Ellegalans bästa looks

Emilia de Poret, Camilla Läckberg och Camilla Thulin. Foto: Jessica Gow / SCANPIX
Emilia de Poret, Camilla Läckberg och Camilla Thulin. Foto: Jessica Gow / SCANPIX

Åh, så roligt med gårdagkvällens stora modegala i Stockholm! Själv fick jag lämna återbud till denna maxade modefest i sista stund, suck. Fick helt enkelt inte ihop det. Trist, men sånt är livet. Jag tänkte i alla fall lista några av mina favoriter från den guldglittrande premiär-mattan. Min alltid lika snygga kompis, artisten Emilia de Poret, strålande i metallic-skimrande spets, wow Emilia. Så fint. Riktig hollywoodlook. I samma färgskala gick exballerinan Anneli Alhanko i en riktig tylldröm. Författaren Camilla Läckberg var även hon hollywoodsnygg i blått, slitsas siden – samma färg valde Emma Elwin, otroligt fint. En annan Camilla, närmare bestämt hon som heter Thulin, tyckte jag också var fin i blommigt siden. Jo, jag vet, hon har visst för vana att racka ner på mig (och sågade tydligen min Nobel-look som ”tantig” i morgonsoffan dagen efter, såg det inte själv?) men jag är inte den som är den – hon var ju jättefin!

Elsa Hosk, Carolina Gynning och Sofia Hellqvist. Foto: Jessica Gow / SCANPIX
Elsa Hosk, Carolina Gynning och Sofia Hellqvist. Foto: Jessica Gow / SCANPIX

Supermodellen Elsa Hosk kan sätta på sig en sopsäck och se smashing ut ändå – japp, livet är orättvist (samma sak med toppmodellen Frida Gustavsson, hon var väldigt fin). Igår valde Elsa benvit kostym, 90-talsinspirerad Calvin Klein-minimalism som jag alltid är svag för (och som verkar vara ett säkert kort på en gala som denna, om man inte vill se allt för uppdressad ut). Snyggt, hur som helst.

Vackra Carolina Gynning glammade till det rejält med några av röda mattans högsta klackar och kortkort. Har man så ursnygga ben är det klart att man ska visa dem. Prinsflickvännen Sofia Hellqvist körde lite ”Downton Abbey”-inspirerad klänning, raka linjer och brodyr. Fint, det stack dessutom ut. Är det någon som ni tycker att jag missat? Här hittar ni alla bilder, eller här!

Läsar- och artikelkommentarer är inte redaktionellt material

Kommentarerna är inte förhandsgranskade av SVT. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. Du måste följa SVT:s regler och villkor för kommentarer.

 • Pingback: Lyckan i ett nytt plagg | Ebbas Blogg | SVT.se()

 • rose

  Förstår inte att Camilla Thulin kan vara utsedd till en av Sveriges bäst klädda kvinnor. Det är sällan hon får till det tycker jag.

 • Irene Birgitta

  Jag tycker såhär: Marina Kereklidou. Rossana Mariano.
  The rest is silence… Även om Thulin var speciell som vanligt.

 • Ida

  Har en fråga angående det du skrev om camilla thulin… bara en fråga! Din uppgift är väl att rent proffesionellt och stilmässigt värdera deras kreationer!? bara för att hon har klankat ner på dina kläder så finns det väl ingen anledning att göra detsamma tillbaka… precis som du skriver är du inte ”den som är den” den kommentaren känns bara såå onödig för visst sätter väl camilla betyg på dina klädval också rent proffesionellt!? oberoende vem du är som person och vad du har åstakommit tidigare!

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Hej Ida – nja, då tror jag du missuppfattade, jag skrev det med glimten i ögat. Och jag pratade också om kläderna på Nobel 2013 men jag valde att inte kalla någon ”tantig”! :-) Men som sagt, glimten i ögat – det är ju himla trist att det inte alltid går igenom skärmen. Bästa hälsningar från Ebba

 • Åsa L

  Menar Sofia Hellqvist och Maria Serneholts klänningar.

 • Åsa L

  Emilia de Poret i ett snyggt välsittande fodral Camilla Thulin alltid lika snygg och elegant. Gillar också Sofia Hellqvist och Marie Serneholt i klänningar.

 • http://karingustafsson.wordpress.com/ Karin

  Anser att Sofia Hellqvist´s klänning var underbar! Passar henne strålande!

 • http://metalanna.blogspot.com/ CrimsonAnna

  Elsa Billgren var klart snyggast =) Underbar färg och lagom påklädd=) Jag måste applådera Camilla Thulin också som vågar köra färgade strumpbyxor.

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Ja, Elsa var också superfin – det är hon ofta, tycker jag!

 • Bea

  Apropå ”Downton Abbey”, har du sett hela den tredje säsongen av den serien? Om så, och med anledning av ett tidigare blogginlägg där du skrev att du inte var så ”nöjd” över de första avsnitten, vad anser du om de efterföljande avsnitten och säsongen som helhet? Tack för en kanon-blogg! 

 • Mountfern

  Må så vara att Carolina Gynning har snygga ben och ”måste” visa upp dem men det hon har på sig är ju inte en klänning. Jättefult. Camilla Thulin och Emilia de Poret mycket tjusiga i sina vackra klänningar av helt olika stil. 

 • artdoor

  Oj! Tog mig tid att klicka igenom de 80 bilderna på Finest. Vilken –  utklädningsfest? Skulle bra gärna vilja veta vad klädkoden var för det kan ingen gissa av bilderna. Remsandaletter med nakna fötter mitt i vintern, urk.
  Ja, jösses.

 • Sara

  Tycker också Läckberg var ursnygg! Gina Dirawis kreation föll mig däremot inte i smaken. 😉

  Kommer du skriva något om People Choice Awards? Mycket roligare röda mattan där vad gäller kläderna! :) några personliga favoriter var Nina Dobrev i sin glittriga klänning, Rachael Leighs långklänning och Ellen Pompeo som jag tror bar Lanvin. Tycker ju dock väldigt mycket om Pompeo så det kan hända att jag är liiite partisk. 😉

 • Annie

  Jag gillade Emilia de Poret. Alltid lika snygg. Cecila Blankens klänning var också en hit. Däremot så kan jag inte hjälpa att tycka att Marie Serneholt ser så tråkig ut. Det är liksom något för perfekt över hennes klädsel. Gäsp, gäsp. 

 • Anna

  Vad förvånad jag blir över dina kommentarer. Själv tycker jag inte alls att det är snyggt. Okej, det är en Ellegala i Sverige, men även i Sverige brukar vi väl ha betydligt bättre att komma med än detta…

 • Eva

  Nu har jag gått igenom alla bilderna från galan. Är det maskerad, är det verkligen seriöst???? Några få är väldigt fina men det mesta ser ut som man försöker överträffa varandra att se så tokig ut som möjligt. Riktigt fula kläder-fult kombinerade. Nja, Ellegalan är nog inget för mig.
  Eva

 • Romy

  EMMA ELWIN!
  Snyggast av alla.
   
  Riktigt icke-snygg sag Petra Tungarden ut. Kvinnan lyckas alltid att se ”billig, grillad Mallorca barbie” ut.

 • Sara
 • Monica

  Har tittat igenom bilderna,men alltså,en sådan mängd av riktigt fula och även en del illasittande kretioner!!!Några få var snygga.Ja,så tycker jag:)

 • Malin

  Cissi Fors är ju alltid så vacker! Andrea Engsäll var ärtig i fint grönt. Serneholts klänning var en dröm :)

  Synd att många ska se så stiffa ut på bilderna, tex Gynning som är så vacker kunde väl skratta lite :)

 • Eva

  Tyvärr, tycker inte att någon av tjejerna på bilderna ser särskilt fina ut! Silvrig korsettliknande klänning, alldeles för stor kostym, konstig asymmetrisk längd,fjäderboa på benen- tråkiga – nej tummen ner här.Smaken är verkligen olika :)
  Eva

 • Anna

  Mmm C Thulin klär som alltid i sin retrolook! Me like! Är det Ida Sjöstedt som Alhanko bär? Jag bara gissar nu för svarta långa klänningen hennes sällskap ( dotter?) bär är från henne…

 • Hanna

  För att vara en gala med och tillägnad Sveriges modeelit så var det förvånansvärt många som klädde sig riktigt dåligt… Verkar, som någon skrev här nedan också, som att temat var att stå ut så mycket som möjligt. Synd kan jag tycka…

 • Mk Astrom

  Host ser inte bra ut! Kläderna fula och för stora – kvinnan ledsen!!

 • Johanna

  Jag tycker att Marie Serneholt är jättevacker i sin helt UNDERBARA klänning!!!

  Känns som att många gått på linjen ”extra allt” eller ”så egen som möjligt”. Det får mig att uppskatta det rena och enkla mest!!!

 • http://josefinest.blogg.se/ Josefine Wilson

  Camilla Läckberg är så snygg! Hennes klänning har klassisk kvinnlig elegans men med en modern touch. Love it!

 • Sandra

  Marina kereklidou: ursnygg sminkning, snygg i håret och fantastiskt elegant klänning som passar henne väl. Det enda som drar ned outfiten är skorna

 • Annalena

  Blev förvånde över alla bara vinterben, inte särskilt snyggt

 • Natalie

  Nej fyy hon Hosk ser döende ut eller vääääldigt uttråkad o bar verkligen inte upp sin outfit! Tycker jag iaf..

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Tja, jo, men det är ju liksom så de ser ut, supermodellerna… Jag tycker att hon ser cool ut!

 • Kungligasofia

  Angelica Blick bar också en riktig Hollywoodlook, i glittrigt svart – snyggt med de röda läpparna till. Jag gillar den gröna färgen på Andrea Engsälls klänning – samma färg som du bar på Ellegalan 2010, om jag inte minns fel… Grönt, brunt och rött – det var en snygg matchning tycker jag!