Extra: kronprinsessan gravid igen!

Mary och Frederik på Victoria och Daniels bröllop i Stockholm den 19 juni. Foto: Scanpix
Mary och Frederik på Victoria och Daniels bröllop i Stockholm den 19 juni. Foto: Scanpix

Oj oj oj! Efter veckor av spekulationer bestämde sig danska hovet för att gå ut med fakta. Alldeles kom pressmeddelandetsom bekräftade att rykten är sanna. Danska kronprinsessan Mary, 38, är gravid igen. Antagligen gick det inte att dölja längre för…

Amalienborg, den 6. august 2010. Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Kronprinsessen har den store glæde at meddele, at Kronprinsessen venter tvillinger. Fødslen forventes at finde sted på Rigshospitalet i løbet af januar måned 2011.

Tvillingar, inte dåligt! Paret har redan sonen Christian och dottern Isabella. Väldigt spännande detta, måste jag säga (ja, jag vet, jag är fånigt exalterad, måste ringa min storasyster Amy som jag gissar känner likadant). Och vem vet, kanske får de jämnåriga kompisar i svenska kungafamiljen. Skulle inte förvåna mig om Victoria och Daniels första baby inte kommer många månader efter.

Läsar- och artikelkommentarer är inte redaktionellt material

Kommentarerna är inte förhandsgranskade av SVT. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. Du måste följa SVT:s regler och villkor för kommentarer.

 • Gitta

  Underbart. De är säkert i sjunde himlen.
  Hoppas Victoria blir gravid snart. Stackarn, måste känns stor press. Det är inte så enkelt att bli gravid och hon är ju inte så ung längre. Mary är otroligt vacker!

 • Lisa

  Roligt för dem ! undra om dem vet ifall dem ska handla blå elle rosa baby kläder

 • http://mrspauspling.blogspot.com Paulina

  Jag är så uppe i allt vad graviditet innebär att min första tanke är: Hur sjutton kunde hon fortfarande se så ”ogravid” ut i juni? Tredje graviditeten och tvillingar! Jösses.

  Nåja. Tycker att det är vansinnigt roligt. Jihu!

 • Camilla Jilderup

  Verkligen glädjande nyheter!

 • Marie

  #Lina
  Jag håller med dig. Det är inte en självklarhet för någon att bli gravid. Har en känsla av att det kommer dröja ett tag innan vi får kungliga bebisar i Sverige.

 • Christina

  Till Marika – du tror väl inte att tvillingar kommer ut samtidigt? En av dem kommer ju alltid ut först…

 • http://bohuslaningen.se/bloggar/1.735405-klackarna-i-taket Caroline

  Vad roligt. Jag hoppas också på att Victoria och Daniel ska få barn snaaart.

 • http://www.lippstick.se Ida-www.lippstick.se

  Vad roligt! :-)
  / Kram Ida-www.lippstick.se

 • ella

  förstår inte riktigt varför du blir exalterad över att dem väntar barn? alltså, jag menar på allvar – på vilket sätt är det spännande? du känner inte paret, de har redan 2 barn (en av varje dessutom) så jag fattar liksom inte grejen. på vilket sätt är marys graviditet viktigt och exalterande för dig och vad är betydelsen av detta för just ditt liv?? och att din syster dessutom känner likadant…? LOL?!?
  sedan tycker jag, precis som någon redan skrev, att det inte är särskilt respektfullt att redan nu börja spekulera om victoria är gravid eller inte. it’s called private matter, you know.

 • Marie-Louise

  Då var det alltså dags att sätta igång spekulationerna om när V&D ska vänta smått! Jag håller med om vad Lina skriver ovan, lägg av med spekulationerna! Det blir löjligt och lite hysteriskt med alla glada hejarop när någon kändis eller kunglighet väntar barn. De är ju för sjutton helt främmande människor! Spara på krutet och gläds i stället åt vänner och bekanta som är gravida. Man kan ju gulla med småttingarna i bekantskapskretsen och det är bra mycket bättre än att bli exalterad över en massa bilder.

 • josefine

  Det hade de barnet som kom först, de barnet kommer även stå före i tronföljden,alltså det barnet som kommer ut först blir nummer fyra, och det som kommer ut sist blir nummer fem.

 • Marika

  Har en liten fråga! Vem hade ”ärvt tronen” (nu är det ju Prins Christian efter pappa Fredrik) om det varit första barnet?

  Någon som kan svara på det?

  Mvh Marika

 • Lotta

  Jätteroligt för det danska kronprinsparet, men jag måste få hålla med angående vad du skriver om V & D. Barn kommer inte bara – de kanske inte alls kan bli gravida, så purung är varken hon eller han och det kan ta tid att bli gravid.

 • Karin

  Å, underbart så roligt! Vackra fina Mary skall få tvillingar, dubbel glädje!!! Hurra!!!

 • M

  sött!

 • sakura

  det är ju en hot news

 • josefine

  Så kul för dem. Ett stort grattis till dem. Hoppas att det blir tillökning i sverige snart!! Kul även att Frederik befinner sig på Marstrand just nu, och seglar!!

 • Lina

  Snälla Ebba, jag gillar verkligen dig och håller allt som oftast med i det du skriver och tycker- MEN, precis som när alla andra pratar om graviditeter och spekulerar i att personer kan vara gravida så blir jag så arg!

  Varför antyda att V & D också kommer få barn nästa år… hon kanske inte kan bli gravid, eller inte ens vill! Vem vet, de kanske försöker för fullt utan att lyckas – tror inte det blir lättare med all sjuk press utifrån direkt!

  Jag försöker själv bli gravid, ännu utan resultat – och det gör lika ont i hjärtat varje gång nån antyder eller frågar om det inte ”är dags för er att få en liten snart”.

  Att bli gravid är ju inte direkt som att få ett brev på posten!

  Jätterolig nyhet för övrigt! Mary är ju gudomligt vacker, och lär vara det även med tvillingmage:)

 • http://www.sulvis.com Sulvis

  Tvillinger! Så morsomt!

 • Marie

  Blir jätteglad! Älskar de danska kungligheterna. Och tvillingar! Spännande!Vet du om det finns andra kungliga tvillingar? :)

 • sanna

  Super roligt, verkligen!! :)

 • http://norbergs.mine.nu Marie Norberg

  Helt underbart roligt!!!
  Hoppas på snar tillökning i Sverige också!!

 • Nina O

  En underbar trevlig nyhet och så har hon hamnat på Vanity Fairs lista för bästa klädda i världen…vilken tjej!!!!!!! 😉

 • http://ingridpaula.blogg.se Paula

  men gud vad roligt, jag blev tårögd för jag tycker verkligen att sånt här är så himla roligt. och tvillingar, herregud. nej men gud vad roligt, grattis till dem!