Nedräkningen kan börja!

På måndag smäller det! Då är Busster tillbaka på sin plats vid Scaniabadet i Malmö och våra Sommarlovskompisar; Malin, Rijal och Alex laddar för fullt. Kolla in klippet så fattar ni hur taggade dom är!

Artisterna som är klara för att besöka Sommarlov i sommar är:

Manda – 13 juni
Panetoz – 20 juni
Outtrigger – 27 juni
Sean Banan – 4 juli
Isac Elliot – 18 juli
Oscar Zia – 1 augusti

Se också intervju med Malin och Alex när de besökte Gomorron Sverige måndagen 2 juni 2014:

Träffa dina Barnkanalen-kompisar!

Sommarlovet lider mot sitt slut och så gör också Barnkanalens satsning Sommarlov. Nu på torsdag, den 15 augusti, är det Sommarlovs näst sista sändning och då blir det fest vid bussen med några av Barnkanalens profiler som är aktuella i höst – Sissela Benn, Ola Selmén, Anna Braun och Karl Ytterberg.

När Sommarlov slutar sin sändning kl 10.00 blir det fest med Malin Olsson, Rijal Mbamba och Kristoffer ”Kringlan” Svensson vid Sommarlovsbussen i Malmö. På plats är också Ola Selmén och Amiogobandet, Fixa rummets programledare Anna Braun, Karl Ytterberg från Barda och Sissela Benn, som i höst syns i både årets julkalender ”Barna Hedenhös uppfinner julen” och det nya hästprogrammet ”Stjärnhoppningen”. Ola Selmén medverkar också i Stjärnhoppningen där utmaningen är att lära sig rida under några månader.

Sommarlov i Malmö har under sommaren blivit en riktig familjefest och stor publiksuccé. När Robin Stjernberg gästade Sommarlov i fredags (9/8) fanns drygt 3000 personer på plats vid Sommarlovsbussen.

Fakta:
På torsdag 15/8 kl 10.00-12.00 kan du pyssla, fäktas, få autografer och roas av musik och spex med Sissela Benn, Ola Selmén, Anna Braun och Karl Ytterberg. På plats mellan 10-11.15 är också Sommarlovs programledare Malin Olsson, Rijal Mbamba och Kristoffer ”Kringlan” Svensson.
Plats: Scaniabadet, Västra hamnen i Malmö.

Han är nya tillskottet i Sommarlov

Här är han! Rijal Mbamba som tillsammans med Malin Olsson och Kristoffer ”Kringlan” Svensson ska leda årets Sommarlov. Och arbetet inför sommaren är redan i full gång!

Sommarlovet känns fortfarande ganska avlägset för de flesta, men i Malmö har det smygstartat. Sommarlovsredaktionen har satt igång med arbetet inför Barnkanalens storsatsning och nu i veckan flyttade de in på Malmö Stadsbibliotek för att träffa er föräldrar och barn.

– I år har Sommarlov temat ”dela med sig och gör det själv”. Därför känns det helt rätt att vara på Malmö stadsbibliotek och få dela med oss av våra bästa tips kring mediebranschen till unga mediestudenter, träffa barn i alla åldrar och få hjälp av dem att utforma årets Sommarlov. Barnen kommer exempelvis med tips om vilka gäster vi ska bjuda in och hur årets Sommarlovsbuss ska se ut, berättar Anna Bylund som är producent.

Sommarlovsredaktionen på plats på Malmö stadsbibliotek. De är alla superladdade för sommaren. Hoppas ni också är det!


FAKTA:
Sommarlov startar måndag 10 juni. Programmet sänds varje dag kl 9.00 och 18.30 i Barnkanalen.

Årets nyheter: Programledarna Malin Olsson och Kristoffer ”Kringlan” Svensson får Rijal Mbamba vid sin sida. Han kommer närmast från arbetet som programledare på Din Gata, SR Malmö. En annan nyhet är att Sommarlov byter miljö. I år håller de till vid en tvåvåningsbuss, som har parkerat på gräsplanen vid Malmös djuphavsbad i Västra hamnen.

Årets tema: Gör det själv- och dela med sig. Barn är välkomna att bjussa på sina favoritkunskaper som kan vara allt från att laga en cykelpunka, stå på huvudet eller tipsa om hur man tröstar.

Ingen sommar utan SOMMARLOOOOOOV!


Nu är det nära! Den nya säsongen av Sommarlov drar igång måndag 11 juni här i Barnkanalen, men redan nu laddar vi upp med att ta pressbilder i Västra hamnen i Malmö.

Årets programledare, som hoppar så tjusigt på bilden, är från vänster Malin Olsson, Joni Söderström Winter och Kristoffer ”Kringlan” Svensson.

Och i år kan du se livesändningen här på webben varje dag.

Vi ses klockan 09.00 måndagen 11 juni!

Din sommarlovsbästis är tillbaka igen!

Måndag den 11 juni drar Sommarlov igång igen med Kapten Malin och styrman Kringlan Svensson i spetsen – och den nya matrosen Joni Söderström Winter.
Årets tema: vänskap.

Vi kör en favorit i repris och kommer att sända från en båt i Malmö alla dagar i veckan hela sommaren. På morgonen sänder vi direkt mellan klockan 9.00-10.00 och på kvällen visar vi reprisen 18.30-19.30.

I år är det stora temat vänskap. Hur är man en bra vän egentligen?


– Wow vilken ära att få leda Sommarlov för tredje året i rad! Jag har längtat i ett helt år efter att äntligen få kasta loss igen. Jag känner på mig att det här kommer bli en riktig supersommar, säger Malin Olsson.

Eftersom det är en sommar fylld med sport i fotbolls-EM och OS kommer även vi på Barnkanalen fylla Sommarlov med massa sport. Det blir alltså en sommar fylld med tävlingar, aktiviteter och spelningar med de hetaste artisterna.


En av gästerna är Markoolio som kommer och sjunger sin EM-låt i premiärprogrammet 11 juni. I övrigt träffar vi kocken Tareq Taylor i år igen som varje onsdag lagar härlig mat.

Sommarlovssajten öppnar den 4 juni, men fram tills dess kan ni läsa mer här på vår inför-sajt.

Så nu är det bara att ladda för snart är det dags att kasta loss.

Haj haj!

Sommarlovs fenpin

Här kommer en hälsning från Sommarlovsredaktionen, till dig som väntar på en fenpin:
– Det har varit fantastiskt många som velat ha fenpins under sommaren, och det tycker vi är jättekul! Men tyvärr har det också lett till att vårt lager har tagit slut. Vi väntar på ny leverans och skickar fenmärken så snart vi kan till er som önskat detta.

Vi kommer tyvärr inte kunna ta emot fler nya förfrågningar om märken.

Många hälsningar från Sommarlov.