sören-720

Kulturministern – ge oss en mediepolitik värd namnet

MEDIER I dag blev det klart att vi säljer vår tidning Helsingborgs Dagblad till Sydsvenskan. Regeringens misslyckade mediepolitik gav oss inget annat val. Vakna nu Lena Adelsohn-Liljeroth!

Kommentarsfälten stänger tillfälligt för ombyggnation

Skicka in din egen debattartikel här på sajten!

toppUG

Polisen måste ta nazisternas hatbrott på allvar

NAZISM Jag blev attackerad av nazister 2012. Flera av de som attackerade oss då hade huvudrollen i attackerna i Kärrtorp. Dom betalar böter och fortsätter att misshandla. Nu måste polis och rättsväsendet agera.
Leif-Svensson-720

AF – sluta få ungdomar att ”koka soppa på cv-spik”

ARBETE I stället för att uppmana unga att överdriva sina cv:n, borde Arbetsförmedlingen knyta tätare kontakter med småföretagare. Det är där jobben finns.
azam-qarai-720

Fel att fokusera på föräldrarna i hedersvåldsfrågan

HEDERSBROTT Vi hjälper ofta ungdomar som är utsatta för hedersvåld och vi anser att socialtjänsten är okunnig i ämnet. Risken är att socialtjänsten tar föräldrarnas parti och bortser från det våld och kränkningar som barnet/ungdomen har utsatts för.
TonciPercan720

Journalister kan inte hitta på skandaler om MP

POLITIK Det stämmer inte att media smörar för de gröna. Som journalister kan vi bara rapportera det vi ser, oberoende av hur vi röstar.
Anders-Hesselbom-720

Kristen påsk bär på ett naivt budskap, ärkebiskop Jackelén

RELIGION Vill man som den blivande ärkebiskopen ta paus från "dödens kultur" finns det andra alternativ än att fira påsk. Ta av dig religionens bojor! Som ateist är livet allt.
biskop

Påskens ”stilla vecka” behövs i informationsbruset

PÅSKTANKARLångsiktig livskvalitet och hållbar utveckling kräver att vi värnar om de tider då vi kan se längre än kvartalsrapporter och mandatperioder. Under påskhelgen får vi tid att reflektera över vår existens.

Debatt 17/4: 90-talister, sjukvårdsetik – och äggdebatt

KVÄLLENS SVT DEBATT Klockan 22 i SVT1: om den nya generationen på arbetsmarknaden. Är det en myt att 90-talister är lata och bekväma? Dessutom: abortvägran i vården. Behövs en samvetsklausul? Och, nu inför påsk blir det också äggdebatt - ägg från frigående eller burhöns?
stefan-olsson-720

Vi måste agera hårdare mot Putins krigshets

RYSSLAND När de politiska samtalen om Ukrainakrisen inleds i dag, måste Västeuropa sätta ner foten. Upphör inte Putins krigshetsande snarast, borde Europa helt sluta köpa gas från Ryssland.
NY-frido

Journalisterna måste sluta smöra för Miljöpartiet

POLITIK Miljöpartiet är det enda parti som slipper kritiska frågor från journalister. Om journalistkåren vill ha allmänhetens förtroende och med trovärdighet hänvisa till sitt demokratiska granskningsuppdrag, måste man börja behandla Miljöpartiet som vilket parti som helst.
NYTV4

Delar av Norrland försvinner från mediekartan

MEDIA Rapporteringen från Norrland försvinner när TV 4 lägger ner lokalredaktioner. En reporter i Umeå eller Östersund kan inte täcka hela Norrland. Varför sprider inte TV4 sina reportrar längs de befolkningstäta områdena med placering i Sundsvall och Luleå?
uppdrag-granskning-720

Svenska kyrkan borde välkomna SVT:s granskning

DOLD KAMERA Uppdrag granskning ska blottlägga missförhållanden var de än finns. Om de finns i slutna rum, som i kyrkan – då ska vi ta oss in även där.
SURFPLATTA

Vi stänger tillfälligt kommentarsfälten för ombyggnad

INTERNET Sajten debatt.svt.se görs om från grunden. Utvecklingsarbetet har pågått under hela våren och nu går det in i slutfasen. Under den perioden, med start imorgon 15 april, stänger vi tillfälligt kommentarsfälten.
heder-720

Socialtjänstens hedersvåldshantering liknar ett lotteri

HEDERSVÅLD I dag lever 70 000 barn och unga i Sverige med hedersrelaterade problem. Vi är fyra kvinnor som själva utsatts för hedersrelaterat våld, och i vår mening misslyckats svenska myndigheter med att tillgodose barnen och ungdomarna deras rättigheter.
NYSTYMP

RFSU måste sluta ignorera könsstympningsfrågan

KÖNSSTYMPNING Okunskapen om könsstympning är stor. Få saker torde vara så hälsovådliga för underlivet som könsstympning, inte minst vid förlossningar. Därför blir jag mycket besviken över att det perspektivet helt saknas när RFSU kampanjar för "fitthälsan".
martin-nilsson-720

Det ställs orimligt höga krav på vår supporterklubb

FOTBOLL Vi i Helsingborgs IF:s supporterklubb Kärnan lägger till följd av arbetsbörda vår verksamhet på is. De senaste åren har vi märkt ett ökat tryck från polis, medier och klubbar, när det gäller frågan om ansvar. Varför gör vi inget åt de som bråkar? Hur kan vi ha låtit det gå så långt att en människa dog?
håkan järvå 720

Att gå med i scientologerna var som att bli kär

SEKTER Kärleken är blind, brukar man säga. Att gå med i en sekt har stora likheter med att bli kär. Skillnaden är att när du går med i sekt manipuleras du att ge upp ditt självbestämmande. Det var vad som hände mig.
MariaAndersson720

Vi undviker inte att prata om könsstympning

KÖNSSTYMPNING Vi delar helt Khadra Seerars uppfattning om att vi pratar för lite fitta i dag. Här finns både positiva och negativa aspekter som måste diskuteras.
Esbjörn-hagberg-720

Fel av Uppdrag granskning att äventyra tystnadsplikten

DOLD KAMERA Om det finns anställda inom kyrkan som kränker människor behöver det uppmärksammas och åtgärdas. Men att göra det genom att bryta tystnadsplikten är inte rätt väg att gå.
christian engström 720

Väljarna genomskådar dubbelspelet kring datalagringen

EU Efter att EU-domstolen har ogiltigförklarat datalagringsdirektivet har de borgerliga partierna noll trovärdighet i frågor som rör övervakning och integritet. Även de röd-gröna partierna bör klargöra hur man ska hantera frågan, eftersom (S) har spelat en nyckelroll.
Viveca-Hansson-720

Nedlagda TV4-sändningar var ett nödvändigt vägval

MEDIER Vi på TV4 ska ständigt förnya vårt sätt att berätta, i form, teknik och innehåll. Jag tror att den inriktning vi på TV4 nu vill ta är riktig på lång sikt.
jens-holm-720

Centerpartiets värnande om integriteten skorrar falskt

DATALAGRING Borgerliga politiker som Kent Johansson tävlar nu om att applådera EU-domstolens beslut om datalagringsdirektivet. Men – till skillnad från Centerpartiet – har vi i Vänsterpartiet hela tiden sagt att datalagringsdirektivet strider mot grundläggande rättigheter.
kent-johansson-720

Domen om datalagring en vinst för integriteten

DATALAGRING Jag har från början tyckt att datalagringsdirektivet varit en dålig idé. För Sveriges del har vi nu ingen anledning att behålla nationell lagstiftning som utformats utifrån direktivets direkta krav.

Debatt 10/4: SD-protester och förlossningsvården

KVÄLLENS DEBATT De senaste veckorna har läkare, sjuksköterskor, brandmän och elever på olika sätt visat att de inte vill ha Sverigedemokraterna på sina arbetsplatser. Vill vi inte ha politiker som hälsar på i verkligheten – eller får SD skylla sig själva? Dessutom: debatt om förlossningsvården och nya BB Sophia. Och får Uppdrag granskning ha dold kamera i kyrkans heliga rum?
PerRamhorn720

Många missförstår medvetet SD:s turné

SVENSK POLITIK Vårdförbundet med flera påstår felaktigt att vi vill tvinga vårdpersonal att polisanmäla patienter utan tillstånd (även kallade papperslösa). SD har ändrat åsikt i frågan och det är olyckligt att många medvetet vägrar att ta del av vår politik.
sebastian sandberg 720

Volontärer på barnhem gör ett viktigt jobb

VOLONTÄRER När jag läser Marika Kings debattartikel blir jag både ledsen och upprörd. I en perfekt värld behöver inga barn bo på barnhem, men som det ser ut i dag så är behovet av barnhem stort. Volontärerna hjälper till med både arbete och pengar.
Sarkawt-720

Mitt ovanliga asylfall borde gå att lösa

ASYL Trots att jag är adopterad av en svensk mamma får jag inte uppehållstillstånd i Sverige. Jag och min nya familj är väldigt ledsna över det här – mitt fall är ovanligt, men det borde ändå gå att lösa.
lennart-ekdal-720

Politiska beslut bakom skrotning av lokalkanaler

MEDIER Kvalitetskanalen TV4 har tydligen fått gehör hos politikerna under sina lobbyrundor. Man har fått bort mer eller mindre alla innehållsmässiga förpliktelser i det nya digitala sändningsavtalet. Djupt olyckligt.
patrik-karlsson-720

Låt inte pedofilskräcken ta över i förskolan

MÄN I FÖRSKOLAN Jag förstår att fallet med den 21-åriga häktade förskolläraren får många föräldrar att känna oro. Men vi kan inte sluta ha manliga förskolelärare. Med mångfald i personalen kan barnen hitta trygga och bra vuxna förebilder.
toppbild-tv4

Beslutet att skrota TV4:s lokalstationer är en gåta

MEDIER TV4 har i dag tagit ett sorgligt beslut – och de största förlorarna är alla människor som får minskad bevakning av sitt närområde.
Henry-Ascher-720

Skydda vårdpatienter från ovälkommet besök

SJUKVÅRD Vi som jobbar inom sjukvården får finna oss i att betraktas som odemokratiska, när vi försvarar principen om att alla människor har lika rättigheter.
hans-rothenberg-720

Egenanställning – en tredje väg till ökad sysselsättning

ARBETE Den traditionella uppdelningen mellan anställning och företagande behöver bli mer flexibel. Alternativet egenanställning är ett smart nytt sätt att vara anställd på.
nyPOLISSKOTT

Mannen borde aldrig släppts av åklagaren

POLISSKJUTNING Att åklagaren släpper en man, som inom loppet av någon timme både överträtt sitt kontaktförbud och utsatt flera kvinnor för hot och misshandel är obegripligt. Det borde vara en självklarhet att den som utsätter en kvinna för misshandel anhålls.
Michael-Anefur-Maria-Larsso

Regeringens arbete leder till färre vräkningar

HEMLÖSHET Antalet barn som berörs av vräkningar har minskat med en fjärdedel de senaste åren. Utvecklingen går åt rätt håll – men det finns fortfarande för få billiga hyresrätter i Sverige i dag. Bostadskonkurrensen drabbar svaga grupper.