Labyrint är tillbaka!

Daidalos framför slajmsjön
Daidalos och hans robotar är redo för en ny säsong!

Slajmpoolen är fylld, Daidalos nya uppfinningar är klara och Taurus står redo att jaga barn i labyrinten – i kväll är äntligen Labyrint tillbaka!

– Vi kommer att få se flera nya utmaningar. Bland annat kommer de tävlande att få ta en tur i Daidalos unika u-båt. Och senare i säsongen så kommer det en ny robot! säger Sanna Ekman, projektledare för Labyrint.

Labyrint är nu 45 minuter långt istället för tidigare 30 minuter, vilket ger mer tid till fler spännande tävlingar. Dessutom kommer vi att få lära känna Daidalos och hans skapelser lite bättre.

– Och vinsten denna säsong är något alldeles extra, med ett specialavsnitt där vinnarlaget får uppleva något riktigt häftigt. Men vad själva vinsten är får förbli Daidolos hemlighet än så länge, säger Sanna Ekman.

Leif Andrée återkommer i rollen som den fruktade Daidalos. Ny för i år är Kitty Jutbring i rollen som reporter. Hon förmedlar tittarnas frågor till Daidalos, så att vi äntligen får svar på om hans robotar är kompisar med varandra, och hur ofta Daidalos egentligen städar i labyrinten.

Att Labyrint blivit så populärt att det nu både får en till säsong och förlängd programtid tror Sanna Ekman beror på flera saker.

– Labyrint är ett fantastiskt äventyr som lockar till lek och fantasi. Karaktärerna lever kvar hos barnen även efter programmet och inspirerar till alla möjliga aktiviteter. Jag tror också att programmet upplevs som lyxigt och välgjort. Det är en viktig framgångsfaktor för Labyrint, säger Sanna Ekman.

Kitty Jutbring
Kitty Jutbring är reporter i den nya säsongen av Labyrint.

Den nya säsongen av Labyrint börjar i kväll, 21 oktober kl 18:30. Se det första avsnittet i Barnkanalen och på barnkanalen.se.

Sök till Labyrint 2015

barnkanalen-labyrint-sok-2015_992

Älskar du slajm? Då kanske det är du som ska utmana Daidalos och hans robotar i nästa säsong av Labyrint! Nu är det äntligen dags att anmäla sig. (OBS! detta gäller innan 17 oktober 2014)

Detta är ett gammalt inlägg. Ansökningstiden gick ut hösten 2014.

Nytt för i år är att det går att söka antingen själv eller som ett lag om tre personer. De som söker själva och blir uttagna kommer att få bilda lag med två andra barn som också har sökt själva. För att kunna vara med i programmet ska man vara mellan 7 och 9 år gammal. Länken till ansökningsformuläret hittar ni på Labyrints sajt.

Sista anmälningsdagen är fredagen den 17 oktober 2014. Har du/ni inte blivit kontaktad av oss innan den 1 november har du/ni tyvärr inte kommit med denna gång.

Lycka till!

Vi söker modiga barn till nya Labyrint

OBS! DETTA ÄR ETT GAMMALT INLÄGG FRÅN 2011. CASTINGEN 2013 ÄR NU AVSLUTAD OCH DET GÅR INTE ATT SÖKA.

 

Tänk dig att få hamna i en spelvärld på riktigt där du får tävla mot en grinig knasboll till uppfinnare.

Det kommer bli verklighet till våren på Barnkanalen. Då kommer vårt nya spelprogram Labyrint. Nu söker vi modiga barn som vill vara med och tävla!

I programmet tävlar man i tremannalag mot den grinige knasbollen Daidalos och hans olika robotmonster.

I hans labyrintspel ska laget samla livspuckar genom att lösa olika spel på tid och akta sig för Daidalos olika robotmonster.

Daidalos själv är övertygad om att han är oövervinnelig och att inga barn kan klara hans spel.

I finalen har Daidalos en ”slajmsug” som han gärna använder.  Så det gäller att segra, annars blir hela laget utslajmade ur Labyrint.

Programmet spelas in i tv-huset i Stockholm under november och december.

Läs mer och skicka din ansökan här.