Prinsessan Madeleines bröllop!

Vaknade strax före sex imorse av mobilen brummade, det trillade in SMS och missade samtal. En sekund blev jag orolig, tills jag tryckte fram det första. ”Prinsessan Madeleine är förlovad, Expressen avslöjar idag på morgonen. Kan du komma in till TV-huset och vara med i studion?”. Sedan vaknade lillan och själv sitter jag nu i en taxi på väg mot Bromma flygplats, lika skönt det.

Aftonbladet visar en svartvit bild på paret där de visar upp en rejält hollywoodglittrig ring, som anstår en prinsessa idag. Hurra för det lyckliga paret och förstås roligt med ännu ett kungligt bröllop. Nu väntar man ju med spänning på ”förlovningsintervjun”. Någon bomb är det väl direkt inte, att Madeleine förlovar sig. Eller okej, mannens första reaktion imorse var i och för sig: ”Jaha, med den där Chris eller någon annan?”. Så är han inte heller riktigt lika intresserad av fenomenet kungligheter som jag…

Så, vad hoppas ni på för på typ av prinsessbröllop? Romantiskt sommarbröllop på Öland? Citybröllop i Stockholm? Ja, kommentera med era förslag!

PS1. Och här kommer ett gäng kungliga förlovningsbilder som lite inspiration…

PS2. Många undrar om detta bröllop kommer tv-sändas, min gissning är ja. Om kungafamiljen följer traditionen (vilket de ju nästan alltid gör) så kommer båda Carl-Philip och Madeleines bröllop att tv-sändas i någon form.

Läsar- och artikelkommentarer är inte redaktionellt material

Kommentarerna är inte förhandsgranskade av SVT. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. Du måste följa SVT:s regler och villkor för kommentarer.

 • Johanna

  Jag hoppas på ett bröllop på Öland..mest för jag bor i Kalmar och skulle kunna följa cirkusen på närmare håll. Superkul och hoppas verkligen SVT gör någon trevlig dokumentär eller liknande, även fast det inte är en lika ”big deal” som när kronprinsessan gifte sig. Något roligt måste man ju få ut av tv-avgiften :p

 • Emelie

  Jag själv hoppas på ett riktigt stort och fancy citybröllop men har för mig att hennes dröm alltid har varit att gifta sig på Öland? Jag tror nog på sommarbröllop på Öland jag :)

 • Sofie

  Åh, på Öland vore underbar tycker jag som fd ölänning!!!

 • kristina

  Har dom tänkt på att Chris är katolik – hörde det på radio nyligen. 

 • kristina

  Jag fattar inte varför TV ringer dig – TV4 sa att Tarras Wahlberg skulle vara i studion men det var en annan kille Lindvall tror jag och Steffo var burdus som vanligt och frågade honom om Madeleine var med barn. Usch vilket ståhej egentligen. …….. även om jag gillar bröllop tycker jag det är för stelt och onaturligt med kungliga personer och all denna hovetikett som ska gälla.

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Kristina – men det var verkligen konstigt att inte du (!) fattar det, som är en otroligt trogen bloggläsare. Du verkar följa allt jag skriver här, så då har det väl inte undgått dig att jag rapporterat om det kungliga bröllopet när kronprinsessan gifte sig? 

   • Kristina

    Kristina är ett vanligt namn så vi är flera såná här tror jag….

 • kristina

  Jag tror det blir ett mindre bröllop eftersom hon inte är kronprinsessa och det kanske blir i New York eftersom hon bor där. Hur var det med prinsessan Birgitta? Hon gifte sig väl både i Tyskland och i Sverige eftersom hon bosatte sig där?  

 • Anna

  Romantiskt sommarbröllop ute på Öland vore väl fint!
  http://www.annasnyablogg.blogg.se

 • Nettan

  Hej

  Åhh, vilken nice dag…Jag är så glad, en Prinsess förlovning och ett härligt kungligt bröllop att se framemot…Jätte Grattis till Prinsessan Madeleine och Chris….Jag hoppas du Ebba kommer få äran att vara programledare…Du är sååå super bra…

  Kramisar Nettan

 • Anna

  Grattis till Madeleine och Chris!  
  Visst liknar hon Madonna här…

 • Hon

  Grattis M,

 • Sofia

  Varför länka till Madeleines tidigare förlovning här ”som inspiration”?? Bättre kan du allt, Ebba!

   Vilket vackert par – önskar dem all lycka!!

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Hej Sofia, det gjorde jag inte alls – jag länkade till ett inlägg jag gjort för ett bra tag sedan på temat ”förlovningsbilder”. Jag går inte in och redigerar i efterhand i sådant. Best / Ebba

   • Sofia

    Hej Ebba!
    Självklart ska du inte redigera dina inlägg i efterhand?Men varför länkar man då till ett gammalt inlägg som man vet innehåller bilder från en tidigare förlovning ”som inspiration”?
    Ser fram emot att följa förlovning o prinsessbröllop i bloggen, alltid trevligt med kärlek!Bästa hälsningar/Sofia

    • Stig

      Men varför skulle Ebba behöva hymla om fakta och gå in och redigera? Prinsessan Madeleine har varit förlovad en gång tidigare. Om hon själv tyckte detta var pinsamt då skulle hon väl ha genomfört giftermålet för att slippa påminnelsen.

     Snedsteg har aldrig varit något problem i de kungliga sammanhang. Och ett förlovningslöfte är heligt. Prinsessan Madeleine borde ha frågat sin mamma Silvia  om råd hur man vänder blindögat till istället för att göra ett stort nummer av det hela.

     • Hanna

      Men gud vilket antikt synsätt du har på saker och ting.

 • Stig

  Jag önskar att pappa kungen hade den goda smaken att bekosta bröllopet ur egen ficka. Han HAR råd. Madde kan inte längre räknas till det svenska kungahuset när hon gifter sig med en utlänning och dessutom har bosatt sig därborta. Nu är det dags att göra som i Norge – bort med HKH -titeln av Madde. Vad hon gör som privatperson angår ingen. Då har hon efterlängtade frihet..

  • Erika

   Det är faktiskt inte helt uteslutet att Madeleine faktiskt kommer att välja att avsäga sig sin HKH-titel i och med bröllopet. Är det nån som kan tänkas göra nåt sånt i den svenska kungafamiljen så är det just Madeleine. Hon är den i kungafamiljen som har svårast att acceptera att hon är född in i rollen som prinsessa.

   • Stig

     Det sas i tv att hon ”behåller” sin kungliga titel. Hon kanske mopsar upp sig lite, men den kungliga titel vill hon tydligen behålla. Det kanske var en av faktorerna som intresserar just amerikaner Chris inräknad?
    Inte helt fel att kunna lyfta lite apanage också om det skulle behövas i den madeleinska pengapåsen.

    Själv anser jag att den som bosätter sig utomlands borde INTE kunna tillhöra kungahuset med alla dess fördelar. För att inte tala om barnen – ska de vara amerikanska medborgare men tillhöra svenskt kungahus? Vad anser skattebetalarna om detta?

  • Hanna

     ”Madde kan inte längre räknas till det svenska kungahuset när hon gifter sig med en utlänning” Men då borde inte kungen heller räknas till kungahuset, eftersom han också gifte sig med en ”utlänning” ?

 • Energiskaewa

  Kungahuset verkar ha lagt upp en bra strategisk plan på att skapa årliga events som engagerar svenska folket. Gissningsvis är det vartannat år bröllop och vartannat år barn som är strategin?

  http://www.energiskaewa.blogspot.com

  • Erika

   Jag tycker det är roligt att vi har en kungafamilj som är i de åldrarna då det blir en massa barn och bröllop!! Varje tillfälle att fira och glädjas tycker jag är bra!!

 • Erika

  Blev jätteglad att Madeleine själv säger att bröllopet blir i Sverige och inte i NY.

  Jag vet ju att Madeleine och Jonas ville ha ett vinterbröllop och att det är det som Madeleine alltid längtat efter. Jag kan tänka mig att hon sett framför sig gnistrande snö, sprakande facklor, renfällar att sitta på… Men jag skulle ändå bli förvånad om hon väljer ett vinterbröllop med Chris, eftersom vinterbröllop var hennes och Jonas idé. Jag tror inte att hon vill ge Jonas den ”bekräftelsen”, så hon väljer nog ett sommarbröllop iallafall.

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Hej Erika – det var nog ganska självklart att det skulle bli bröllop i Sverige, inget annat fanns nog på tapeten när det gäller en prinsessa av Sverige!

 • Juliana

  Du är så proffsig som alltid länkar till bra saker som har med ämnet att göra! 

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Tack!

 • Mattias

  Vad sägs om bröllop i ett slott i Frankrike? Jag gissar på att du ska leda TV-sändningarna och jag vill gratulera dig i förhand till ännu ett prestigefyllt uppdrag, Ebba!

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Haha, nja det vet jag ingenting om – ännu. Men det blir nog i Sverige!

 • Frida på Trendenser.se

  Vilken glad nyhet!

 • http://minahjartanochjag.webblogg.se/ michaela- med syskon i magen ♥

  jätteroligt för dom lyckliga tu! men kan erkänna att jag precis som mannen din har noll koll på vem den där chris är..dags att läsa på? 😉

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Haha, äsch, det behöver du nog inte göra om du inte vill. Man lär läsa det mesta om honom o de flesta tidningar idag och imorgon ändå…

 • Men vad gör bilden med Jonas Bergström i raddan med förlovningsbilder??? Ville vi inte bara glömma honom eller?

  • http://twitter.com/tahirafaye Tahira Faye

   De VAR ju förlovade, så det är väl inget konstigt? Sedan är förlovningsinlägget ett par år gammalt, så det är ju inte nysammansatta bilder. 

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Hej – se Tahiras svar nedan, kolla datumet på inlägget. Jag har ett heltidsjobb utöver bloggen och jobbade med detta imorse mellan 07.00 – 07.30, jag har ingen möjlighet att lägga tid på att gå in och ändra i flera år gamla inlägg. 

 • http://itekoppen.wordpress.com/ EllinorO

  Åh vad spännande! När hkh Viktoria och p Daniel gifte sig var jag inlagd på sjukhuset och tvingade till mig att få en tv så jag kunde följa hela schabanget. !

 • Birgit

  Roligt om Madeleine har hittat rätt nu, men som representant för Sverige är hon passé. Är ju inte intresserad av det, ställer upp bara om hon blir tvångskommenderad av pappa kungen. Är som en vanlig kändis typ Pernilla Wahlgren, kanske hon vill vara programledare för Eurovision i Malmö i vår!!!!

  • Gugge

    Nej, hon är inte som en vanlig kändis.

 • Lotte_4

  Va kul för Madeleine. Hon kommer bli en ursnygg brud!
  http://www.lotte4.blogspot.com

 • http://livetemellan.wordpress.com/ Annelie i Geneve

  Det ska bli roligt!

 • Bi

  Spännande. Hon kommer att bli en väldigt vacker brud – var det nu än blir!
  Bi

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Ja, det blir spännande att se klänningen!

 • Sanna

  Öland vore fint och lite mer i stil med Madeleines mer tillbakadragna levnadssätt. Men jag hoppas mest på ett glammigt bröllop, i alla fall så glammigt det kan bli! Åh vad kul det ska bli att följa det här!