Premiären – bakom kulisserna…

Lördagens ”nypremiär”, första lördagsprogrammet 2013, var riktigt kul! Det är en stämning som infinner sig vissa sändningar som är svår att sätta fingret på, plötsligt händer det bara. Det klaffar, liksom. Ofta är det en kombination av bra teamwork inför programmet, från research (tack Marie, det blev ju grymt!) till förberedande rekvisitan i studion, tajmingen i köksmomentet, dagsformen hos alla medverkande, kameravinklar, ja hela maskineriet…

En liten glimt bakom kulisserna – jag har sagt det förut, säger det igen. Man blir förundrad över vilket lagarbete en tv-sändning är. Detta sekundstyrda, ytterst välpolerade maskineri… Kolla förresten in träväggarna i studion som INTE syns i rutan, skulle ju platsa i valfri inredningsblogg just nu med tanke på den ”trärena” trenden som råder. Mer trender blir det förresten nästa vecka, då kommer inredningsproffset Sarah Widman och ger en fullmatad rapport inför våren 2013. Det ser jag fram emot.

…Men den här veckan var det fokus på killarna. Vad är väl en premiärsändning utan allas vår Patrik Lernberger? Tack Patrik, för en – som vanligt – inspirerande och matig trendspaning. Grått ska det vara, paisley-mönstrat, tredelad kostym (knäpp aldrig nedersta knappen på västen!) och gärna en hatt.

…Och så pratade Patrik går och ”grooming”. Långt hår är rätt, lite rufft och slarvigt, eller raka motsatsen – riktigt prydligt och välstylat. Här ovanför ser ni Björn som agerade modell!

Skådespelaren Eric Ericsson gav Johanna Westman ett handtag i köket, med hennes kinesisk-inspirerade tacos. Eller egentligen, små galetter med anka, chilisås och magosalsa. Urgod plockmat blev det, vad man än vill ge det för namn.

Eric Ericsson, vilken stjärna! Supertrevlig och himla sympatisk, dessutom rolig. Nu är jag riktigt laddad inför SVT:s nya dramaserie ”Molanders” som drar igång i nästa vecka. Eric spelar pappan i familjen. Jag har verkligen längtat efter en ny, bra dramaserie…

Voilà, slutresultatet av Johannas plockmat. Så fint uppdukat på ett stort jättefat! Bra idé, det ska jag komma ihåg. Man kan ju köra på en stor, fin bricka också, om man inte har något så stort fat… Mangosalsan ska jag testa snarast. Så enkelt dessutom. En mango, saften från en halv lime, en halv tesked salt och en halv finhackad röd chili. Mmm.

Läsar- och artikelkommentarer är inte redaktionellt material

Kommentarerna är inte förhandsgranskade av SVT. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. Du måste följa SVT:s regler och villkor för kommentarer.

 • Sanna

  Fin du är! :)

 • Anna

  Zappade förbi programmet och måste bara säga: Du är så vacker! Och du verkade vara så lugn och trygg i intervjuarrollen :)

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Tack Anna! Jag gillar mitt jobb himla mycket, då blir man glad om det märks!

 • Johanna Lundin

  Du är så vacker Ebba! 

 • soffan

  Oj! Du är verkligen supergravid Ebba! Det är inte länge kvar nu! Jag som har sett en bild på din bebismage nån gång då och då, tycker att graviditeten har gått jättefort. Samma sak med barn som man inte ser varje dag. Helt plötsligt är de jättestora! Vad tycker du själv? Har det gått fort?

 • http://madame-edith.blogspot.se/ Madame-Edith

  Såg programmet. Gud vad fin du är med din härliga bebismage :)

  Kram/Madame Edith

 • http://www.facebook.com/HannaEllenor Hanna Ellenor Johansson

  Får alltid den där myskänslan när jag tittar Go kväll :)
  Nu vet jag vad nästa middagsbjudning skall bestå av, tack för tipset!

 • Barbro.

  Bra jobbat Ebba, måste också säga att din trollflicka är så fint och gulligt klädd. Lycka till med bf. Kram

 • Helena Milton

  Översta bilden på dig, så himla fin alltså; håret, klänningen, sättet du håller korten på, glädjen i ditt ansikte! Superduperfint! Ha en underbar vecka!

 • http://whatdecoratesmyday.blogg.se/ whatdecoratesmyday

  Åh ja var kommer halsbandet ifrån? Mycket fint!

 • Karolina

   Vad FIN du var i en klänning som framhävde den fina magen! Jättevacker! Snyggt halsband också!

 • Nettan

  Fin du är o bra program!!
  /Nettan

 • http://karingustafsson.wordpress.com/ Karin

  Fantastiskt härligt!

 • Johannapuck

  Åh vad fin du är i den klänningen!!

 • Lischen

  Vilken fin look Ebba! Jättesnyggt klädd och fixad!

 • Åsa

  Hej!

  Är också på jakt efter ett liknande halsband! Var kan man finna ett sådant tro?

 • Jenny

  Härligt med premiär! Älskar förresten den ( och din) gravida profilen! Trivdes inte så bra själv i min gravida kropp, men just profilen fascinerade mig ändå 😉 Stort lycka till med det som ligger framför, Ebba!

 • Marianne

  Johannas mat såg väldigt fräsch ut! Mangosalsan kan man variera, lägg i färska räkor och ni har en perfekt förrätt!

 • Sara Tuneld

  Hej Ebba! Mysigt program igår verkligen :) Jag har en fråga, jag vet att du i princip aldrig skriver ut märken här i bloggen, men jag skulle jättegärna vilja veta var man kan få tag på ditt himla fina vita halsband. Har letat efter ett liknande, stort, maffigt, vitt, jättelänge till min stundande studentbalsoutfit i vår, men utan större resultat.
  Tack på förhand!
  Sara

 • Anna

  Det var ett strålande program! Allt flöt bra, alla var på hugget och du är verkligen proffsig!

  PS: Barbro Oscher är Sveriges generalkonsul i San Francisco. (Eric var inne på rätt spår, men…) 

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Hej! Åh, kul att höra – TACK! Ja, har rätt bra koll på fru Oscher eftersom jag varit i San Fransisco och hon ju också gästade Nobel, men ville inte haka upp mig på det i intervjun… :-) Tack igen, blev glad för din kommentar! / Ebba