Flickmage eller pojkmage?

Klädångest idag strax före sändning, hade som tur var kastat ner ett par olika varianter i väskan. Den här gammalrosa sidenklänningen med fickor är jättefin men… Nej, jag kände mig lite som en marsipanbakelse. Nej, det gick inte. Hade varit toppen för en plåtning men inte i studion. Den turkosa var skön men jag kände mig lite… såhär. Så det blev ett säkert kort, i sista stund!

Hur som helst, veckans ”soffgäst”, deklarerade direkt när han såg mig att: det där blir en flicka, eller hur? Och fler fyllde i, ”det där är ju en tyyypisk FLICKMAGE”. ”Men lite pojkmage ändå”, sa någon annan. Hjälp, tänkte jag, tror folk verkligen att sådant stämmer? Att man kan se på magens form vad som gömmer sig därinne? Det gör inte jag. Min mages form beror ju på min kroppsform. Oh well, jag vet ju i alla fall vad JAG misstänker gömmer sig därinne. Önskar bara att jag visste vad vederbörande skulle heta också. Tur att vi har några (!!) veckor på oss…

Läsar- och artikelkommentarer är inte redaktionellt material

Kommentarerna är inte förhandsgranskade av SVT. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. Du måste följa SVT:s regler och villkor för kommentarer.

 • Effe

  Jag tror inte på det, annat än möjligtvis på första barnet. Har magen en gång töjts ut åt ett håll, så töjer den antagligen åt samma håll igen den där magen… Med tanke på min systers identiska magar som dolde barn av olika kön. Fast alla sa ”pojkmage” så var den första dessutom en flicka…

 • Lo

  Det där är en pojkmage! Min mage såg ut ungefär så där – låg – utan möjlighet att ställa en tekopp på och inga svårigheter att andas för att det trycker upp mot diafragman. Lycka till! Håller tummarna för att det blir en så behaglig förlossning som det bara går och att den lilla pricken som kommer ut mår bra. Att ni mår bra hela familjen. Kram på er. 

 • Jenny

  Jättefina outfits! Den turkosa hade varit finast, den känns så vårig på något sätt och det är fint! :)

 • Marie

  Ebba, du är så vacker i dina outfits! Åå! <3
  All lycka till dig och familjen!
  Spännande att se vem som gömmer sig i din mage och jag är – precis som många andra har skrivit – nyfiken på vad hjärtebarnet ska heta! Det är så roligt med namn!

 • http://alexochcarin.wordpress.com/ Alex och Carin

  Ja, det är helt fascinerade de där.. Är själv i v 37 och börjar faktiskt bli lite less på de dagliga kommentarerna om magen, JAG VET att alla menar väl. Men hela, tiden jämt varje fika rast skall de kommenteras, tyckas och analyseras.
  Klart jag e nyfiken och har väl också en känsla. Men man blir lite snurrig bland allas tyckande..

  Du e iallafall väldigt fin,hoppas du känner det oxå!
  Nu kör vi sista tiden!

  Kram /A

 • Lärkan

  Till och med när jag väntade tvillingar (pojke/flicka) sa alla tvärsäkert, det där är en pojkmage! Javisst, sa jag som visste. Och en flickmage! Annars har jag haft typiska pojkmagar och fått flickor.
  Tror som du att det är kroppsformen som avgör!

 • lena

  Martin och Marianne passar ju bra ihop och går att uttala på alla språk. Lycka till med allt!
   

 • lena

  Man brukar annars bedöma bakdelen för att jämföra, stor bak betyder en flicka sa man förr i tiden………

 • Anna

  Det är ju 50% chans att gissa rätt så det är nog därför folk tror att de kan se det på magen. 

 • Daniela

  Kära Ebba! Lycka till med allt verkligen du är fantastisk förebild vad gäller det mesta. 

  Tänkte på en annan sak som Mia Skäringer och Tilde de Paula pratade om i Mia på Grötö att vara ”den duktiga flickan”. Att man alltid lägger ribban lite för högt, att man känner sig otillräckligt trots att man egentligen har gjort ett hur bra jobb som helst etc. Jag känner igen mig precis i det här och tyvärr tycker jag att det pratas alldeles för lite om det är i media och jag vet att det finns hundratusentals kvinnor och tjejer som känner just så här. Min fråga till dig är om inte du kan ta upp detta ämne och skiva din åsikt kring detta – du kanske själv känner/har känt så någon gång? I vilket fall tycker jag att det är ett viktigt ämne att belysa för egentligen är det helt sjukt – för ofta är ju faktiskt vi kvinnor hur bra som helst men det vi är för trångsynta för att inse det ibland. Detta är något som jag pratar mycket om med mina väninnor och det hade som sagt varit kul att det diskutera det här med :) Kram Daniela 

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Hej Daniela – jag försöker ta upp detta ämne med jämna mellanrum här, men ska absolut gör det igen så snart tid och tillfälle ges! Tycker precis som du att det är mycket viktigt. Bästa hälsningar från Ebba

 • Andersson 1954

  Här kommer en hypotes till:
  Ganska bred över höfter och rumpa: pojke! Det tror jag Ebba);

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Herregud, mycket konstigt ska man höra! Nädu, det beror på helt andra saker… :-)

 • Emm

  Tja, jag har ännu ingen erfarenhet i detta men kanske att barnmorskeproffsen kan se sånt men tja… tycker ju inte att det spelar någon roll. Ett barn brukar jag svara när folk frågat inför och efter varje ultraljud. Tröttsamt och en aning respektlöst att samma personer frågar om och om igen. Tänk vad folk har olika fokus här i livet.
  Ett friskt barn önskar jag mig så klart men sedan har jag i omgivningen sett hur människan accepterar det oväntade och finner lycka oavsett. Naturligtvis finns det olyckor, sjukdomar och skador som inte går att vifta bort med klyschor.
  Apropå namn så har vi jobbat fram några grunder/stammar som vi båda verkligen gillar. Men tänk hur olika två partners kan tycka när vi annars kan vara så samstämmiga i mycket. Lustigt!
  Egentligen tänkte jag bara kommentera hur kul jag tyckte barba-referensen var. Aha, nu får jag alltså se upp för allt för enfärgat;)

 • Hanna

  Det är lustigt att vissa tar det så självklart att man kan se könet på barnet på magen. :) Tror inte heller på det, varför skulle min mage forma sig på ett speciellt sätt beroende på barnets kön? Och oavsett om det är en pojke eller flicka i magen borde ju samma sorts hormoner påverka kroppen, därför borde man inte bli vackrare eller inte beroende på barnets kön. :)

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Ja, himla konstigt! Men många tror verkligen på det här med ”magform”… Hallå, liksom!

 • Åsa L

  Tänk att jag har hört precis tvärtom att bär man en flicka så är man vackrare än när man bär en pojke Kvinnor jag känner och mött så måste jag säga att gravida med flickmagar har sett vackrare ut än gravida med pojkmagar. Gissar att Ebba får en flicka.

 • Malin

  Hej Ebba!
  Jag tycker du är så fin i alla dina gravid outfits! :)
  Skulle man gå på magform så får du en flicka och jag en pojke (min sticker ut som en kon!)! Men vi får väl se… Om några veckor har vi facit! Jag har ingen aning om vem som gömmer sig i min mage (mer än att det verkar vara en livlig prick! :) och inte heller vad han eller hon ska heta! Jag räknar kallt med, precis som du, att vi har några veckor på oss (1 v mindre till BF än ni!).
  Jag hoppas att allt ska gå riktigt bra för er! Det ska bli så spännande att se vem det är, och vad ni väljer för namn! Lycka till!

 • Katarina

  Pojkar kan vara hur vackra som helst, det handlar om hormonernas påverkan naturligtvis. Visst blir man vackrare om man väntar en pojke. Dessutom kan man i de flesta fall absolut se på magen om det väntas en pojke eller flicka. Hjärtljudens hastigheten ger även de tecken på vilket kön som babyn har. I slutändan är väl det allra viktigaste att barnet är friskt och starkt, redo att möta världen när det väl möter den?!

 • Åsa L

  Barnmorskan brukar vara duktig och se på magen om man bär flicka eller pojke. När jag själv var gravid sa barnmorskan att det skulle bli en pojke jag frågade hur hon kunnde veta det, då sa hon att alla toppiga magar är pojkmagar. Och en son blev det.

 • Lisa Lycken

  Tror absolut inte på alla dessa teorier! Det är just bara teorier utan någon som helst verklighetsförankring. Fick mest höra att jag hade ”pojkmage” när jag va gravid. Det va mycket riktigt en pojke men åh vad jag hade velat överbevisa dessa snusförnuftiga kommentarer genom att föda en flicka 😉 Det värsta nån sa till mig va mig att jag blivit sådär ”fulgravid” så hon gissade på en flicka.. Tack för den!

 • Emma

  Jag har haft likadana magar båda gångerna (typ fotbollar) och fått en av varje. Folk har så konstiga idéer kring allt som har med graviditeter och barnafödande att göra.

 • Gillar oxå vederbörande :-) vi sa alltid det, eller NN :-)

 • hjäröjud över 150 vanligtvis en tösabit, runt 140 vanligtvis en påg

 • Sinisiew

  Jamen visst är det tramsigt? Extra dumt blir det när man gjort ultraljud och säger att ”nej det är en …” och vederbörande ÄNDÅ framhärdar i att ”nej men det kan det ju inte vara, jag ser minsann att det är en …”. 

  Till slut nådde jag punkten att jag bara svarade ”frisk” när folk undrade vad jag trodde/hoppades på (kan ju erkänna att jag någon gång valde att säga ” en liten bög” också, mest för att det var så sjukt kul att se folks reaktioner).

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Hahaha, den var bra – den måste jag nog låna… 😉

 • Hanna

  Har fått höra de mest märkliga teorier, de flesta var helt säkra på pojke eftersom jag endast hade mage, när hon väl kom hade de sagt flicka heeela tiden. Den roligaste teorin är de som säger att om man känner sig ful är det en flicka, för då stjäl hon sin mammas skönhet. Kan pojkar inte vara vackra? När någon frågar mig vad jag hoppas på svarar jag bebis…

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   BRA SVAR – det ska jag låna av dig! :-)

 • Emma

  Jättefin i den rosa klänningen! Alla älskar bakelser;)
  Mina magar såg exakt lika ut med båda barnen, blev kille och tjej.
  Hoppas du satsar på nedvarvningen snart. Lycka till!

 • Annie

  Några sa att jag hade typisk pojkmage medan andra sa att det måste vara en flicka eftersom jag va sugen på lakrits och det va man tydligen bara med flickor. Men det va en pojke iallafall  :) Hoppas ni får en frisk liten bebis iallafall, könet spelar väl mindre roll!

 • Minihjartan

  Mina gravdmagar såg olika ut men det som sas vara en sk pojkmage innehöll en flicka och tvärtom.

 • soffan

  Måste vara väldigt spännande att tänka på vem som gömmer sig därinne.
  Pojke eller flicka, huvudsaken att barnet är friskt. Men även ett ”sjukt” barn får man välkomna ibland…

 • Jessica E

  Omgivningen har vid mina 2 tidigare graviditeter varit tvärsäkra på pojkar pga magform (Det blev två flickor…) så även nu den 3:dje graviditeten och först nu är det en pojke enl UL.

  Handlar enbart om anatomi och hur man bär sina barn….

 • Johanna

  Oj så fin du är. Kommer ihåg att det var svårt att hitta kläder som satt som man ville. Men oj va fin du är i den marsipanbakelseklänningen :) Superfin!

  http://madebyjohannalarsson.blogspot.se/

 • Jenny Sigheim

  Jag har själv en av var sort och min mage har sett likadan ut under bägge graviditeterna. Hjärtljuden har också varit lika på bägge barnen. Under graviditeten med flickan träffade jag en affärsinnehavare som upplyste mig om att min mage definitivt var en pojke och att hon aldrig hade haft fel.
  Jag tror varken på magform eller hjärtljuden. Vet också flera tycken som har tagit reda på könet vid UL för att sedan upptäcka att det är av andra sorten iställen.

 • Carin_von_Zweigbergk

  Jag har haft två absolut lika graviditeter; spytt i sju månader med varje barn och tvingats till lasarettsinläggning för vätskekontroll och att äta upp mig. Under de två sista månaderna mådde jag finfint och gick upp 25 kilo. Båda barnen var små 3.170 och 3.220 men ett av var sort! Så det går inte att se i förväg men idag får man ju veta så du vet säkert? Två räckte för mig och det tycker jag är trist idag. Skulle nog haft fler men då kändes det oöverkomligt. Så skaffa fler vad det än blir! Lycka till…

 • Louise

  så sa folk till mig med hela tiden. Fast så hade dom sen rätt även fast jag vart säker på att det skulle bli en pojke. Tvåan visade sig va en tjej också, och då satt maken och jag där utan namn till lill-tjejen. Diana fick vi under tiden vi bodde i New York och mer inne på engelska namn, men när lillan sen kom insisterade min man på Matilda eftersom det tydligen är hans favoritnamn, och själv tycker jag idag när barnen hunnit bli 4 och 1 att Matilda är det finare av namnen!

 • Cecilia s

  Jag tror som du att kroppsform ofta avgör vilken mage man får. När jag väntade mitt första barn var magen väldigt toppig och många sa högt på stan en pojkmage! Det blev en tjej fast hon låg iofs i säte, nu andra gången var magen mera rund men bakifrån såg man inte alls att jag var gravid, hade midja kvar fast jag gått up 25 kg! det blev en pojke. Statisktiskt sett är det största chans att du får en kille. men man blir ju glad för vilket som. Många har sagt till oss att det måste vara kul att ha en av varje fast det bryr jag mig inte om. men det är nog lite kul för min sambo att det inte är total tjejdominans hemma ; )

 • http://jagarsandra.blogspot.com/ Sandra R

  Det där är ju en typisk bebismage. :) Fina du.

 • Sara

  Här hade du kunnat skriva ”hen” istället för ”vederbörande”. 😉 

  Det där med mage/cravings/hjärtslag/whatever som ska kunna avslöja könet är ju bara larv. Jag har haft två helt olika graviditeter, olika aktiva barn i magen, olika hjärtljud, olika cravings, olika utseende osv. Och ÄNDÅ har barnen samma kön. Tänk ändå… :) 

  Lycka till, tycker du är duktig och cool!

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Hej Sara, jag valde att skriva vederbörande eftersom jag gillade ordet i sammanhanget. Ja, jag instämmer om magarna, konstigt vad folk håller på om sånt… :-)

 • Maria

  Tycker att det är så kul att spekulera även om jag inte tror på det där. Har ALLTID fel när jag gissar men skickar iväg en iaf (kan ju gissa att det blir tvärt om då..) En lillasyster till M. Nyfiken på Era namnval med, älskar att ”namn-prata” (efter 4 flickor här hemma har vi fått använda alla vi hade på vår lista, men pojk-listan är kvar..) LYCKA TILL med allt!

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Ja, det ÄR kul att spekulera och det gör mig absolut ingenting att folk gör det! Bara kul! :-)

 • Annika

  Jättefin mage! Jag saknar att vara gravid. 1,5 år sen sist nu. Jag har en pojke och en flicka och min mage hade ungefär samma form båda gångerna. Ha det bra!

 • http://whatdecoratesmyday.blogg.se/ WhatDecoratesMyDay

  Hihi jag skulle också säga flickmage 😉 Men tror precis som du att det beror på ens egen kroppsform hur gravidmagen formar sig. Hur som helst, så är du galet fin!

 • Hon

  En pojke, tror jag.

  Men jag tror inte på ‘magteorin’…

 • Suvi

  Underbar gravid mage :) Hoppas du har massor av tid och njuta! att vara gravid är ju så magiskt.
  Önskar dig ett fint veckoslut!
  /S 

 • Constanze Ackermann

  Sidenklänningen var jättefin tycker jag men visst ska man lyssna på sig själv. Trivs man inte så trivs man inte. Ser fram emot att se det slutgiltiga klädvalet på tv. :-)

  Sådana magkommentarer förstår jag förresten inte. Frisk ”mage” vill man gärna ha, resten spelar ingen roll. :-)

  Ha en fin kväll!

  / Constanze

 • Lise

  Jag tror inte heller, att man kan se på magens form om det är en pojke eller flicka, MEN min kollega hade en mycket stor mage och fik en flicka första gång, men annan gång hade hon bara en fotboll midt på magen – och det blev en pojke – min idé är, att om man tittar på dig bakifrån, och inte kan se, att du är gravid, då är det en pojke – om man kan se på dig, att du er gravid bakifrån, då är det en flicka! … jag tror kanske också, att det är en lillasyster til lilla M!! – förlåt min stavning – jag är dansk.