Träffa dina Barnkanalen-kompisar!

Sommarlovet lider mot sitt slut och så gör också Barnkanalens satsning Sommarlov. Nu på torsdag, den 15 augusti, är det Sommarlovs näst sista sändning och då blir det fest vid bussen med några av Barnkanalens profiler som är aktuella i höst – Sissela Benn, Ola Selmén, Anna Braun och Karl Ytterberg.

När Sommarlov slutar sin sändning kl 10.00 blir det fest med Malin Olsson, Rijal Mbamba och Kristoffer ”Kringlan” Svensson vid Sommarlovsbussen i Malmö. På plats är också Ola Selmén och Amiogobandet, Fixa rummets programledare Anna Braun, Karl Ytterberg från Barda och Sissela Benn, som i höst syns i både årets julkalender ”Barna Hedenhös uppfinner julen” och det nya hästprogrammet ”Stjärnhoppningen”. Ola Selmén medverkar också i Stjärnhoppningen där utmaningen är att lära sig rida under några månader.

Sommarlov i Malmö har under sommaren blivit en riktig familjefest och stor publiksuccé. När Robin Stjernberg gästade Sommarlov i fredags (9/8) fanns drygt 3000 personer på plats vid Sommarlovsbussen.

Fakta:
På torsdag 15/8 kl 10.00-12.00 kan du pyssla, fäktas, få autografer och roas av musik och spex med Sissela Benn, Ola Selmén, Anna Braun och Karl Ytterberg. På plats mellan 10-11.15 är också Sommarlovs programledare Malin Olsson, Rijal Mbamba och Kristoffer ”Kringlan” Svensson.
Plats: Scaniabadet, Västra hamnen i Malmö.

Premiär för Anna att Fixa rummet

Anna hjälper Nitaan med hans rum. Hur det blev får du se senare i höst!

Fixa rummet är äntligen här igen! Och den som står för fixandet i höst är tv-debuterande Anna Braun.
– Att vara med i Fixa rummet är galet kul.

Vi får se många olika typer av rum i höst, bland annat ett färgstarkt cupcakerum, ett halsbrytande cirkusrum och fossiler i ett glänsande vetenskapsrum. Det kommer att byggas en monstertrucksäng, ett lönnrum och en zuluhydda och gamla möbler och prylar får sig en släng av färgsleven.

Precis som tidigare säsonger av Fixa rummet är det barnen som bestämmer. Anna styr upp och ingen får kika förrän det är klart.
– Barnens idéer är fantastiska och det är verkligen en utmaning att få förädla dem. Mitt mål är att rummen ska bli ännu bättre än i deras drömmar, säger programledaren Anna Braun.

Imorgon, torsdag 13 september, är det dags för premiär klockan 18.45 i Barnkanalen.

Innan du klickar dig vidare tycker jag att du ska kolla in ett litet smakprov av det som kommer!

Rösta på nya prylar till Fixa rummet-spelet!

Samtidigt som Isabelle fixar 12 nya rum tillsammans med barn ute i landet passar vi på att renovera även i Fixa rummet-spelet. Varje vecka kommer vi lägga in två nya häftiga prylar och du kan vara med och bestämma vilka!

Under hösten har vi samlat in barnens önskemål på vad de vill inreda sina rum med. Alla smarta önskningar har vi sedan förvandlat till en rad omröstningar som kommer upp varje onsdag på Fixa rummets sida. Där kan du rösta bland tre favoriter veckan ut.

Röstningen stängs natten mot måndag och den vinnande prylen läggs in i spelet i samband med att programmet sänds på onsdagar klockan 18.45.

Varje vecka lägger vi också in en pryl som hör till det aktuella avsnittet, till exempel ett medicinskåp som ser ut som det Kaspian och Nike fick i avsnitt 2 eller Lunas bord av en surfbräda i avsnitt 1.

 

Fixa rummet premiär

Ikväll onsdag kl. 18:45 är Fixa rummet äntligen tillbaka!

I Första avsnittet drar inredaren Isabelle McAllister hem till Luna för att hjälpa henne att få det trista djungeltemat i hennes rum att förvandlas till ett australiensiskt strandhäng i turkost, dessutom inspirerat av Lunas fotointresse och med en touch av isdans.

Kolla kolla!

Här kan du tjuvkika på litet material innan programmet, och också se hela programmet efter att det sänts.