • Sara

  Ja det finns väl för- och nackdelar med alla årstider! Vår 2:a villa amma JÄMT, jag är glad att han föddes på sommaren så jag kunde sitta och amma på parkbänkar, busshållplatser och lekparker utan att frysa om rumpan (eller tuttarna!). :) 

 • LinaSvensson

  Kan bara instämma i att man hittar positiva sidor med just den tid ens eget barn kommer. Min dotter föddes i oktober och jag tyckte att det var jättebra att kunna sitta inne och kura, ta det lugnt och äta pepparkakor. Sedan när ljuset började återvända var hon lite större, man hade hittat lite rutiner, kände sig säker med amningen och visste ungefär när hon ville ha mat. Då var det enklare att gå ut och gå, sitta och fika i solväggen och så vidare!