Lyckan i ett nytt plagg

Min utsikt...
Min utsikt. Trötta fötter i stort behov av pedikyr - ska försöka hinna med till helgen.

Gravidkläder, tänker man innan man blir gravid. Hur svårt kan det vara, det är ju bara några månader av ens liv. Bara att härda ut, liksom. Men icke, i alla fall inte för mig. Det har varit superviktigt för mig att skaffa bra kläder som är sköna och som jag känner mig fin i. Och nej, INGET i min vanliga garderob har passat. En eller annan kofta, that’s it. Kan bara säga grattis alla ni därute som kan ha era vanliga kläder.

Hur som helst, nu är jag verkligen snart inne på slutspurten. Nästa månad är jag beräknad. I februari. I slutet, men ändå. Nästa månad! Inte behöver man nya kläder då, tänker man kanske. Jo, det gör man visst det. Alltså blev jag helt lycklig över de här nya svarta, supermjuka byxorna som jag fick av mamma i julklapp och först nu premiäranvände. Sååå sköna och sådär kolsvarta som bara sprillans nya byxor är. Jippie!

PS. Kollade ni in ”Idrottsgalan” ikväll? Här hittar ni röda mattan-bilderna på gästerna. Mycket svarta klänningar, gillade nog Sanna Kallur bäst tror jag! Visst är det likadan, eller väldigt liknande, klänning som Camilla Läckberg hade här? Och som någon kommenterade här nedan: VARFÖR bara bilder på halva klänningarna?! Bakläxa Svt.se…

Läsar- och artikelkommentarer är inte redaktionellt material

Kommentarerna är inte förhandsgranskade av SVT. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. Du måste följa SVT:s regler och villkor för kommentarer.

 • Lofgrensanna

  Snälla Ebba – kan du inte skriva var du hittat dina gravidkläder? Förstår att det kanske blir reklamit men jag tror det är fler än mig som vill veta. Omöjligt uppdrag att vara mamma och fin tycks det. :-( Så tips behövs! Det här är ingen vanlig ”klädmarknad”, man lever på att få reda på hur andra löser sin gravidgarerob. Tips – snälla!

 • http://yesterdayyousaidtomorrow-aniika.blogspot.com/ Aniika

  Verkligen kul att se alla bilder, tack för tipset. Man känner nästan inte igen idrottsfolket, är liksom inte van att se dem så piffade! :)

 • Cecilia s

  Det vanligaste är väl att man blir större och större ju längre graviditeten går så visst behöver man nya kläder hela vägen (och även efter). Sista månaden kom jag typ inte i några kläder alls- som tur vad hade jag slutat jobba och kunde gå hemma i mjukisbrallor, så länge man jobbar vill man ju se respektabel ut. Jag har gått upp mycket i vikt båda gångerna (ca 25kg) men har tack och lov gått ner det mesta på några månader men höfterna är ju bredare och kroppen ändras.

 • Malin

  Vad är det för byxor? Är beräknad i början av mars och förra graviditetens snygga och sköna byxor är trasiga så jag är i behov av nya. Just nu har jag bara en massa tights.

 • Malin

  Jag tycker också Sanna Kallur var finast! Men som sagt, med den där halva bilden ser man varken klänningen eller söta bebismagen! Och varför fick inte Anja & Filippa vara med på bild? (eller ville de kanske inte?) Dubbel bakläxa SVT!

 • Ak

  Borde verkligen investera i ett par mjuka välsittande brallor att ha på sig så här sista månaden, men också att ha med i ”the bag” så man nyförlöst slipper ha 15 år gamla mjukisbraller! :-)

 • Frida_skough5

  Hej Ebba!
  Jag skal føda barn nr 2 om ca 2 veckor och jag ær sååå trøtt påmig sjælv, mina klæder och hela altet. Jag ær inte fåfæng- men jag måste erkænna att jag psykar ner mig sjælv lite væl mkt øver viktuppgången på 15,5 kg redan. Du ser fin och fræsch ut- vill du sæga hur mkt du gått upp- så kanske jag också kan kænna mig lite fin precis som du?? Barnsligt- jag vet, men det fungerar att jæmføra sig ibland och veta att man inte ær så fel!

 • Karin Ö

  Hej Ebba.
  Jag är också i slutet av min graviditet. Det är bara 2 veckor kvar men eftersom att det är första gången så blir det väl 4 veckor =) Måste bara få säga att jag helt och hållet håller med! Man orkar knappt stå ut med de gamla kläderna utan vill ha nya, fast det är så kort tid kvar. Själv tycker jag att Polarn och Pyret borde ta tillbaka sina mamma-kläder!! De hade riktiga jeans som satt skitbra och snygga tröjor. Förstår inte hur de kunde sluta? 
  Tack för en bra blogg!!

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Nej, verkligen synd att de slutade med mammakläder tycker jag också… ;-(

 • Louise

  Visst är det skönt när någon annan än en själv lyckas hitta ett plagg som man trivs i. Jag blev så glatt överraskad när min pappa hade köpt ett par byxor till mig som nu är mina favoriter – heja heja! :)
  Och förresten, måste bara säga att ni har ett underbart fint parkettgolv, så vackert mönster!

  Glada hälsningar Louise

 • Christina W

  Hej Ebba.
  Jag undrar vad din blåa servis heter som du samlar på?

 • Annelie i Geneve

  Trista bilder! Dessutom står det inte vilka som är på bilderna. Många känner man ju igen, men inte alla. Och som sagt omöjligt att få någon riktig uppfattning om klänningarna. 

 • Johanna

  Jag kunde inte ens ha min vanliga kläder EFTER graviditeten! Suck! Iafl inte jeans. Mina höfter hade på något magiskt sätt blivit bredare. Var även tvungen att gå upp en skostorlek :-)

 • Anna

  Ebba, du ser jättefin ut! Det var så roligt i höstas när du avslöjade din graviditet samtidigt som jag själv var gravid med mitt första barn. Min lilla flicka föddes i början av december och jag var inte så klok som du och skaffade fina gravidkläder, utan framhärdade i lite för stora HM-baskläder. :) 

  Jag beundrar dig för ditt sätt att blanda klassiskt och modernt, det har jag gjort sedan jag läste ”Stil” typ 2005… En gång sa svärmor att jag påminner om dig och det var en superkomplimang som jag inte kommer glömma!

 • Hanna

  Jag har väldiga problem med att hitta kläder! Jeans är ju ett skämt, beställt från topshop, de var inte jeanstyg, har redan växt efter en vecka och mudden slutar på ”sluttningen” på magen vilket gör att de kasar ner. HM har sina kläder intryckta i ett hörn och att kalla det tyget för jeanstyg… Ser ut som jag har sladdriga lår, något jag aldrig haft. Du kanske inte får nämna märken, men jag vill sååå gärna ha tips.

 • Cecilia H

  Skulle vara jätteintressant om du ville göra ett inlägg angående gravidkläder med tips och råd. Har tre barn (hoppas på fyra :) ) och min erfarenhet är att ju fler graviditeter ju mer beroende av mammakläder blev jag. Kläderna sitter lite annorlunda andra gången och jag kände jag behövde lite andra modeller.

 • Lina

  Kan gilla att se klänningarna såhär i efterhand, men galor på TV kan jag inte med alls.  Så otroligt sega och flamsiga tillställningar och hur många finns det egentligen som ska sändas på bästa sändningstid?

 • Sofieemma

  Åh man vill ju se heeeela klänningarna!

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Jepp, ledsen att säga det – men lite tyyypiskt bilspel på Svt.se! Hur KAN man inte visa hela klänningarna?!

 • Julia

  Trötta fötter? De ser ju jättefina och välvårdade ut! Men kanske behöver du lite pampering ändå, fast du inte gillar spa-konceptet! :-)

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Hej Julia, jorå – lacket sitter helt okej sen förra gången men de är riktigt trötta… Behöver absolut skämmas bort! 😉 Och nej, spa är inte min grej alls (jag bara spiller smoothies och fattar inte vad man ska göra där i morgonrock och tofflor en halv dag?) men det är väl aldrig försent att lära sig?! :-)