Inredningsdrömmar

Mitt gamla "hemmakontor"! Och en glimt från sovrummet. Foto: Martin Cederblad för Sköna hem.
Mitt gamla "hemmakontor"! Och en glimt från sovrummet. Foto: Martin Cederblad för Sköna hem.

Nämen, vad kul. En inredningsblogg har snappat upp de här bilderna från min gamla singellya. Åh, som jag älskade de där engelskt gröna väggarna i mitt arbetsrum, mot de kritvita snickerierna. Det gamla skrivbordet jag fick låna av min moster, stolarna som mamma och pappa släpade upp från Göteborg och fåtöljen som jag klädde om för att få den där bibliotekskänslan. Och den gråbruna, varma färgen i sovrummet. Jag hade färg på alla väggar i hela lägenheten. Bara vardagsrummet blev en lite konstig färg, för där kom ett inredningsprogram i TV in och skulle ”styla om”. Det var lite olikt mig att tacka ja till det egentligen… Det enda som blev kvar av det sedan var faktiskt väggfärgen och min rosa lilla minisoffa.

Jag älskar ju själv att spana in i andras hem på bloggar och i tidningar. Drömma mig bort till Gotland, gamla skolor på landet och dansk designmöbelsfrossa. En vacker dag vore det kul att riktigt gå loss och köra en inredningsblogg med BARA de bästa ”hemma hos”-reportagen. Eller kanske bara massa söta barnrum…

Min gamla singellya... Foto: Martin Cederbland för Sköna hem.
Min gamla singellya. Bara några stenkast från där jag bor idag faktiskt. Foto: Martin Cederbland för Sköna hem.

Oj, nu blir jag plötsligt nedringd på telefonen här. Elva missade samtal på fem minuter. Hjälp! Jag återkommer…

Läsar- och artikelkommentarer är inte redaktionellt material

Kommentarerna är inte förhandsgranskade av SVT. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. Du måste följa SVT:s regler och villkor för kommentarer.

 • http://www.seventeendoors.blogspot.se/ Seventeendoors

  Ja, ditt forna hem ligger bland mina favvoutklipp också, så fint!

   

 • Guest

  Ojdå, en sådan där ”singellya” kan man bara ha om mami och papi betalar. Annars får man hålla till godo med en andrahandsetta någonstans i stadens utkanter. Skulle vara intressant att läsa någon gång om hur du anser att din bakgrund och dina föräldrars pengar och kontakter har hjälpt dig fram i livet. Tror du själv att du skulle ha varit lika ”framgångsrik” om du hade varit från Angered och haft föräldrar som jobbade på Saab?

 • Lina

  Roligt att läsa Ebba!

 • Louise M

  Ett tips…kolla på underbara ”The Selby is in your place” av Todd Selby. Hemma hos reportagens reportage. Ibland väldigt udda och alltid kul tycker jag

  http://www.theselby.com/

 • Underbaraclara

  otroligt fint!

 • http://vardagssnygg.se/ Lina

  Åh, stort grattis till ännu ett roligt ”projekt”!
  Du inspirerar på många olika sätt! Jag har följt dig länge och tagit fasta på uttrycket vardagssnygg som du myntade en gång. Bloggar nu på vardagssnygg.se
  /Lina

 • Caroline

  Vore jätte roligt om du vill visa mer inredningsmässigt ur erat hem, älskar din stil både klädmässigt som inredning :)

 • Jelena

  Har länge varit ute efter en sådan där klotlampa du hade över köksbordet. Får man fråga vart den kommer ifrån?
  Tack för en inspirerande blogg!

  • Linda

    Sök på loppis. Sådana hängde i alla hem på 60-talet som jag minns.

 • Anne

  Såg också att Ebba kan kommentera Estelles dop först i morgon. Vi får vänta till dess! :-) Så roligt. Ser fram emot dopdagen Ebba!

 • Karin

  Vore kul om du ville visa upp lite bilder från hur du bor nu. Jag har faktiskt det numret sparat som inspiration, mycket flott!

 • Maria

  Fick också mama idag, vilket fint omslag, man blir så glad av det! Hinner inte läsa den nu, får bli ikväll. Här ramlade in hundra (5) barn känns det som…

 • Josse

  Hade du en möhippa och vad gjorde ni då?

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Hej Josse – ja, en väldigt liten! Det var en alldeles perfekt möhippa, men hur den gick till håller jag för mig själv. :-) Bästa hälsningar från Ebba

 • http://thebitterfitts.wordpress.com/ Bitter

  Ja det är otroligt intressant att få en inblick i andras hem! I agree

  /En nyfiken Bitter

 • Nettan

  Hej Ebba

  Detta har inget med bilden att göra…Men 2 jätte skojiga saker händer på SVT den 22 maj….TV direktsänder Prinsessan Estelles dop och du ska vara programledare….Hoppas att detta är sant….Jätte Grattis Ebba….Vad kul….Du kommer fixa detta lika galant som du gjorde under Kronprinsessan Victorias och Prins Daniels bröllop
  Kram Nettan

  • Sten May

   cad har detta med inlägget att göra?

 • Monica

  Läste oxå just nu i aftonbladet och förstod att det måste vara dopet av av prinsessan Estelle som var din hemlighet eller….. Grattis till detta det kommer att bli toppenbra med dig där:))

 • Lotte_4

  Fick hem nya mama idag och va fina ni är :-) Jag ska läsa igenom intervjun så fort jag kommer hem ikväll.
  Kram Lotte
  http://www.lotte4.blogspot.com

 • Anna A

  Tycker din gamla lägenhet var otroligt fin, och vilket härligt läge! Hur trivs ni där ni bor du, störs ni av trafiken? 

  • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

   Anna – Vi trivs hur bra som helst! Jag älskar att ha så nära till stan, kompisar, kaféer, bra mataffär, tunnelbana och såklart Djurgården och vackra promenader längs vattnet. :-)

   • http://nordicbliss.co.uk/ Marianne

    Tack för länken till bloggen :)
    Tycker förra lägenheten var väldigt snygg, men det ser ut som att ni har det väldigt fint nu också. Har det gjorts några reportage hemmas os er? Vore kul att se (och blogga om!)

    • http://blogg.svt.se/ebba/ Ebba von Sydow

     Hej Marianne – Nej, vi har inte gjort någonting hemma hos oss där vi bor nu… Mer än en liten grej om min arbetsplats! :-)

 • ala

  Gissar att de missade samtalen handlar om nyheten som jag nyss såg på Aftonbladet???? Nämligen dopet av prinsessan Estelle…

 • Isa

  Kan de missade samtalen möjligtvis handla om Prinsessans dop? 😉