Snöstormen!

Att ta sig till förskolan idag – ett äventyr, milt uttryckt. Nej, vagnen är knappast någon vintervagn och mina skor är hala som skridskor. Och denna bilden tog ändå när M fortfarande inte kommit på att hon ville ta av sig mössan… Puh. Nu ska jag göra en stor kopp mjölkigt kaffe innan jag återgår till att förbereda veckans två (!) sändningar. Imorgon bitti åker jag till Umeå och kommer hem först torsdag kväll, ökar tempot såhär på slutspurten men om allt går som det ska, så hinner jag varva ner ett par veckor innan babyn kommer också. Nu kör vi!

Läsar- och artikelkommentarer är inte redaktionellt material

Kommentarerna är inte förhandsgranskade av SVT. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. Du måste följa SVT:s regler och villkor för kommentarer.

 • Julia

  Sött bild! :-)

 • Emma

  Minns så väl mitt au pair-år i Norge för några år sedan. Det året kom det MYCKET snö, men vi tog ofta vagnen till dagis. Grym motion får man!

 • Åsa L

  Varför ska man trilskas med en liten tvååring som den här morgonen heldre vill åka i vagnen än sitta i pulkan, och kanske gråter hela vägen till förskolan nej fy. Bra och är ett friskhetstecken och hör till utvecklingen när dom små visar att dom har en egen vilja något som ska respekteras. Nog vet en mamma/pappa vart dom ska sätta gränser. Ebba du har ett sunt bondförnuft och lilla M kom till förskolan nöjd och glad.

 • Gun

  Personligen tycker
  jag inte att man kan låta en tvååring bestämma hur man tar sig till förskolan. Visst,
  de kan få vara med på vissa beslut, typ vill du ha äpple eller banan, men de
  måste ju veta att det är mamma/pappa som bestämmer oavsett. Om hon inte vill
  sitta still finns det ju pulkor med bälte. Om barnen är trygga i att det är
  föräldern som bestämmer och vet att pappa/mamma alltid har sista ordet, då
  accepterar de det och vet att det inte är någon idé att tjata/krångla. Jag
  avgudade min mamma (gör fortfarande, är idag 38 år :) ) men jag kommer fortfarande
  ihåg att jag visste att bara hon använde en viss, lite mer allvarlig ton, att
  nu var det ingen idé att hålla på och tjata utan nu gör vi såsom hon säger.

  Dels har man ju
  inte tiden och energin att alltid diskutera sånt, men sen kan ju inte en
  tvååring heller avgöra vad som är bäst i såna situationer, utan då får man helt
  enkelt ta beslutet över huvet på dem.

 • Hanna

  Vilka elaka kommentarer en del lämnar.. Imponerad av att du håller så fin ton trots detta!

 • Eva

  Det är ju inte konstigt att man skapar problem om man ska låta en tvååring bestämma hur man bäst tar sig till förskolan.  Ni svenskar är ju bara för naiva ibland!  Småbarn har helt enkelt inte förmågan att ta beslut i sådana frågor, så då måste föräldrarna göra det i stället.  Våga vara vuxen och sluta dalta med barnen!

 • Miss_Belma

  Hahahaj vissa kommentarer är ju så härliga. Bestämma innan. Mamma bestämmer. Broddar. Pulka. Maj gad. Underbart med tips. Verkligen. Toppen!!!!

 • http://metalanna.blogspot.com/ CrimsonAnna

  Jag hoppas verkligen att frånvaron av kängor som passar beror på gravidfötter.

 • Karin

  Härlig beskrivning! på en vad det låter som lite småjobbig morgon. Bäst med en kaffe på det! Jag ser fram emot min kaffe imon.

 • lena

  Det finns jättebra vinterstövlar med inbyggda broddar – då halkar man inte……. Alla dessa kvinnor med sina klackstövlar som hamnar på ortopedakuten – det var kö där i julas. Min svärmor bröt båda handlederna ett år – hon gick alltid med hala stövlar. Satsa på vinterkläder och ordentliga stövlar ………..I Umeå är det jättemycket snö hörde jag.

 • Annie

  Snö är ju kul när man är på rätt humör och när man är rätt klädd. Annars kan det vara ganska kallt och jobbigt. Men man får försöka njuta, sommaren kommer tillräckligt snart ändå :)

 • Elin

  Man ska inte fråga barnen vad de vill på morgnarna, utan mamma bestämmer.  Är det pulkväder så blir det pulka och inte vagn.  Det kan man berätta för barnet redan kvällen före.

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Hej Elin, ja, alla barn och mammor är ju olika – men det där låter ju toppen om det funkar för dig! :-)

 • Annika

  Ebba: Aaah, tänkte inte på det perspektivet. Men du, det finns pulkor som man kan spänna fast barnen i. Sådär så att även om de skriker och korvar sig och inte vill åka pulka så sitter de fast. Kanske sådääär etiskt…men effektivt! 😉

 • Rebecca

  Om du inte har hittat en bra dubbelvagn så är den här toppen även i snön och så är den lätt att fälla ihop om man har en liten hiss eller vill få in den i bilen. Det funkar jättebra att lägga in en insats till bebisen. Behåll paraplyvagnen, den kommer du behöva.

  Baby Jogger City Mini Dubbel 2012http://shop.alltforforaldrar.se/babyjogger-city-mini-dubbel-2012-svart.html

 • http://karingustafsson.wordpress.com/ Karin

  Kör hårt!

 • http://jennybenny.se/ jennny – mammaliv i Nashville

  Hej&hå vad snö!! Jag saknar nog inte det där galna snöstormvädret vidare mycket faktiskt. Men lite snö vid jul är jag avundsjuk på 😉 Nej nu får det gärna bli varmt & skönt!
  Hoppas det är lite enklare att ta sig hem när det är dags för hämtning!

 • Annika

  En sak jag aldrig förstått är varför föräldrar i södra Sverige envisas med sina vagnar när det är mycket snö? Köp en pulka, för tusan. Ett fårskinn i botten, ungen/ungarna ovanpå, och det är grymt mycket lättare att gå än med en vagn med hjul som bara fastnar. 

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Men hallå, klart vi har en pulka! Men du kunde gärna (!) fått försöka övertala min envisa lilla flicka om detta imorse, hon ville BESTÄMT ta vagnen…

 • http://metalanna.blogspot.com/ CrimsonAnna

  Varför ha skridskohala skor när du har dels en tvååring och dels är gravid? Nej, ta det från en hårdrockare-på med kängorna och inse att vintern är här.

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   För att jag inte hunnit ut och köpa några andra! Två par boots har jag här i hallen, båda är svinhala!

 • http://whatdecoratesmyday.blogg.se/ whatdecoratesmyday

  Känner bara en sak; hur orkar du ;)!?

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Gör man det då?! 😉

 • Emma

  Hur går det med dubbelvagnsdilemmat? Har ni fått tag i någon vagn ännu? Själv väntar jag också ett andra barn och har precis slagit till på en Teutonia team cosmo.. :)