Superhjältesommar i Sommarlov

Sommarlov_liggande_2-(1)

 Sommarlovet närmar sig med stormsteg och likaså Sommarlov i Barnkanalen. I år får vi hänga med Alex Hermansson, Malin Olsson och den nya programledaren Angelika Prick, som har till uppdrag är att väcka alla superhjältar i Sverige!

– Jag har längtat att få göra Sommarlov igen. Jag tror att denna sommar kommer att bli både fantastiskt rolig och också oerhört viktig. Vi kommer att väcka alla inre superhjältekrafter som exakt alla människor ruvar på, och komma på hur man ska använda den, säger Alex Hermansson.

Malin, Alex och Angelika vet att det bor en superhjälte inom oss alla. För alla människor har en superkraft, det gäller bara att hitta den! Det blir en riktig superhjältesommar där vi kommer träffa hjältar som gör skillnad, såväl barn som vuxna. Programledarna behöver hjälp med att hitta sina superkrafter, och de kommer hjälpa barn att hitta sina.

En gång i veckan reser dessutom programledarna ut i landet och träffa olika superhjältar. Barnens favorit Malin Olsson är tillbaka i år.

– Jag kunde inte hålla mig, jag har verkligen längtat efter att träffa tittarna IRL och att göra live-tv! Det känns underbart att göra den största tv-showen för barn igen, säger Malin Olsson.

Inspelningen är liksom tidigare i Malmö och programmet bjuder även på en massa tv-serier, bland annat den spännande fortsättningen av Mysteriet på Barnkanalen.  Som vanligt gästas Sommarlov varje fredag av artister, och första veckan kommer gruppen Panetoz för att sjunga och kickstarta igång sommaren.  Den nya programledaren Angelika Prick gick ut Göteborgs scenskola förra året och arbetar just nu på Stockholms Stadsteater.

Sommarlovs sänds varje dag i Barnkanalen kl 9.00 från måndag 13 juni till fredag 19 augusti.
Repris kl 18.30 och avsnitten går även att se på barnkanalen.se och i Barnkanalens app.

Sommarlov 2016

Nedräkningen kan börja!

På måndag smäller det! Då är Busster tillbaka på sin plats vid Scaniabadet i Malmö och våra Sommarlovskompisar; Malin, Rijal och Alex laddar för fullt. Kolla in klippet så fattar ni hur taggade dom är!

Artisterna som är klara för att besöka Sommarlov i sommar är:

Manda – 13 juni
Panetoz – 20 juni
Outtrigger – 27 juni
Sean Banan – 4 juli
Isac Elliot – 18 juli
Oscar Zia – 1 augusti

Se också intervju med Malin och Alex när de besökte Gomorron Sverige måndagen 2 juni 2014:

Träffa dina Barnkanalen-kompisar!

Sommarlovet lider mot sitt slut och så gör också Barnkanalens satsning Sommarlov. Nu på torsdag, den 15 augusti, är det Sommarlovs näst sista sändning och då blir det fest vid bussen med några av Barnkanalens profiler som är aktuella i höst – Sissela Benn, Ola Selmén, Anna Braun och Karl Ytterberg.

När Sommarlov slutar sin sändning kl 10.00 blir det fest med Malin Olsson, Rijal Mbamba och Kristoffer ”Kringlan” Svensson vid Sommarlovsbussen i Malmö. På plats är också Ola Selmén och Amiogobandet, Fixa rummets programledare Anna Braun, Karl Ytterberg från Barda och Sissela Benn, som i höst syns i både årets julkalender ”Barna Hedenhös uppfinner julen” och det nya hästprogrammet ”Stjärnhoppningen”. Ola Selmén medverkar också i Stjärnhoppningen där utmaningen är att lära sig rida under några månader.

Sommarlov i Malmö har under sommaren blivit en riktig familjefest och stor publiksuccé. När Robin Stjernberg gästade Sommarlov i fredags (9/8) fanns drygt 3000 personer på plats vid Sommarlovsbussen.

Fakta:
På torsdag 15/8 kl 10.00-12.00 kan du pyssla, fäktas, få autografer och roas av musik och spex med Sissela Benn, Ola Selmén, Anna Braun och Karl Ytterberg. På plats mellan 10-11.15 är också Sommarlovs programledare Malin Olsson, Rijal Mbamba och Kristoffer ”Kringlan” Svensson.
Plats: Scaniabadet, Västra hamnen i Malmö.

Han är nya tillskottet i Sommarlov

Här är han! Rijal Mbamba som tillsammans med Malin Olsson och Kristoffer ”Kringlan” Svensson ska leda årets Sommarlov. Och arbetet inför sommaren är redan i full gång!

Sommarlovet känns fortfarande ganska avlägset för de flesta, men i Malmö har det smygstartat. Sommarlovsredaktionen har satt igång med arbetet inför Barnkanalens storsatsning och nu i veckan flyttade de in på Malmö Stadsbibliotek för att träffa er föräldrar och barn.

– I år har Sommarlov temat ”dela med sig och gör det själv”. Därför känns det helt rätt att vara på Malmö stadsbibliotek och få dela med oss av våra bästa tips kring mediebranschen till unga mediestudenter, träffa barn i alla åldrar och få hjälp av dem att utforma årets Sommarlov. Barnen kommer exempelvis med tips om vilka gäster vi ska bjuda in och hur årets Sommarlovsbuss ska se ut, berättar Anna Bylund som är producent.

Sommarlovsredaktionen på plats på Malmö stadsbibliotek. De är alla superladdade för sommaren. Hoppas ni också är det!


FAKTA:
Sommarlov startar måndag 10 juni. Programmet sänds varje dag kl 9.00 och 18.30 i Barnkanalen.

Årets nyheter: Programledarna Malin Olsson och Kristoffer ”Kringlan” Svensson får Rijal Mbamba vid sin sida. Han kommer närmast från arbetet som programledare på Din Gata, SR Malmö. En annan nyhet är att Sommarlov byter miljö. I år håller de till vid en tvåvåningsbuss, som har parkerat på gräsplanen vid Malmös djuphavsbad i Västra hamnen.

Årets tema: Gör det själv- och dela med sig. Barn är välkomna att bjussa på sina favoritkunskaper som kan vara allt från att laga en cykelpunka, stå på huvudet eller tipsa om hur man tröstar.

Ingen sommar utan SOMMARLOOOOOOV!


Nu är det nära! Den nya säsongen av Sommarlov drar igång måndag 11 juni här i Barnkanalen, men redan nu laddar vi upp med att ta pressbilder i Västra hamnen i Malmö.

Årets programledare, som hoppar så tjusigt på bilden, är från vänster Malin Olsson, Joni Söderström Winter och Kristoffer ”Kringlan” Svensson.

Och i år kan du se livesändningen här på webben varje dag.

Vi ses klockan 09.00 måndagen 11 juni!

Din sommarlovsbästis är tillbaka igen!

Måndag den 11 juni drar Sommarlov igång igen med Kapten Malin och styrman Kringlan Svensson i spetsen – och den nya matrosen Joni Söderström Winter.
Årets tema: vänskap.

Vi kör en favorit i repris och kommer att sända från en båt i Malmö alla dagar i veckan hela sommaren. På morgonen sänder vi direkt mellan klockan 9.00-10.00 och på kvällen visar vi reprisen 18.30-19.30.

I år är det stora temat vänskap. Hur är man en bra vän egentligen?


– Wow vilken ära att få leda Sommarlov för tredje året i rad! Jag har längtat i ett helt år efter att äntligen få kasta loss igen. Jag känner på mig att det här kommer bli en riktig supersommar, säger Malin Olsson.

Eftersom det är en sommar fylld med sport i fotbolls-EM och OS kommer även vi på Barnkanalen fylla Sommarlov med massa sport. Det blir alltså en sommar fylld med tävlingar, aktiviteter och spelningar med de hetaste artisterna.


En av gästerna är Markoolio som kommer och sjunger sin EM-låt i premiärprogrammet 11 juni. I övrigt träffar vi kocken Tareq Taylor i år igen som varje onsdag lagar härlig mat.

Sommarlovssajten öppnar den 4 juni, men fram tills dess kan ni läsa mer här på vår inför-sajt.

Så nu är det bara att ladda för snart är det dags att kasta loss.

Haj haj!