Dagens cravings…

Rejäla ctruscravings idag – måste ha citronsurt! Beställde en grapejuice till lunchen men det räckte inte… Tur att jag hittade en ensam apelsin i kylen. Mmm.

Läsar- och artikelkommentarer är inte redaktionellt material

Kommentarerna är inte förhandsgranskade av SVT. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. Du måste följa SVT:s regler och villkor för kommentarer.

 • Snoggi

  Då är det en kille på G! Grattis!

 • Christina

  Pressade en blodgrape och
  en stor apelsin idag. smakade så gott lagom syrligt,räckte till två glas. När jag var gravid var jag tokig i blodapelsiner.

 • Linda

  måste tipsa om Brämhults Lemonad….. Svepte fleeeera liter när jag väntade barn.

 • Lotta

  Stora glas iskallt vatten med massor av pressad limefrukt i var min grej senast! Min man tyckte det var jättelustigt att jag smet ut i köket hela tiden och undrade nog vad jag pysslade med när jag stod och sög ur saften direkt från frukterna. 

  Enjoy! ;-)Charlottahttp://blogg.familyliving.se/tillbakadaralltborjade/

 • Ellinor

  Åh, ja! Apelsinjuice med blodgrape i, så man får det där lilla beska – det är UNDERBART!
  Jag har hört att apelsiner innehåller folsyra (eller var det underlättar upptaget?!?) så det kan ju vara logiskt eftersom man behöver extra folsyra då man är gravid

 • soffan

  Hallå hallå!! Jorden anropar Sverige! Vad betyder eg cravings? Beroende, kanske?

 • Emelie

  Hej Ebba!
  Fullkomligt älskar assietten på bilden! Har letat länge efter några liknande på hemsidor osv, men hittar inga som är ”fylligt” blåa eller hur jag ska uttrycka det. Jag undrar vilken serie och tillverkare assietterna är från? Vad heter de? Vet du möljigen var de finns att köpa? Tacksam för svar.

  Dessutom måste jag tacka för en fantastisk blogg. Trots att din blogg handlar mer om barn och familj nu är när jag började läsa den. Men tycker det är underbart att läsa även om jag är student och i början av 20-åren och inte alls har familj på ”kartan” just nu. Tack för ett grymt jobb!

 • Sus

  Här finns en till (v29) som frossar i apelsiner, OJ så goda de är just nu! 
  Som många andra skrivit angående pojke/flicka så tror jag inte heller på det angående sött/surt, men hoppas ju lite på en tjej denna gång då jag födde en kille Aug -10. :)
  Kul att följa dig även i denna graviditet!! 

 • Elsa

  Har du provat Brämhults Lemonad? – den iskall är min gravidcraving :)

 • Sandra

  fick lära mig det häromdagen… blodgrape är ej surt, det är basiskt! Kanske därför det inte hjälpte… 😉

 • Saralito

  Citronvatten och grapefrukt var mina stora grejer när jag väntade Märta. Den här omgången är det mest isbitar som gäller. Och mjölk. Dricker vansinniga mängder mjölk.

 • Maria

  Åh…jag hade också tok-cravings på surt citrus…alla 4 gångerna och det var en flicka varje gång!

 • http://whatdecoratesmyday.blogg.se/ WhatDecoratesMyDay

  VIsst är det där väldigt vanligt hos gravida? Just citrus ;)?! Undrar just vad det beror på …?

 • lena

  Min son krävde sura plommon………………..

 • http://www.lindasfilosofi.se/ Linda

  Äh, det där stämmer nog inte – alltså sött = pojke, surt = flicka. När min mamma väntade mig frossade hon i hallonsnören. Fast i och för sig blev jag något av en pojkflicka 😉

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Tror inte heller det stämmer! :-)

 • http://matildalovisa.blogspot.com/ Matilda

  Måste bara tipsa om en ganska löjlig, men bra, apelsingrej! Om du delar apelsinen på andra hållet, alltså tvärtemot det hållet en brukar, och klyftar efter det, så slipper du det där tråkiga vita på toppen av klyftorna… :) 

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Haha, bra tips ju!

 • Elin

  Minns det där! Apelsiner varenda dag, helst med yoghurt av någon anledning. En liten gosse blev det, så det där med cravings och kön behöver inte alls stämma.

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Eller hur, har inte heller några starka bevis för att det där stämmer…

 • Lillature

  Åh nu blev jag sugen…. Men som allergiker vore det dumt… varför ska jag vara allergisk mot apelsin!?

 • Tittij

  Så orättvist det kan vara!
  Citrus, isbitar, gurka… Själv hade jag hysteriska cravings på sockrade munkar och chokladbollar?!! Det sjuka var att jag åkte inom Coop på hemvägen från jobbet och köpte tre munkar (nästan varje dag..) och tryckte i mig i bilen på parkeringen så att inte min man skulle se! Och min man som är världens sötast och inte skulle säga ett ord :-)

  Fick bli till att börja jogga för första gången i livet efter förlossningen. Munkar och chokladbollar varje dag i 7 månader sätter sina spår :-)

 • Sylvia

  Hej, när jag väntade barn åt jag citroner som bara den. Det har gag fortsatt med trots att det var sålänge sedan. Hur känner du dig?

 • Elisabeth

  Nämen, är det en liten flicka i magen igen trots allt? Det sägs ju att när man bär på en son är man sugen på något sött och är det en dotter något surt. Själv var jag galen i citron och lime (och syrliga Granny Smith-äpplen) när jag väntade Matilda. Ta hand om dig nu sista tiden!

 • Marie

  Jag har också galna citruscravings, de små i magen vill visst ha det så :) kram

 • Laila

  dom enda cravings jag hade var apelsiner, gurka och is =)