Jag födde i alla fall inte barn

Läsa på en sista gång! Alltid lite nerver strax innan vi går in i sändning...
Läsa på en sista gång! Alltid lite nerver strax innan vi går in i sändning...

Vilken dag igår. Ett under att jag lyckades komma hem utan att föda barn, typ. Hade liksom bara fattats det. Dagen började med teknikproblem i taxins växel, bokningen funkade inte och då, när jag ska betala framme på flygplatsen, upptäcker jag att mitt kontokort (!?) inte ligger i plånboken. Lyckas till slut få taxin på konto, väl inne på flygplatsen är det världens köer men jag har alltid lite buffert så jag hinner. När vi ska boarda planet blir jag dock stoppad, jag finns inte med! Alla går på, gästerna som ska vara med, bandet, Roy Fares, allihop – men de kan inte hitta mitt namn. Köpa ny biljett i gaten går inte heller, så där står jag och vinkar av halva programmet som jag själv ska leda… Blir ombokad på nästa plan, vilket är 20 minuter sent, så när jag kommer fram till TV-huset är det i princip en kvart till sändning. Världens bästa kollegor hjälper till och vi får ändå ihop det, allting i ilfart. Det är bara en sak som fattas, vår soffgäst Marcus Birro! HJÄLP. Ett sista minuten-avhopp helt enkelt men redaktören Agneta håller lugnet och vi fixar en nödlösning. Sändningen blir precis klar en kvart innan taxin tillbaka till flygplatsen avgår. Puh!

Tänk att det ändå blev ett riktigt bra program. Ja, ni får ju se själva imorgon 18.15 i Sveriges största tv-kanal. Mitt kort då? Fortfarande spårlöst försvunnet, gravidhjärnan alltså. Tur att det börjar närma sig nedtrappning för mig…

Läsar- och artikelkommentarer är inte redaktionellt material

Kommentarerna är inte förhandsgranskade av SVT. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. Du måste följa SVT:s regler och villkor för kommentarer.

 • Caroline

  Hej,

  vilken snygg kavaj du har? Var är den köpt?

  …och programmet var toppen (som vanligt)!

  //Caroline

 • Akw

  Vilken snygg kavaj du ser ut att ha! Ha en go helg, det har jag!:)

 • Anna Gson

  Hej Ebba!
  Bara en påminnelse om att den där planerade uppladdningen inte alltid blir av. Jag födde vår första i 42+1 och räknade kallt med att få över med andra som sedan valde att överraska oss i v36!

  Vill också bara för pepp berätta att jag liksom du hade en urjobbig förstaförlossning medan nummer två gick ofattbart smidigt (skulle lätt göra om det vilken dag som helst faktiskt!).

  Önskar dig all lycka i världen när det väl blir dags!

 • http://karingustafsson.wordpress.com/ Karin

  Vilken dag!

 • Katarina

  Åh, Ebba. Jag brukar aldrig kommentera, och jag vet att du såklart vet själv vad som är bäst för dig, men när jag läser detta vill jag bara säga: Ta ledig nu! Vila lite! Unna dig några dagar att bara slappna av! Som tvåbarnsmorsa vet jag hur tuff den där första tiden kan vara.

  I all välmening, 
  Katarina

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Hej Katarina – tack, men det behöver du inte råda mig, det har jag redan planerat.

 • Emmastrumpel

  Ja det där med k-kort e ett gissel.
  Nu ska ALLA ha kort,min dotter 13 år fick ja skaffa K-kort till dom har slutat med kontanter på bussen,hon åker så sällan då e busskort ingen id’e.
  Ja får oxå panik om de inte fnns i plånboken,antingen ligger d i ngn ficka el. Vid datan när man har va’t ute på nätet å shoppat.
  Hoppas du ha spärrat det ?

 • http://frupethra.blogspot.in/ Pethra

  Programmet är säkert lika bra som alltid men uff, vägen dit kunde du ju vara utan. 😉

 • Lotta

  Oj, oj, oj! Ja vissa dagar alltså! :-) Tipsar om att leta i tvättkorgen – där brukar en hel radda saker hamna hemma hos oss. Och en gång hittade jag min vigselring i pedalhinken inne i badrummet – då kunde jag INTE skylla på barnen…

  Du får andas ut och ta en lugn helg nu :-)

  Charlotta
  http://blogg.familyliving.se/tillbakadaralltborjade/

 • Katarina

  Lysande kommentar till SVT:s regionalpolitik… stor mening med att flyga alla från Stockholm för att teknikerna i Umeå ska finnas kvar på lönelistan. 

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Hej Katarina – mitt inlägg var inget politiskt sådant, om du vill diskutera SVT:s regionalpolitik är det bäst att du gör det med ansvariga chefer. Bästa hälsningar från Ebba

 • http://whatdecoratesmyday.blogg.se/ whatdecoratesmyday

  Det är väl alltid härligt med lite spänning i vardagen ;)!

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Jorå… 😉

 • Lo

  Du kan ju börja med att spärra det – just in case

 • Lina

  Du kanske har gjort nåt internetköp då du behövde kortet? Kolla där du brukar sitta med datorn! :)

 • Bernqvist

  Beklagligt mycket värre än att min bil inte startade i -23 graders kyla, då jag hade tid på Ögonkliniken igår. Ingen kö på Taxibolaget och taxin kom om en kvart, trots kylan!

 • Krissa

  Åh vad du ser fin och fräsch ut bland alla vårfärger!

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Tackar! 😀

 • Therese

  Jisses, blir helt däckad bara av att läsa om din dag! Imponerad av att du inte lade dig ner och bara vrålade där på flygplatsen. :-) Hoppas du får en fin helg!

 • Linda

  Vilken mardröm, stackars dig. Men du slapp iaf föda barn i Umeå =)

 • Eva

  Sveriges radio har (tror jag) en organisation som är fördelad på olika redaktioner i landet.
  Umeå är en av dem. Så förmodligen finns hela redaktion plus övrig personal där. Säkert fler än de influgna. 
  Jag tycker att det är bra att inte allt är Stockholmspräglat. Det är ju dessutom ett mycket trevligt
  program!

 • Anna-Panna

  När kortet fattas i min plånbok har jag oftast lagt det i nån jackficka när jag bara ska iväg och handla nåt och vill slippa släpa på handväskan… Livsfarligt!

  Hoppas du återfinner kortet…

 • Malinka

  En sak som jag har funderat över är varför programmet inte görs i Stockholm när så gott som alla medverkande ändå åker därifrån varje vecka – eller omvänt, om nu programmet ska göras i Umeå, varför man inte använder sig av mer lokala förmågor.

  Förutom att det är lite opraktiskt att flyga folk över halva landet varje vecka är det inte heller särskilt klimatsmart.

  Jag förstår att du säkert inte ge något svar (och definitivt inte är ansvarig för det), men det är ändå intressant att höra vad du tänker om det.

 • Anna

  Oj, vilken dag! Och tråkigt med avhoppet… Det blir spännande att se hur ni löste det. :)

 • http://tinasaberi.blogspot.com/ Tina Saberi

  oh hjälp!! jag som tyckte att min dag var värst , att sitta 3 timmar på föräldrakurs, även den va väldigt givande men 3 timmar… puh.